Complexul Oedip – Atracția sexuală de propria mamă. Fantezii erotice cu mama?!

fantezii-erotice-mama

Poate au fost momente in care ai vazut-o pe mama ta intr-o lumina diferita, poate ca pe un partener sexual. Ei bine, Freud a etichetat acest lucru ca fiind Complexul Oedip. Este o „afectiune” in care cei mcii au fantezii sexuale cu mama lor.

Acele ganduri semi-murdare pe care le aveai despre mama ta, iti aduci aminte? Asculta, probabil ca ti-a fost oarecum rusine pentru ca ai gandit asa ceva, dar este de fapt, un lucru relativ normal. Se numeste complexul Oedip. Da, ii poți multumi lui Freud pentru asta. Si el avea dorinte similare, deci nu esti singurul.

Tot ce trebuie să știi despre complexul Oedip

Dar ce este mai exact complexul Oedip? Ei bine, de fapt sunt emotiile trezite in copiii mici, de obicei in jurul varstei de 4 ani. Aceste emotii sunt dorinte sexuale inconstiente pentru parintele de sex opus. Desi este specific varstei de 4 ani, simptomele „atractiei fata de mama” pot aparea și mai tarziu in viata. Creierul uman este foarte amuzant.

Este vorba despre sani

Freud credea ca atractia fata de mama apare in faza de dezvoltare a unui copil. Inainte acestei faze, copilul este atasat de pieptul mamei. In faza de dezvoltare, atasamentul de sanii mei se transfera la mama. Si aici incepe sa apara problema.

Nu li se intampla doar baietilor

Deci, complexul Oedip se refera in special la baieti și la atractia fata de mama lor. Cu toate acestea, nu considera ca femeile sunt complet curate și nu au astfel de probleme. Pentru femeile care au o obsesie similara pentru tatal lor exista complexul Electra.

Este legat de ego

In timpul fazei de dezvoltare, este vorbe despra „Eu”. Eu, eu, eu, eu! Acest lucru este, de asemenea legat de complexul Oedip. Daca esti adult și ai acest complex, este posibil sa nu fi socilalizat corect in copilarie. Deci practic, in loc sa ai o mentalitate „noi”, inca ai ramas blocat in faza „eu”.

atractia exagerata fata de propria mama

Este de fapt normal

Aceasta este o faza normala in viata unui copil. Desi, ar trebui să știi ca la un momentat dat se va incheia. Problema apare cand atractia fata de mama nu dispare și ai ramas un barbat matur atras de mama lui.

Si stiu, poate pentru multi dintre voi suna ciudat, insa exista statistici pe siteurile de filme porno in care cautarile de genul „mom and son” sau „sex mama și fiu” sunt printre cele mai frecvente, deci nu sunt cazuri izolate!

Nu poți forta pe cineva sa-si schimbe sentimentele

Terapia nu este o modalitate proasta de a oferi cuiva posibilitatea de a-si exprima emotiiile, dar nu exista o modalitatea corecta de a vindeca pe cineva care are un complex Oedip. Chiar daca sunt blocati in aceata faza, nu exista nicio modalitate prin care ii poți „vindeca”. Deci, trebui doar sa-i lasi sa inteleaga problema pe care o au și sa le permiti sa lucreze la ea.

Distanteaza-te putin de mama ta

Stiu ca o iubesti pe mama ta și este minunat, toti ne iubim mamele. Dar, ar trebui sa te indepartezi putin de ea daca observi ca ai o atractie fata de ea. Daca vrei sa treci peste acest complet, trebuie sa-ti impui niste limite. Daca iesi cu mama ta vineri seara, este timpul sa-ti gasesti altceva de facut.

Iesi afara

Trebuie sa iesi mai mult. Si nu, asta nu înseamnă ca trebuie sa iesi cu mama ta. Deoarece iti lipseste socializarea din copilarie, trebuie sa lucrezi la acest aspect acum. Iesi cu fetele, de preferinta cu cele de care te simti atras sexual. Trebuie sa socializezi cu femei accesibile.

Mergi la terapie

Terapia este minunata. Mergi la terapie. Mi se pare atat de util sa-i poți spune toate emotiile și gandurile unei persoane care nu te cunoaste. Adica, uneori credem ca doar familia și prietenii ne pot asculta. In plus, impartasesti ganduri pe care nu le-ai impartasit niciodată cu nimeni. Terapia este o modalitatea excelenta de a invata și de a valorifica instrumente pe care le vei putea folosi pentru a putea continua.

atractia sexuala fata de propria mama

Nu da vina pe mama ta

Asculta, meseria de parinte este destul de grea. Mama ta, cel mai probabil, nu a planuit și nu a dorit sa se intample asta. Deci, nu este nevoie sa fii suparat pe mama ta pentru asta. I s-a intamplat și lui Freud, de ce nu ti s-ar intampla și tie? Acum, stiu ca ti-am spus sa nu iesi cu mama ta tot timpul, dar nu este o idee rea sa o iei cu tine cand mergi la terapie. Poate o va ajuta și pe ea sa-si dea seama ce se intampla.

Asadar, persoanele ce sufera de astfel de fantezii sexuale cu mama lor nu ar trebui sa le invinovateasca pe acestea, ci ar trebui sa caute ajutor la un psihoterapeut.

Doar daca nu este narcisista

Bine, deci mama ta ar putea fi o narcisista. Nu eu fac regulile. Parintii narcisisti tind sa-si vada copiii ca pe obiecte și prin urmare, pot fi neglijenti. De asemenea, din moment ce sunt narcisisti, ei au nevoie de atentia oamenilor din jurul lor, motiv pentru care admiratia ta nu li se pare ingrijoratoare. Desi, banuiesc ca ai putea fi putin enervant.

Este, de asemenea, legat de o familie disfunctionala

Complexul Oedip este de fapt responsabil pentru distrugerea relatiilor de familie. De ce? Ei bine, i-ar putea face pe parinti sa concureze inte ei si, de asemenea, creeaza un disconfort masiv. Aceasta competivitate și un mediu inconfortabil mentin in continuare complexul.

Invata mai multe despre complexul Oedip pe Youtube, aici:

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

2 thoughts on “Complexul Oedip – Atracția sexuală de propria mamă. Fantezii erotice cu mama?!

  1. Robert says:

    Salutare, Robert ma numesc si vreau sa va impartasesc atractia mea fata de mama mea . Eu de la varsta de 14 ani am simtit o atractie fata de mama mea , de corpul ei, de sanii ei, de buzele ei .

    O iubesc pur si simplu ! Stiu la majoritatea dintre voi nu va place treaba asta si o sa ma condamnati, puteti crede despre mine ca sunt un nebun, un psihopat, care are nevoie de un medic, un psiholog, dar mie nu-mi pasa de ce spun altii, atata timp cat mie imi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.