Contraceptivele orale – Cum să te protejezi în timpul sexului oral?

cuplu care foloseste un prezervativ pe post de contraceptiv oral

Cu toate ca sexul oral este foarte placut, acesta implica foarte multe riscuri deoarece se pot transmite nenumarate boli cu tranmistere sexuala, cu toate ca nu poate duce la sarcini nedorite.

Contraceptivele orale cum ar fi prezervativele sau barajele dentare previn contactul direct a gurii cu zona intima, așadar previne schimbul de fluide care poate cauza boli cu tranmistere sexuala. Chiar daca nu pare la fel de placut initial, folosind diferite tehnici și arome poți face sexul oral distractiv cu ajutorul acestor contraceptive,

Cele mai comune infectii care se transmit prin sex oral

Multe boli cu transmitere sexuala cum ar fi gonoree, chlamydia, herpes, HPV și HIV se transmit prin contactul dintre gura cu zona genitala. Cu toate ca majoritatea patogenilor bacterieni (cum ar fi gonoreea sau chlamydia) pot fi tratate cu antibiotice, anumite infecti virale sunt mai dificil de tratat decat altele și adesea pot duce la probleme serioase de sanatate.

Cele mai noi prezervative, perfecte pentru a fi folosite ca contraceptiv oral

Sansele de a contacta o boala venerica prin sex oral este ridicata in cazul in care nu se foloseste un contraceptiv oral și daca partenerul sufera de bolile respective.

Virusul Imunodeficienței Umane (HIV)

Cu toate ca riscul de contactare a bolilor cu transmitere sexuala este este mai mare in timpul sexului vaginal sau anal, exista sanse de contactare a acestei boli chiar și prin sex oral. Daca partenerul tau a fost testat pozitiv, nu practica acest tip de sex. De asemenea, nu accepta ca partenerul sa iti faca daca are aceasta boala și sufera de sangerari gingivale.

Pentru a reduce riscul aparitiei bolilor, asteapta cel putin 45 de minute după ce te-ai spalat pe dinti, astfel ca mucoasa membrana se reface.

Stomacul acidului și enzimele esofagului ajuta la distrugerea virusului, așadar este mai bin sa inghiti sau sa scuipi sperma decat sa o tii in gura.

Amor nature – prezervative din latex subțiri, care te ajută să simți sexul în toată splendoarea sa

Amor Nature – Prezervative din Latex, Subțiri, 52 mm

Virusul Papiloma Uman (HPV)

Din fericite, exista un vaccin pentru a preveni eficient transmiterea virusului HPV. Pentru persoanele nevaccinate, riscul ramane. Persoanele care nu s-au vaccinat impotriva HPV și care nu folosesc o metoda de contraceptie orala au risc mai mare de a contacta aceasta boala.

Pe masura ce sexul oral creste in popularitate in randul persoanelor tinere, adolescentii care sunt prea tineri pentru vaccinul HPV și sunt neinformati despre riscul sexului oral sunt cei mai predispusi la contactarea acestei boli și a altor boli venerice.

Acest lucru scoate in evidenta cat de importanta este educatia sexuala pentru a scadea riscul aparitiei bolilor cu transmitere sexuala.

Gonoreea

Sexul oral este o metoda comuna de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv a gonoreei, deoarece acesta boal nu are simptome vizibile și poate duce la probleme de sanatate.

Cancerul esofagian (cancerul la gat) este adesea un rezultat al gonoreei care nu a fost tratata. Gonoreea se poate raspandi prin sex oral in mai multe metode.

O persoana care face sex oral cu o persoana care a fots infectata este adesea la cel ami mare rics de a contacta o astfel de boala.

Suplimente de potenta, pentru o partida de amor de neuitat

Sexu oral făcut unei femei sau sexul anal-oral (analingus) sunt de asemenea doua metode prin care se poate raspandi aceasta boala. Din fericite, contraceptivele orale pot ajuta la prevenirea raspandirii acestui virus.

Chlamydia

La fel precum gonoreea, chlamydia adesea nu arata simptome initiale dar pot creste riscul complicatiilor. La femei, chlamydia poate duce la boala inflamatorie pelviana (PID) daca este netratata.

De asemenea, ar putea cauza epididimita la barbati. Chlamydia se transmite prin sex oral in acelasi mod cum se transmite gonoreea, prin contact oral-genital cu o persoana care este infectata.

Hex Oringial – Prezervativele de TOP ce revoluționează întreaga industrie

Hex Original – Prezervative Revoluționare din Latex, 18 cm

Indiferent daca persoana care face sau care primeste sex oral sufera de aceasta infectie, exista sanse de transmitere in ambele cazuri. Cu ajutorul unor contraceptive orale poți scadea sansele de contactare a acestei boli.

Herpes

Herpesul este o infectie comuna care se transmite prin sex oral neprotejat. Cu toate ca anumite tipuri de herpes (HSV-1) este vazuta cel mai ades la gura iar HSV-2 este vazuta cel mai adesea in zona genitala, persoanele care sufera de herpes și fac sex oral fără a folosi un contraceptiv oral adesea raspandesc virusii in zona opusa de cea in care au fost ei în mod original.

Produse de top pentru ejaculare precoce. Erectie mai puternica, rezistenta prelungita!

De exemplu, o persoana care sufera de herpes HSV-1 la gura și face sex oral unei persoane sanatoase, poate transmite HSV-1 in zona genitala, cu toate ca HSV-2 este cel mai adesea gasit in aceasta zona.

Legatura dintre HPV și cancerul oral

Cu toate ca rata de cancer la cap și gat a scazut din 1970 datorită scaderii numarului de fumatori, s-a gasit o legatura intre virusul HPV și un anumit tip de cancer oral. Popularitatea acestuia creste datorită faptului ca sexul oral devin din ce in ce mai populara.

HPV este una din cele mai comune boli cu transmitere sexuala din America. Cu toate ca infectiile cu HPV pot fi asimptomatic și pot trece in 2 ani fără tratament, unele pot cauza probleme pe termen lung. Aceste probleme includ negi la nivelul vaginului, la colul uterin, anus, gura, limba sau gat.

De asemenea, cancerul colului uterin, penian, anal și oral pot rezulta din infectiile HPV.

Cancerul oral cauzat de HPV este mai ușor de tratat decat alte tipuri de cancer, cu toate astea, poate avea efecte secundare pe termen lung și poate provoca complicatii de sanatate.

Persoanele intre 11 și 26 de ani se pot vaccina impotriva HPV. Este indicat sa vorbesti cu medicul tau despre optiunile pe care le ai.

partenera face sex oral folosind un contraceptiv oral

Cele mai comune contraceptive orale

Exista mai multe forme ce contraceptive orale care pot sa ajute la prevenirea bolilor cu transmitere sexuala. Totusi, cea mai eficienta metoda ramane abstinenta. Altele mai fizice sunt barajul dentar, acesta fiind unul din cele ai eficiente metode de prevenire a bolilor venerice dar și prezervativele, in cazul persoanelor care fac sex oral barbatilor.

Prezervativele

Cand sunt folosite corespunzator, prezervativele sunt o metoda eficienta de a preveni transmisia cu boli venerice. Prezervativele de barbati sunt cel mai des facute din latex și ar trebui folosite pentru sex oral. Cu toate astea, pentru persoanele alergice la latex, se pot folosi prezerativele din poliuretan.

Cu toate ca acestea pot face sexul oral mai putin placut, exista multe metode prin care poți face aceste contraceptive mai distractive. O metoda distractiva prin care poți folosi prezervativele ar fi, de exemplu, utilizarea unui prezerativ cu aroma, unul colorat sau utilizarea unui lubrifiant comestibil.

Este indiat ca prezervativele pe care le cumperi sa nu fie pre-lubrifiate deoarece, de cele mai multe ori lubrifiantul care este pre-aplicat nu este conceput pentru sex oral și poate avea un gust neplacut. De asemenea, ai grija ca acestea sa nu contina spermicide deoarece acestea nu sunt sanatoase atunci cand sunt folosite oral.

Barajul denar

Barajul dentar ste o alta metoda pentru protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Acestea sunt niste patrate mici din latex sau silicon care se pun pe zona genitala a unei femei sau pe anus.

Daca nu gasesti unul de cumparat, poți face tu unul acasa. Odata ca e a fost pus cum trebuie, ase poate adauga un lubrifiant pentru a creste nivelul de sensibilitate din zona intima.

Precum prezervativele pentru barbati, barajele dentare pot veni cu diferite arome. Barajul dentar este o metoda de contraceptie orala importanta pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala.

Daca nu ai un prezervativ de barbati sau un baraj dentar, poți face unul pur și simplu din folia alimentara pe care o ai in bucatarie , din plastic saran.

Rilaxo XXL – Prezervative confortabile, pentru bărbații cu penisul cu mărime peste medie

Rilaco XXL – Prezervative din Latex, 3 buc

Concluzie

Se crede ca sexul oral este mai sigur decat sexul vaginal sau anal, dar acest lucru nu este 100%adevărat. Exista nenumarate boli care pot fi contactate prin sex oral, atât în cazul femeilor cât și al barbatilor.

Asadar, utilizarea unei metode contraceptive orale poate face sexul oral mai sigur. Poate fi dificila includerea unei astfel de metode in dormitor, insa daca cumperi un prezervativ sau baraj dentar cu diferite arome, poți face sexul mai distractiv și mai sigur.

Surse de informare

  1. Edwards, S., & Carne, C. “Oral sex and the transmission of non-viral STIs. Sexually Transmitted Infections.” 1998. 74(2), 95-100.
  2. “Can I get HIV from oral?” San Francisco AIDS Foundation. San Francisco.
  3. Gerbert, Herzig, Volberding, & Stansell. “Perceptions of health care professionals and patients about the risk of HIV transmission through oral sex: A qualitative study.” Patient Education and Counseling. 1999. 38(1), 49-60.
  4. Auslander BA, Biro FM, Rosenthal SL. “Genital herpes in adolescents.” Semin Pediatr Infect Dis. 2005;16:24–30.
  5. Brown, Nancy. PhD. “Dental Dams.” Sutter Health Palo Alto Medical Foundation. Last Updated: October 2013.
  6. Fridlund, V., Stenqvist, K., & Nordvik, M. K. “Condom use: The discrepancy between practice and behavioral expectations.” Scandinavian Journal of Public Health, 2014. 42(8), 759–765.
  7. Gupta A, Perkins RB, Ortega G, Feldman S, Villa A. “Barrier use during oro‐genital sex and oral Human Papillomavirus prevalence: Analysis of NHANES 2009–2014.” Oral Dis. 2018;00:000–000.
  8. Chan, R., & Koh, D. “Promoting condoms for oral sex: Impact on pharyngeal gonorrhea among female brothel-based sex workers.” Sexually Transmitted Diseases. 2002. 29(6), 311-318.LeWine, Howard. M.D. “HPV transmission during oral sex a growing cause of mouth and throat cancer.” Harvard Health Publications. Updated 29 November 2016.
  9. Centers for Disease Control and Prevention. “STD Risk and Oral Sex – CDC Fact Sheet.” Last Updated 1 December 2016.
Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.