Este posibil să fii prietenă cu un fost pe care încă îl mai iubești?

imprietenirea cu fostul

Despartirile nu sunt usoare, dar este posibil sa treci de la o relatie de iubire cu cineva la una de prietenie desi inca iubesti acea prsoana? Cu siguranta este complicat…dar poți face asta? Intrebarea arzatoare pe care ne-o punem adesea după o despartire…este posibil sa pastrezi prietenia cu fostul pe care inca il mai iubesti fără a spera la o impacare?

Unii spun da, altii spun nu. Eu personal cred ca depinde de cauza care a dus la destramarea relatiei. Daca iti ascunzi sentimentele, vei spera intotdeauna in secret ca lucrurile se vor schimba. Daca fostul tau intalneste pe cineva nou, te va devasta inca o data. In acest caz, poate prietenia nu este cea mai buna optiune pentru inima și sufletul tau.

Parfumuri cu feromoni pentru femeile care doresc să cucerească orice bărbat doresc

Cand o relatie se termina…

Cand o relatie se incheie, pe cale amiabila sau altfel, exista tot felul de emotii complicate și confuze care iti dau tarcoale. Poate fi greu sa identifici cu adevărat modul in care te simti. Daca ati fost împreună mult timp, te vei simti ca și cum s-a terminat lumea. Trebuie sa se produca o schimbare ferma. De exemplu, ar trebui sa treci de la zona de relatie la zona de prietenie cu intentii clare in minte. Daca poți face asta, ai toate sansele sa pastrezi prietenia cu cineva care ti-ai fost iubit. S-ar putea sa ramana putin dragoste, dar daca stii ca nu va fi asa, vei simti cum sentimentele tale vor disparea odata cu trecerea timpului.

terminarea unei relatii

Cu toate acestea, daca esti inca indragostita, atunci sansele sunt ca aceasta prietenie sa te conduca spre un iad plin de dorinta și suferinta. Viata este complicata, nu-i asa?

Pasii spre prietenia cu un fost pe care inca il iubesti

Exista un proces pe care trebuie sa-l urmezi daca doresti sa treci de la „am fost împreună” la „suntem doar prieteni”.

  • Treci peste sfarsitul relatiei
  • Nu ii mai raspunde la mesajele de impacare
  • Intreaba-te de ce ai vrea sa ramaneti prieteni
  • Stabiliti anumite limite
  • Aveti o discutie despre sfarsitul relatiei și trageti o concluzie

Suna simplu, dar, in practica, este,de fapt, mai greu decat ai putea crede.

In primul rand, trebuie sa-ti acorzi putin timp pentru a trece peste sfarsitul relatiei. Daca nu tu ai fost cea care a pus capat, atunci este prosibil sa vrei sa ramaneti prieteni in continuare, deoarece in acest fel veti pastra o conexiune. In acez caz, probabil ca vei dori sa reinnoiti relatia la un moment dat. Inca speri ca lucrurile se vor incheia perfect. Realitatea este ca relatia s-a incheiat dintr-un motiv. Daca-ti vei acorda suficient timp pentru a-ti pune gandurile in ordine, vei putea face pace cu trecutul. Daca inca mai ai sentimente, vei invata cum sa le gestionezi, de exemplu, vei face tot feul de activitati care te vor tine ocupata, și eventual vei merge la intalnire cu o noua persoana.

In al doilea rand, fii in alerta de fiecare data cand primesti un apel sau un mesaj de la el. Nu te culca din nou cu el. Probabil vei dori sa o faci, de fapt, s-ar putea sa fii disperata sa o faci, dar daca esti prietena cu un fost pe care il iubesti nu înseamnă ca trebuie sa pastrezi o legatura sexuala cu acesta. Din nou, acesta este modul tau subconstient de a ramane in trecut și a nu merge mai departe. Nesanatos! Prieteniile cu beneficii ar putea functiona pentru unii oameni, dar daca sunt implicate sentimente, atunci s-ar putea sa te reintorci la trecut foarte repede.

De ce ai vrea sa ramai prietena cu fostul?

Odata ce te poți uita in urma mai rational și emotiile tale sunt putin mai crude, intreaba-te de ce ai vrea sa fii prietena cu un fost pe care inca il iubesti și este atat de important pentru tine. De ce ai vrea sa pastrezi aceasta persoana in viata ta? Exista un motiv in spate, sau este atat de simplu pe cat suna? Intreaba-te cum te vei simti daca va intalni pe cineva nou. Sa recunoastem, este posibil. Daca esti in regula cu asta, mergi inainte și fiti prieteni. Daca acest gand iti provoaca un atac de panica, nu este inca momentul sa intri in zona prieteniei.

Limitele sunt vitale

Te-a intristat sfarsitul relatiei și esti sigura ca vrei sa il mentii pe fostul in viata ta. Acum, gandeste-te la limite. Acest pas vital te va ajuta sa-ti pastrezi sanatatea și sa te asiguri ca nu vei ajunge sa te simti distrusa in momentul in care il vei intalni pe fostul cu o noua partenera.

Aceste limite nu sunt dificile. In primul rand, nu te mai culca niciodată cu el. Sexul va insemna sentimente. Daca lucrezi din greu pentru a le gestiona, acestea vor reveni. In al doilea rand, nu petreceti timp singuri, cel putin la inceput. Asigurati-va ca nu stati prea aproape unul de altul.

Ultimul pas este comunicarea. Asteapta sa te mai intalnesti cu el de câteva ori inainte de a incepe o discutie, pentru a vedea cum te simti atunci cand esti in apropierea lui. Doar atunci vei putea decide cu adevărat daca prietenia cu un fost pe care inca il iubesti este o optiune potrivita pentru tine. Unii oameni nu pot face asta și este in regula.

Nu poți fi prietena cu aceasta persoana intr-un mod sanatos și progresiv pana nu vei putea vorbi despre motivele incheierii relatiei și vei trage o linie ferma sub ea. Pentru a obtine incheierea de care ai nevoie, trebuie sa poți purta o discutie matura. Daca incerci asta și totul se transforma intr-un joc de vina, atunci clar nu este momentul sa ramaneti prieteni. Daca puteti vorbi despre asta și decideti amandoi ca puteti petrece timp împreună ca intre prieteni, atunci continua.

Dragostea chiar dispare?

Problema cu acest subiect nu este ca patrezi prietenia cu fostul ci faptul ca inca il placi. Este complet normal sa ai sentimente pentru cineva mult timp după incheierea relatiei. Daca nu vei putea face pace cu realitatea ca nu veti mai fi împreună pe viitor, prietenia va fi singura modalitate de a te agata de trecut. Prieteniile sanatoase sunt un lucru bun, dar trebuie să știi ca motivatia ta este reala.

Pana la urma iubirea se estompeaza. Impartirea spatiului cu persoana pentru care ai sentimente nu va grabi procesul. In acest caz, pastrarea distantei pana cand simti ca esti stapana pe sentimentele tale, este singura modalitate de a te asigura ca poți mentine aceasta persoana in viata ta ca prieten. Prietenia cu fostul este un subiect controversat. Daca incerci și descoperi ca te raneste sa fii in jurul lui, nu este nicio rusine sa admiti infrangerea și sa te retragi.

Sex cu fostul: când este ok și când devine o problemă

sex cu fostul

Sexul cu fostul nu este o chestie de ras. Desi uneori poate parea in regula, trebuie sa fii constienta ca totul ar putea merge gresit in aceasta situatie. A face sex cu fostul este o situatie riscanta. Intreba asta pe oricine a facut-o. Probabil vor raspunde la intrebare cu o expresie incordata și tensionata. Apoi, gandeste-te la toate problemele care pot aparea daca inca te culci cu fostul. Adevarul este ca o mulțime de oameni inca se culca cu fostii. Multe lucruri pot merge gresit cand ajungi un pat cu fostul iubit sau fosta iubita după o despartire.

Este ok sa faci sex cu fostul?

Personal, nu ma voi dezbraca niciodată și nu voi face sex cu un fost iubit, deoarece mi se pare o idee rea. De asemenea, după ce ma despart de cineva, nu vreau de fapt sa dorm cu el. Este fostul meu pentru un motiv și prefer sa-l pastrez asa. Cu toate acestea, multi oameni nu-mi impartasesc parerea și trec printr-o dezbatere personala daca pot dormi cu fostul. Pentru mine, este un nu automat – nu trebuie sa ma gandesc la asta. Dar pentru tine, poate este o decizie grea care iti da mari batai de cap.

Iti dai hainele jos și te culci cu fostul iubit?

Am o gandire destul de clara despre momentul in care este bine sa faci sex cu un fost și cand sa il eviti cu orice pret. Am fost pe ambele drumuri și am invatat cand trebuie sa stau deoparte. Din fericire pentru tine, noi iti spunem cand este in regula sa faci sex cu fostul și cand trebuie sa eviti sa faci aceasta greaseala.

Cand este in regula

Crezi sau nu, anumite situatii fac sexul cu un partener perfect acceptabil. Circumstantele iti dau unda verde.

Ai trecut 100% peste el

Daca urmeaza sa faci sex cu un fost, trebuie sa fi trecut 100% peste el, sau vei incepe sa ai din nou toate acele sentimente. Indiferent cine a fost cel care a cerut despartirea, nu poți să te culci cu el daca mai exista sentimente intre voi. Pentru a sti ca ai trecut peste relatia cu el, incearca sa-l privesti cand se intalneste cu altcineva, inainte de a te apropia. Daca esti geloasa, nu te culca cu el. Daca intr-adevar nu-ti pasa, poți sa o faci.

Nu mai sunteti împreună de multi ani

Daca esti la reuniunea colegilor de liceu și nu te-ai mai intalnit cu fostul tau de cand ai terminat scoala. Dintr-o data, acesta pare tipul pe care doresti sa-l ai in pat, atunci cu siguranta vei ajunge sa te culci cu el. Au trecut multi ani de cand nu v-ati mai intalnit, probabil amandoi sunteti destul de maturi și puteti sa faceti sex fără a rascoli trecutul.

Nu-l vei mai vedea niciodată

sex de adio

Hei! De ce sa nu te culci cu un fost pe care stii ca nu-l vei mai revedea niciodată? Este pe cale sa se mute din tara? Esti pe cale sa te muti din tara? Atunci continua! Fa din asta o ultima runda distractiva, emotionanta pentru ca nu vei mai avea ocazia sa te mai culci cu el. In acest fel, chiar daca sentimentele tale incep sa reapara, ele vor fi inutile odata ce va aflati in doua parti diferite ale lumii.

Nu exista asteptari

Poti sa faci sex cu un fost daca stii ca el nu va dori sa se mai intalneasca cu tine. Atata timp cat intelege ca voi doi nu veti mai fi niciodată împreună, puteti sa faceti sex. Cand cineva are asteptari de la cealalta persoana, se va ajunge la certuri, iar sentimentele unuia vor fi ranite. Asigura-te ca intentiile sunt clare de la bun inceput.

Poti gestiona orice reactie

Sa fii matura și increzatoare in tine iti permite sa gestionezi orice reactie care poate aparea după ce te-ai culcat cu fostul. In momentul de fata, doar sexul te-ar putea interesa, dar pe masura ce fumul se limpezeste și te calmezi, lucrurile se pot incurca.

Daca te poți descurca cu tot ceea ce-ti aduce sexul cu fostul, atunci nu da inapoi. Dar daca nu stii cum sa gestionezi situatia, nu face greseala de a face sex cu o persoana care face parte din trecutul tau.

Cand sa te indepartezi

Sexul cu fostul in aceste circumstante ar putea avea consecinte oribile. Evita sa ajungi in acelasi pat cu el, daca te gasesti intr-una dintre aceste situatii.

Inca ai sentimente pentru el

sentimente pentru fostul

Nu poți dormi cu fostul tau daca inca mai ai sentimente pentru el. Este doar o idee teribila. Invata de la cineva care a făcut aceasta greseala in trecut. Stai cat mai departe. Te vei rani singura cand te vei trezi și vei realiza ca ai vrut sa obtii ceva ce el nu vrea sa-ti ofere.

Esti beat. Alcoolul are un mod amuzant de a face pe toata lumea atragatoare, mai ales pe un fost pe care l-ai vazut deja de multe ori dezbracat. Daca stii ca ai baut și ai consumat mai multe pahare de alcool, evita sa ajungi in pat cu fostul. Cand alcoolul dispare și ochelarii de la bere se dezlipesc și privirea ti se limpezeste iti dai seama ca relatia sexuala cu fostul nu a fost cea mai buna idee pe care ai avut-o.

Produse afrodiziace pentru o noapte romantică în cuplu

Abia v-ati despartit

Daca v-ati despartit in urma cu o saptamana și il vezi intr-o seara la un bar sau primesti un mesaj la 1 noaptea, nu te culca cu el. Sentimentele tale sunt pe marginea prapastiei și nu gandesti clar. Lasa sa treaca o perioada semnificativa de timp inainte de a dormi din nou cu fostul. Ani, nu zile, saptamani sau luni. Dureaza ani de zile pentru a fi pregatit emotional sa dormi cu un fost.

Vrei doar sa-i arati ce a pierdut

Sexul din razbunare nu este bun pentru nimeni. Pentru ca fostul tau se simte nasol ca nu te mai are, și tu te simti prost ca te culci cu cineva doar pentru a-i arata ce a pierdut. Cand te trezesti a doua zi și realizezi ca de fapt nu ii lipsesti cu adevărat, va trebui sa inveti sa te descurci cu durerile de inima.

L-ai vazut cu altcineva și ai fost geloasa, asa ca ai plecat după el…din nou

fostul cu alta

Te-ai intors la bar și ai vazut ca niste fete flirteaza cu fostul tau. Deci, ce faci? Te duci direct la el și iti revendici teritoriul….ca și cum ar fi in continuarea al tau. Dar nu este. Nu poți face sex cu fostul tau doar pentru ca esti geloasa ca el umbla cu alte fete. Incearca sa iesi din aceasta situatie, nu te arunca in mijlocul ei. Sexul cu fostul poate fi teribil, infiorator și mizerabil cand realizezi ce ai facut. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un moment placut daca il faci in circumstantele potrivite.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.