Ce înseamnă BDSM – Cum se practică: GHID COMPLET

ce inseamna bdsm

Vrei sa vezi ce înseamnă BDSM, ce presupune și cum se face. Este foarte posibil sa fi auzit despre BDSM, insa ce înseamnă de fapt acest termen? Probabil multi dintre noi am auzit de BDSM in filmul Fifty Shades of Grey (las la sfarsitul articolului link catre el), care a ajutat enorm la raspandirea acestei practici.

Avand in vedere ca acest fenomen sexual devine din ce in ce mai cunoscut in Romania iar comunitatea creste de la o zi la alta, consider ca este important ca fiecare dintre noi sa stim ce este BDSM și cum se practica.

Daca cuvinte precum sclaviedominaresadismmasochism sunt noi pentru tine, te inteleg perfect. Pentru multi dintre noi, in special pentru cei dintre noi care au auzit de acest fenomen doar din filme,  poate suna foarte intimidant la inceput și de multe ori nu prea putem intelege care este legatura dintre sex și sadism.

Totusi, este bine de stiut faptul ca poți combina sexul, puterea și chiar durerea intr-o maniera care sa iti aduca plăceri cum n-ai mai avut in timpul sexului.

Recomandare: uite aici produsele noastre pentru BDSM / avem și reduceri

Ce înseamnă ⭐ BDSM?

Termenul de BDSM vine din engleza și înseamnă Bondage, Discipline, Domination, Submission, Sadism, Masochism. In traducere, înseamnă Sclavie, Disciplina, Dominare, Supunere, Sadism și Masochism.

cum-poti-practica-si-tu-bdsm

Practic, acest fenonem este un roleplay in cuplu care implica supunere, dominare și de multe ori durere cu scopul de a satisface sexual partenerii. Este important de retinut faptul ca se practica doar in cazul in care ambii parteneri sunt de acord.

Asadar, acest termen nu se refera la sexul in sine, ci mai degraba la anumite practici puse in aplicare inainte, după sau chiar in timpul sexului. De exemplu, daca iti place sa legi partenerul de pat in timpul sexului și sa ii pui o masca pe ochi, poți pune ca esti un amator de BDSM. Desigur, fenomenul poate fi mult mai complex de atat iar deseori poate exclude complet sexul propriu-zis, partenerii fiind satisfacuti doar prin punerea in aplicare a acestor practici.

Conform wikipedia bdsm inseamna:

BDSM este o varietate de practici, adesea erotice, care implică legarea, disciplina, dominanța și supunerea, sadomasochismul și alte dinamici interpersonale înrudite. Datorită gamei largi de practici, unele dintre acestea putând fi adoptate și de către persoane care nu se consideră practicanți ai BDSM, includerea în comunitatea BDSM sau subcultura BDSM se bazează adesea pe autoidentificare și experiența comună.

Cum poți incepe sa practici BDSM – Regulile de baza

Pentru persoanele care nu au mai practicat nicidoata BDSM, poate fi o adevărată provocare sa inteleaga cum se aplica aceste activitati. Atunci cand incepi sa explorezi aceasta noua lume, tine minte ca nu trebuie sa va grabiti – faceti pasi mici!

Iata câteva reguli de baza pentru cei care doresc sa intre in lumea BDSM-ului:

1. Nu incerca jucarii extreme de la inceput

Pentru inceput, este suficient sa porti o masca și sa lasi partenerul sa te gadile cu o pana. De asemenea, un bici cu puf poate fi foarte placut pentru primele „sesiuni” de BDSM.

Daca aceste activitati te incita, puteti trece la lucruri mai serioase, cum ar fi catusele sau picaturile fierbinti de ceara dintr-o lumanare pentru masaj senzual.

2. Distreaza-te

Este foarte posibil ca la inceput sa ti se para foarte stanjenitoare sau cheesy toate aceste activitati. Poate nu te vei simti in elementul tau atunci cand vei porunci partenerului sa se aseze in genunchi. Este foarte posibil sa faci greseli in timpul acestor practici, mai ales la inceput.

Cu toate astea, tine minte un lucru: important e sa te simti bine și sa te distrezi. Este natural ca la inceput sa ti se para totul foarte ciudat. Nu esti obisnuit cu astfel de practici și ti se pot parea chiar deplasate. Din acest motiv, e important sa incepi ușor, cu activitati soft și sa cresti progresiv intensitatea acestora.

Daca aceste activitati nu te satisfac, nu are niciun rost sa continui sa le practici.

ce este bdsm

3. Determina rolul tau

Practicile BDSM implica un dominator și o persoana care domina. Este indicat sa incercati ambele roluri și sa vedeti care vi se potriveste cel mai bine.

Renunta la prejudecati in timpul activitatilor BDSM. Nu e nimic rusinos daca barbatul va fi cel dominat: sunt foarte multe cupluri in care barbatul prefera sa fie dominat de femeie și totul decurge foarte natural.

Ce înseamnă sa fii dominator la BDSM?

In timpul activitatilor BDSM, persoana dominanta este cea care face regulile. Aceasta poate plesni peste fund, biciui și pune in aplicare nenumarate alte activitati persoanei dominate. Toate aceste activitati trebuie aplicate la intensitatea stabilita dinainte de inceperea actului.

Rolul persoanei dominatoare este de a-si impune puterea și controlul asupra persoanei dominate.

Ce înseamnă sa fii dominat in BDSM?

Persoanele dominate sunt cele care se supun regulilor impuse de dominatori. Acestea vor face tot ceea ce le cere persoana dominata.

Inainte de a incepe jocul, spune partenerului care sunt limitele pe care nu ar trebui sa le intreaca. Este important ca acestea sa inteleaga ca e doar un joc, iar după terminarea actului, rolul sau de sclav sa ia sfarsit.

Cele mai bune jucarii pentru BDSM

Jucariile pentru BDSM au devenit extrem de populare in ultimii ani, in special după aparitia filmului Fifty Shades of Grey.

Fiecare are rolul sau și este potrivita pentru anumite persoane, in functie de asteptarile tale. De la catuse de BDSM, bice, lese, lanturi pana la costume sau masti din latex, fiecare are rolul lor. Este indicat ca la inceput sa incepi cu jucarii mai usoare.

Daca incepi direct cu jucarii extreme, e posibil sa te simti intimidat și sa renunti complet la astfel de practici.

Este periculos BDSM-ul?

Foarte multe persoane sunt reticente sa puna in parctica astfel de activitati, considerand ca BDSM-ul este o parctica periculoasa. Este important sa iti cunosti bine partenerul inainte sa incerci astfel de practici și sa folosesti doar jucarii sexuale cu buton de siguranta, pe care le poți deschide oricând doresti, chiar și atunci cand esti legata la spate.

Totodata, regulile și limitele trebuie mentionate dinainte sa incepeti. Foarte multe cupluri au un „cuvant de siguranta” pe care il spun atunci cand limita a fost intrecuta. Astfel, partenerul stie ca trebuie sa se opreasca. Acest cuvant nu trebuie sa aiba neaparat legatura cu sexul: trebuie doar sa fie ușor de retinut.

In functie de dorintele și necesitatile fiecarei persoane, practica BDSM poate implica activitati usoare precum legatul la spate sau extreme, precum calusii, biciurile, mastile sau costumele din latex. Acestea au doar scopul de a face actul mai intens dar nu sunt deloc periculoase daca sunt utilizate corespunzator.

Devil Sticks – Caluș din Silicon, 4 cm

Daca aceste masuri sunt respectate, practica BDSM este extrem de sigura și nu implica niciun risc.

Avantajele practicelor BDSM

Persoanele care au auzit de BDSM doar in filme și nu au practicat niciodată, asociaza aceasta activitate cu sadismul și durerea. 100% ei nu stiu ce înseamnă BDSM și au o perceptie gresita. Cu toate ca de cele mai multe ori este adevărat, BDSM-ul poate fi de fapt foarte incitant chiar și pentru persoanele care nu sunt pasionate de aceste lucruri.

BDSM-ul poate fi un mod creativ de a imbunatati activitatea sexuala in cuplu. Indiferent ca domini sau esti dominat, acest lucru nu trebuie neaparat sa implice activitati extreme.

Intr-o relatie sanatoasa, partenerii cauta sa isi satisfaca nevoie dar și sa aiba grija de cele ale partenerului. Intr-o astfel de activitate, exista o regula de aur: niciodată sa nu intreci limita!

Este important de stiut faptul ca atat timp cat partenerul este de acord, este OK sa ii provoci durere intr-un astfel de act. Cu toate acestea, este un pas mic de la BDSM la abuz fizic. Intotdeauna creati niste reguli inainte de a practica BDSM și nu le intreceti decat daca amandoi sunteti de acord.

Este extrem de important ca in timpul unei activitati BDSM amandoi sa va simtiti bine și sa nu intreceti limitele.

Dominarea și supunerea cresc increderea in cuplu

Multe persoane considera ca practica BDSM poate crea probleme in cuplu, dar de fapt aceasta poate ajuta la intarirea increderii. Atunci cand te lasi dominat, devii practic vulnerabil fata de partener. Cu toate acestea, este doar un joc și niciodată nu trebuie sa fii cu adevărat vulnerabil. Mereu trebuie sa ai o cale de scapare in cazul in care doresti sa opresti jocul.

despre-practicile-bdsm

BDSM-ul este despre increderea in partener. Acesta ar putea fi un bun raspuns la intrebarea „Ce înseamnă BDSM?”. Persoanele care se supun mereu, se lasa in grija celor care ii domina. Acest lucru te va face sa ai mai multa incredere in persoana iubită. Mai mult de atat, va ajuta sa va cunoasteti mai bine, deoarece persoana dominanta va avea o mare responsabilitatea.

Avand in vedere ca persoanele care se supun, adesea numite sclavi sunt vulnerabile, ele sunt cele care decid cand limta a fost intrecuta.

Atunci cand observi ca partenerul se opreste daca limita a fost intrecuta (si se poate intampla, in special atunci cand sunteti in mijlocul sexului, extrem de excitati), vei observa ca acestuia ii pasa de siguranta ta și vei dobandi mai multa incredere in el.

Practicele BDSM includ adesea situatii atat de excitante incat e posibil ca limitele sa fie intrecute. Daca acest lucru s-a intamplat, folositi un cuvant de siguranta pentru a face un pas inapoi, evitand astfel neplacerile.

Cum te poți bucura de BDSM fără durere ✔️ Idei pentru incepatori

Una din cele mai mari provocari ale comunitatii BDSM sunt miturile false pe care le vedem in filme legate de aceasta practica. De asemenea trebuie sa intelegi ce înseamnă bdsm. Cu toate ca BDSM-ul include deseori biciuri, catuse, imbracaminte din latex/piele, exista multe alte moduri mai „usoare” prin care te poți bucura de aceste practici, care sa nu implice durere sau senzații de vulnerabilitate extrema.

De fapt, pur și simplu utilizarea unei masti pentru ochi in timpul sexului oral poate reprezenta o practica BDSM. Pare simplu, dar poate fi mai intensa decat iti imaginezi. De asemenea, multe persoane care au un foot fetish, se folosesc de practici BDSM pentru a intensifica placerile. Legatul de maini și de picioare a partenerului in timp ce te joci cu picioarele lui poate fi o activitate usoara, sigura și extrem de intensa.

Behave Retrain Me – Sfoară BDSM, 10 metri Lungime, 0.9 cm grosime

Chiar și pentru sexul obisnuit (recomand articolul CUM SE FACE SEX), persoanele incepatoare nu trebuie sa puna in aplicare practici extreme. Puteti incepe cu legatul la maini sau și cu trasul ușor de par.

Daca va place, puteti creste treptat intensitatea iar cu timpul veti putea ajunge la activitati extreme daca veti dori acest lucru. Tineti minte – BDSM-ul nu este despre depasirea limitelor, ci despre extinderea acestora.

BDSM-ul este o practica pentru toata lumea care te poate ajută să intaresti relatia cu persoana iubită. Aceasta va poate ajută să va cunoasteti mai bine laturile kinky, imbunatatind astfel performanțele sexuale. Daca regulile impuse de la inceput sunt respectate și nu incepeti direct cu jucarii extreme, aceste jocuri pot deveni cu usurinta o practica obisnuita in activitatile voastre sexuale.

Cu toate acestea, nu oricine este pasionat de jocurile BDSM. Daca le-ai incercat și nu te-au captivat, înseamnă ca nu sunt pentru tine. Cu toatea stea, merita sa incerci, deoarece poate ajuta la condimentarea vietii sexuale, ajutand la reaprinderea scanteii in cuplurile de lungă durată.

Pentru astfel de activitati, comunicarea este cea mai importanta – Discutati despre anumite reguli inainte sa incepeti actele sexuale și depasiti limitele doar daca amandoi sunteti de acord.

Dacă vrei să afli mai multe despre BDSM, uite un video in care Vanessa Lengies ne explica mai multe

 

Linkuri utile:

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.