Sex neprotejat – pericolele la care mulți oameni nu se gândesc

sex neprotejat

Cu totii am auzit din cand in cand, cat de periculos poate fi sexul neprotejat, dar nu am fost foarte atenti. Cred ca majoritatea dintre noi am avut „discutia” inainte. Indiferent daca aceasta a fost cu parintii sau cu cineva mai in varsta și mai intelept, ni s-a spus sa nu facem sex neprotejat. In timp ce majoritatea dintre voi i-ati ignorat pentru ca nu doreati sa va simtiti ridicol, eu nu am facut-o.

Le-am acordat toata atentia. Sigur, asta a fost cu multi ani in urma, dar imi amintesc clar cat de inspaimantator a fost. Imaginile m-au speriat atat de tare incat o vreme nu-mi doream sa fac sex. Asadar, toti ar trebui sa fie constenti de riscurile la care se expun atunci cand fac sex neprotejat.

De ce oamenii doresc sa faca sex neprotejat

Daca este atat de periculos, de ce multi oameni o fac? Raspunsul nu este simplu. Unul dintre cele mai frecvente motive este ca pur și simplu sexul se simte mai bine. Fara un prezervativ enervant, oamenii se distreaza mai mult in dormitor. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care oamenii doresc sa renunte la protectie. Unii cred ca face experienta mai intima. Ii face să se simtă mai conectati cu partenerul lor.

Oricare ar fi motivul, sexul neprotejat este periculos

Unii dintre voi isi dau ochii peste cap, dar ar trebui sa ma asculte. Nu stii niciodată ce se poate intampla atunci cand nu ai protectie și sfarsesti prin a face sex. Acestea sunt cele mai mari motive pentru care trebuie sa folosesti prezervativ data viitoare cand ajungi in pat cu cineva.

Sarcina

A face sex fără prezervativ te expune riscului de a ramane insarcinata – mai ales daca nu folosesti nicio alta forma de contraceptie. Daca nu folosesti un prezervativ, cresti sansele de a ramane gravida. Si nu, scoaterea penisului afara nu este mult mai sigura.

Boli cu transmitere sexuala

Prezervativele previn bolile cu transmitere sexuala și HIV/SIDA. Unele boli cu transmitere sexuala nu sunt la fel ca daunatoare ca altele, dar toate reprezinta un risc pentru sanatatea ta. Unele dintre ele sunt usoare și provoaca un mic disconfort, in timp ce altele iti afecteaza intreaga viata. Daca nu te deranjeaza acest lucru, atunci ai libertatea de a face sex neprotejat.

Infectii

Nu trebuie sa-ti faci griji doar din cauza bolilor. Poti contracta mai multe infectii diferite daca alegi sa nu utilizezi protectie. Infectiile uneori pot fi mai periculoase, deoarece se raspandesc in alte parti ale corpului.

Boli

Cand schimbi lichidele cu o alta persoana, te deschizi in fata virusilor și a bolilor pe care le are. Uneori, nu trebuie să pară bolnav pentru a te imbolnavi.

Infertilitate

Asa cum am mentionat deja, bolile cu transmitere sexuala sunt lucruri serioase de luat in calcul cand urmeaza sa faci sex neprotejat. Femeile ar trebui sa se gandeasca la asta, deoarece unele dintre aceste boli pot duce la infertilitate. Exista infectii atat de severe, care nu iti permit niciodată sa ai copii.

Semne ca ceva este in neregula

Daca pana acum ai făcut sex fără prezervativ, este posibil sa fii ingrijorat de starea actuala a corpului tau. Iata care sunt semnele care-ti arata ca este ceva in neregula cu corpul tau și trebuie sa mergi la medic.

Orice arsura/mancarime la urinare

Acesta este un semn imens ca ceva nu este in regula. Daca ai avut recent relatii sexuale neprotejate și ai aceste simptome, mergi la medic cat mai repede. De obicei, este un semn al unei boli cu transmitere sexuala și ar trebui sa te tratezi cat mai repede posibil.

Cele mai rezistente prezervative din latex, la super prețuri

Eruptii genitale

Daca apar eruptii cutanate in regiunea genitala după ce te angajezi in relatii sexuale neprotejate, mergi mai departe și fa un test. Desi poate fi o reactie la diferite lucruri, este necesar sa fii testat pentru a vedea daca ai vreo boala cu transmitere sexuala.

Lipsa menstruatiei

Stim cu totii ca unul dintre primele semne ale sarcinii este lipsa menstruatiei. Deoarece acesta este primul semn pe care il observam atunci cand suntem insarcinate, daca nu ai menstruatie după ce ai făcut sex neprotejat, fa un test de sarcinia la domiciliu.

Durere in regiunea genitala

Daca apare vreo schimbare in zona genitala, atunci ar trebui sa mergi la medic. Cand ceva doare desi nu ar trebui, este timpul sa verifici ce este in neregula.

Partenerul tau marturiseste ca a avut o boala contagioasa

Daca auzi – chiar și după un timp – ca partenerul tau cu care ai avut relatii sexuale neprotejate are o boala cu transmitere sexuala, testeaza-te. Chiar daca nu prezinti niciun simptom, ar trebui sa faci un test. Unele boli cu transmitere sexuala nu prezinta simptome la anumiti oameni.

Este in regula sa faci sex neprotejat?

Evident, nu trebuie sa te protejezi mereu in timpul sexului. Exista momente in care este perfect normal sa renunti la prezervativ.

pericolele sexului neprotejat

Sunteti monogami

Daca voi doi nu va mai vedeti cu altcineva și nu mai aveti relatii sexuale cu alte persoane, este perfect normal sa faceti sex neprotejat. Doar amintiti-va ca sarcina inca poate aparea daca nu utilizati o metoda anticonceptionala.

Amandoi ati fost testati pentru boli cu transmitere sexuala

Daca amandoi v-ati testat și sunteti sanatosi, și ati stabilit ca sunteti monogami, atunci este sigur sa aveti relatii sexuale neprotejate, fără teama de a contracta vreo boala.

Incearca prezervativele Manix de poliizopren de la Skyn – Sunt perfecte pentru persoanele ce au alergii la latex sau pur și simplu doresc ceva deosebit

Manix Skyn – Prezervative Transparente din Polisopren

Incercati sa concepeti un copil

Evident, daca incercati de fapt sa faceti un copil, trebuie sa faceti sex neprotejat. Nu poți ramane gravida cu usurinta daca inca folosesti un prezervativ.

Accepti riscurile și traiesti cu consecintele

Daca acepti toate riscurile și iti spui ca poți trai cu consecintele, atunci mergi mai departe și continua sa faci sex neprotejat. Aminteste-ti doar ca unele riscuri iti pot schimba viata. Ar trebui sa fii capabil sa te descurci cu asta daca vrei intr-adevar sa renunti la protectie. Sexul neprotejat a fost intotdeauna un mic tabu – și dintr-un motiv intemeiat. Daca nu esti atent, te vei alege cu o boala cu trasmitere sexuala, o infectie sau chiar cu un copil neplanificat. Fa-ti o favoare și protejeaza-te.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.