Sexul la adolescenti: cum discuti cu fiul tau (adolescent) despre sex in perioada cea mai nesigura din viata lui

sex-adolescenti

articol trimis de Andreea E.

Am un fiu adolescent si, sincera sa fiu, mereu am crezut ca doar oamenii maturi pot discuta despre sex – oamenii care stiu de fapt ce fac. Dar iata-ma, stau fata in fata cu fiul meu și nu am nici cea mai mica idee despre cum ar trebui sa ii vorbesc despre sex.

Nu m-am gandit la aceasta parte cand am incercat atat de mult sa-l concep sub pomul de Craciun intr-o seara de decembrie. Nu a venit un un set de instructiuni. Cat de dragut ar fi sa intorc o pagina și sa citesc cu voce tare, intr-o limba pe care el o intelege, toate lectiile pe care as vrea ca el sa le stie.

Cum ar trebui sa-si spun toate lucrurile pe care el trebuie sa le stie, intr-un mod in care sa ma poata auzi? Stiu un singur lucru: Vreau sa cresc un gentelman, un tanar care nu uita de manierele sale doar pentru ca este intim cu cineva. Vreau sa fie decent și respectuos toata viata.

Mi-as dori atat de mult sa bag aceasta discutie sub covor și sa o aman pentru alta data – cand sunt, oh, nu stiu, poate beata pentru a nu fi nevoita sa-mi amintesc. Pentru ca este important. Pentru ca daca mai multi baieti cresc stiind cum sa trateze tinerele, lucrurile se vor schimba. Ei vor face lucrurile pe care le-am făcut noi, indiferent daca vrem sau nu sa recunoastem. Vreau ca vocea mea sa fie cea pe care o aude atunci cand se gandeste sa faca ceva stupid. Si daca asta vreau, atunci ar fi bine sa vorbesc. Asa ca o s-o fac!

sex intre adolescenti probleme

Dincolo de protectie, siguranta și boli cu transmitere sexuala, asta este ceea ce vreau ca fiul meu adolescent sa stie despre sex:

Nu forta niciodată pe cineva sa puna mana pe organele tale genitale. Nu face asta. Daca ea va dori asta, va pune mana singura. Acest lucru este destul de dificil, mai ales pentru o persoana care se confrunta cu o astfel de situatie pentru prima data. De asemenea, atunci cand tu esti cel care atinge, intreaba mai intai.

Nimeni nu-ti datoreaza nimic. Oamenii isi schimba mentalitatea. Daca ei iti spun ca vor sa faca ceva și apoi se razgandesc este dreptul lor. Fii intelept – nu te comporta ca un baiat needucat. Nu trebuie sa cersesti, sa te superi sau sa fortezi pe cineva sa faca ceva ce în mod clar nu isi doreste. Daca ei spun nu, tu trebuie sa intelegi, acela este sfarsitul. Ai auzit? Sfarsitul.

Fii foarte sincer atunci cand stai cu o persoana doar pentru distractie. Mai ales daca acea persoana crede ca sunteti intr-o relatie și isi face alte idei. Fii cinstit. Oamenii se indragostesc atunci cand impartasesc împreună momente intime. Nu iti bate joc de oameni.

Nu vorbi niciodată o fata pe la spate. Nu spune niciodată despre o fata ca miroase intr-un anumit mod și nu vorbi despre felul in care saruta sau face alte lucruri. Niciodata sa nu faci asta, nici macar atunci cand esti cu prietenii tai. Vorbele acestea se raspandesc foarte repede. Pastreaza totul pentru tine.

Nu vorbi despre sex ca un nenorocit. Nu vreau niciodată sa aud ca ai spus ceva de genul „trebuie o f*t pe x-uleasca„. Tu nu ai nevoie de nimic de la nimeni. Gaseste un loc privat și mergi in oras. Crede-ma, te vei simti bine. Chiar daca tatal tau nu crede ca in aceasta casa exista locuri private, crede-ma vei gasi unul.

Prezervativele trebuie sa fie folosite. Foloseste-le. Nu-mi pasa daca fata cu care esti ia anticonceptionale, prezervativele au rolul de a te proteja atat pe tine cât și pe ea de bolile cu transmitere sexuala, nu doar de o sarcina nedorita. Daca iti trece vreun gand prin cap sa nu folosesti prezervativul, gandeste-te ca acel copil pe care l-ai auzit plangand in supermarket ar putea fi al tau. Copilul care arunca tot ce prinde în mână ar putea sa-ti apartina. De asemenea, am auzit povesti de groaza despre barbati care si-au inserat tuburi in penis pentru a verifica daca au anumite boli cu transmitere sexuale, deci daca nu vrei sa te confrunti cu astfel de chestii in adolescenta, pune-ti prezervativul.

Fa pentru altii, ceea ce ti-ai dori ca ei sa faca pentru tine. Cu alte cuvinte, ca sa primesti trebuie sa meriti. Dar mai intai, ofera.

Ai nevoie de consimtamant. Pentru a saruta o alta persoana, ai nevoie de consimtamant. Uneori, pur și simplu ea te saruta inapoi. Poate ca-ti va cere ea sa o saruti. Asta suna bine. Este interesant și minunat, stiu, dar exista și exceptii.. Daca o persoana iti cere sa faci sex cu ea, dar este sub influenta bauturilor alcoolice, nu trebuie sa o faci. Cand o persoana este beata nu este lucida. Deci asta nu este consimtamant.

Daca o persoana nu poate sta in picioare, sau sa-si tina ochii deschisi și ti-a uitat numele – nu pune mana pe ea. Asta nu este consimtamant. Nu ma intereseaza daca te implora. Pur și simplu retrage-te.

Am discutat despre protectie și despre toate lucrurile rele care se pot intampla. Poate crezi ca aceasta discutie a mers prea departe. Chiar nu-mi pasa. Nu voi inceta sa-l invat pe fiul meu sa fie un gentleman, chiar daca ma simt incomod cand vorbesc despre asta.

10 lucruri pe care vreau să le știe copiii mei despre sex

Aveam 14 ani cand mama mi-a spus pentru prima oara ca sunt o curva. Asta a fost tot ceea ce parintii mei mi-au spus despre sex. Ca sunt o curva.

In timpul conversatiilor cu prietenele mele despre sex am observat ca avem ceva in comun. Parea cu toate primim mesaje similare de la parintii nostri.

Aproape toate am avut diferite momente in care sexul a fost asemanat cu sentimentul de rusine. Am fost facute sa credem ca sexualitatea era rea, periculoasa și chiar dezgustatoare. Ca faceam cumva sexul gresit. Cu totii am invatat ca rusinea produce mai multa rusine. Pentru ca sexul sa fie acceptabil, pentru ca noi sa facem acest lucru „corect” trebuia sa respectam o mulțime de reguli nerostite.

Problema a fost ca aceste reguli nu ne-au fost transmise.

cand sa iti incepi viata sexuala

De ce nu ni s-a spus niciodată nimic? De ce nu a vorbit nimeni despre asta? Singurele mesaje transmise erau degradante. De ce totul parea intotdeauna atat de secret, intunecat și murdar?

Cred ca pentru a incepe, trebuie sa ne indepartam de locul intunecat și tacut. Trebuie sa lasam lumina sa patrunda și cuvintele sa iasa. Trebuie sa o facem bine. Ii datoram asta urmatoarei generatii.

Voi vorbi cu fiii și fiica mea despre sex. Sunt sigura ca nu voi avea intotdeauna cuvintele potrivite, dar voi avea totusi cuvinte. De fapt, am unele chiar acum.

Ce vreau sa stie copiii mei despre sex…

Prima regula a sexului: Este intotdeauna bine sa vorbim depsre sex.

A doua regula: Nimeni nu face reguli cu privire la viata sexuala, in afara de tine.

Deci, sa incepem.

Fara reguli. In schimb, hai sa le numim „lucruri pe care as vrea sa le iei in considerare.

Mintea și trupul tau trebuie sa fie intotdeauna acolo

Daca simti ca una dintre ele trebuie sa faca un pas inapoi, atunci fa un pas inapoi cu totul. Daca nu exista loc pentru tine, atunci pleaca. Iubeste-te suficient pentru a nu lasa nicio parte din tine afara.

Permite-ti sa fii atras de cineva placut sufletului tau

Genul nu determina daca ai sau nu permisiunea sa fii atras de o persoana. Trebuie doar sa lasi „animalul moale” din corpul tau sa iubeasca ceea ce vrea. Nu trebuie sa pui etichete, sa definesti sau sa te aperi.

Vorbind de dragoste… sper sa ai parte de sex plin de iubire

Acestea fiind spuse, esti libera sa faci sex. Nu esti murdara. Nu ar trebuie sa-ti fie rusine de tine. Iti scrii propriile reguli. Nu esti o curva. Esti un om. Omul care isi face propriile alegeri si-si creeaza propriile experiențe.

Sper ca nu vorbesti și nu accepti limbajul despre sex care implica cuvantul „puritate” in ceea ce priveste virginitatea

Stii care sunt antonimele cuvantului „pur”? Murdar, contaminat, poluat, stricat. Nu trebuie sa internalizezi vreun mesaj care sa te faca sa crezi ca pierderea virginitatii este legata de pierderea puritatii. Vei fi la fel de pura și vrednica după ce faci sex cum esti și acum. Nu le permite niciodată colegilor sau prietenilor sa te faca sa crezi altceva. Sexul nu este rusinos. Mesajul distorsionat al puritatii este rusinos.

Iarta biserica pentru modul in care abordeaza acest subiect

Biserica nu este perfectă pentru ca oamenii nu sunt perfecti. Suntem o parte a bisericii. Esti o parte a bisericii. Deschide dialogul și mentine conversatia. Generatiile viitoare iti vor multumi. Biserica are nevoie ca tu sa vorbesti desspre sex, sexualitate, homosexualitate și Dumnezeu. Deoarece toate aceste lucruri trebuie sa existe in acelasi loc. Este ok daca ii faci pe oameni să se simtă inconfortabil.

Te rog, ai grija de tine

Acest lucru este atat de important. S-ar putea sa-l numesc de fapt, o regula. Am sa scriu cel putin o regula despre viata ta sexuala pentru ca sunt mama ta. Ai grija de tine.

Spune ceea ce iti doresti

Gandeste-te la ceea ce-ti doresti și apoi spune cu voce tare. Nu esti doar un instrument de plăcere pentru partenerul tau.

Nu esti doar un instrument al plăcerii pentru altcineva

Corpul tau este al tau. Nu trebuie sa fie folosit, abuzat, presat, vinovat sau inselat. Nu-l folosi niciodată cu intentia de a castiga iubire sau valoare. Nu poate cumpara aceste lucruri. Ai voie sa spui nu. Ai voi sa spui da și apoi sa te razgandesti și sa spui nu. Ai voie sa faci tot ceea ce simti. Trateaza fiecare persoana pe care o intalnesti cu respect și intelegere.

Fii sobru. E mai bine.

Pentru mintea ta, sufletul tau, corpul, siguranta și orgasmul tau. Oricine incearc sa te convinga ca sexul este mai bun cand esti beat, greseste.

Nu este ciudat sa discuti cu parintii despre sex

O mulțime de oameni ar fi putut fi salvati de o durere imensa și foarte multe dezamagiri, daca sexul nu ar fi un subiect tabu. De asta suntem noi aici. Vom fi intotdeauna aici. Promitem sa nu va deranjam niciodată, sa nu va controlam și sa nu va condamnam.

Promitem sa incercam sa va raspundem la intrebari, sa vorbim deschis și sa fim cinstiti cu voi, oferindu-va totodată resursele de care aveti nevoie. Va rog sa ne iertati cand de incurcam in discutii dificile și grele. Va rog sa ne iertati cand gresim. Vom face tot ceea ce ne sta in putinta, chiar daca uneori o sa va dezamagim. Suntem vrednici și suntem iubiti. Nimeni nu va schimba asta.

Când este momentul potrivit să faci sex cu un bărbat?

Primesc frecvent intrebari de la diferite femei, de toate varstele. Dar zi de zi, fără pauza, primesc aceasta intrebare: M-am intalnit cu acest tip. Cand este momentul potrivit sa ma culc cu el?

Aici am esuat ca societate. Femeile cauta un avantaj statistic intr-o relatie.

consecintele sexului la adolescenti

Permite-mi sa aprofundez acest subiect: aceste femei cauta sa afle care sunt sansele de a se culca cu un barbat la prima, a doua, a treia, a patra, a cincea și a sasea intalnire.

Ele vor sa stie care este momentul potrivit: cauta succesul garantat.

Recunoasteti, nu doriti sa va culcati cu un barbat care nu va mai cauta a doua zi.

Cand te culci cu un barbat, de cele mai multe ori, vrei sa ai o relatie cu tipul respectiv.

Daca ti-ai fi dorit doar sex, nu te-ai gandi care este momentul potrivit sa te culci cu un barbat. Daca doresti sa pleci a doua zi, nici macar nu pui aceasta intrebare.

Asadar, majoritatea dintre voi vor sa stie cand este momentul potrivit pentru a face sex cu un barbat, astfel incat sa aiba in continuare o relatie.

Iar raspunsul o sa te innebuneasca…

Poti cauta raspunsuri la aceasta intrebare toata ziua. Si exista experti acolo care iti vor oferi raspunsul dorit, astfel incat sa te simti mai bine atunci cand te vei culca cu un barbat.

Daradevăratul raspuns se afla in interiorul tau.

Uite ce-ti propun eu:

Daca vrei sa te culci cu un barbat, asigura-te ca stii care sunt obiectivele și aspiratiile barbatului. Cand iesi la prima intalnire, inceteaza sa vorbesti, nu-i mai spune barbatului ce-ti doresti.

Barbatii sunt vanzator. Un barbat va folosi aceste informatii, iti va spune ca el simte exact acelasi lucru, doar pentru a te aduce in pat și a renunta la tine doua saptamani mai tarziu.

Data viitoare cand vrei sa afli care sunt intentiile unui barbat, priveste-l și spune-i asta:

„Stii ce? Vreau sa stiu ce-ti doresti. Ma intreb ce cauți in acest moment?”

Un barbat sincer te va privi direct in ochi și iti va spune exact ce vrea – indiferent daca vrea sex, relatie sau o noua iubita.

Un barbat vanzator va privi in sus și va cauta un raspuns. El va privi deasupra ta, dincolo de tine. O sa se intrebe ce trebuie sa spuna pentru a incheia afacerea și a te aduce in dormitorul lui cat mai repede posibil.

Culca-te cu barbatul care te priveste direct in ochi – acesta va ramane langa tine. Trebuie să știi cine sunt acesti barbati și ce cauta.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.