Circumcizia la Bărbați – Ce Este? Cum Se Face? Cât Costă?

circumscizie-laser

Circumcizia este o interventie chirurgicala care presupune indepartarea preputului, pliu cutanat care acopera glandul. Preputul reprezinta pielea care protejeaza organul sexual masculin de factori microbieni externi, de infectii si de vatamari accidentale.

Este un ritual religios sau cultural pentru multe familii evreiesti si islamice, precum si pentru anumite triburi aborigene din Africa sau Australia. Circumcizia poate fi, de asemenea, o chestiune de traditie de familie, igiena personala sau o metoda de prevenire a altor afectiuni.

Uneori este necesara o astfel de interventie, cum ar fi atunci cand preputul este prea stramt sa fie tras inapoi peste gland. In alte cazuri, in special in anumite parti ale Africii, circumcizia este recomandata pentru adolescenti si pentru barbati pentru a reduce riscul expunerii la infectiile cu transmitere sexuala.

Circumcizia ar putea avea numite beneficii asupra sanatatii in deosebi asupra igienei personale. Se spune ca face mult mai simpla spalarea si intretinerea penisului. Desi exista multe lacune legate de acest aspect, se pare ca circumcizia scade ricul unei infectii ale tractului urinar. In general riscul unei infectii ale tractului urinar la barbati este scazut, dar este mai scazut pentru cei circumcisi.

Scaderea riscului de a fi infectat cu o boala transmisa pe cale sexuala, inclusiv virusul HIV. Circumcizia nu afecteaza fertilitatea si nici nu sporeste sau scade placerea sexuala pentru barbati sau partenerelor lor.

Scad riscurile cancerului de penis, desi aceasta este o forma rara de cancer. In plus, cancerul de col uterin este mai putin frecvent la partenerele care intretin relatii sexuale cu un partener circumsis.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *