Cu toate ca sexul oral este foarte placut, acesta implica foarte multe riscuri deoarece se pot transmite nenumarate boli cu tranmistere sexuala, cu toate ca nu poate duce la sarcini nedorite.
Contraceptivele orale cum ar fi prezervativele sau barajele dentare previn contactul direct a gurii cu zona intima, asadar previne schimbul de fluide care poate cauza boli cu tranmistere sexuala. Chiar daca nu pare la fel de placut initial, folosind diferite tehnici si arome poti face sexul oral distractiv cu ajutorul acestor contraceptive,
Cele mai comune infectii care se transmit prin sex oral
Multe boli cu transmitere sexuala cum ar fi gonoree, chlamydia, herpes, HPV si HIV se transmit prin contactul dintre gura cu zona genitala. Cu toate ca majoritatea patogenilor bacterieni (cum ar fi gonoreea sau chlamydia) pot fi tratate cu antibiotice, anumite infecti virale sunt mai dificil de tratat decat altele si adesea pot duce la probleme serioase de sanatate.
Cele mai noi prezervative, perfecte pentru a fi folosite ca contraceptiv oral
Sansele de a contacta o boala venerica prin sex oral este ridicata in cazul in care nu se foloseste un contraceptiv oral si daca partenerul sufera de bolile respective.
Virusul Imunodeficienței Umane (HIV)
Cu toate ca riscul de contactare a bolilor cu transmitere sexuala este este mai mare in timpul sexului vaginal sau anal, exista sanse de contactare a acestei boli chiar si prin sex oral. Daca partenerul tau a fost testat pozitiv, nu practica acest tip de sex. De asemenea, nu accepta ca partenerul sa iti faca daca are aceasta boala si sufera de sangerari gingivale.
Pentru a reduce riscul aparitiei bolilor, asteapta cel putin 45 de minute dupa ce te-ai spalat pe dinti, astfel ca mucoasa membrana se reface.
Stomacul acidului si enzimele esofagului ajuta la distrugerea virusului, asadar este mai bin sa inghiti sau sa scuipi sperma decat sa o tii in gura.
Amor nature – prezervative din latex subțiri, care te ajută să simți sexul în toată splendoarea sa
Virusul Papiloma Uman (HPV)
Din fericite, exista un vaccin pentru a preveni eficient transmiterea virusului HPV. Pentru persoanele nevaccinate, riscul ramane. Persoanele care nu s-au vaccinat impotriva HPV si care nu folosesc o metoda de contraceptie orala au risc mai mare de a contacta aceasta boala.
Pe masura ce sexul oral creste in popularitate in randul persoanelor tinere, adolescentii care sunt prea tineri pentru vaccinul HPV si sunt neinformati despre riscul sexului oral sunt cei mai predispusi la contactarea acestei boli si a altor boli venerice.
Acest lucru scoate in evidenta cat de importanta este educatia sexuala pentru a scadea riscul aparitiei bolilor cu transmitere sexuala.
Gonoreea
Sexul oral este o metoda comuna de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv a gonoreei, deoarece acesta boal nu are simptome vizibile si poate duce la probleme de sanatate.
Cancerul esofagian (cancerul la gat) este adesea un rezultat al gonoreei care nu a fost tratata. Gonoreea se poate raspandi prin sex oral in mai multe metode.
O persoana care face sex oral cu o persoana care a fots infectata este adesea la cel ami mare rics de a contacta o astfel de boala.
Suplimente de potenta, pentru o partida de amor de neuitat
Sexu oral facut unei femei sau sexul anal-oral (analingus) sunt de asemenea doua metode prin care se poate raspandi aceasta boala. Din fericite, contraceptivele orale pot ajuta la prevenirea raspandirii acestui virus.
Chlamydia
La fel precum gonoreea, chlamydia adesea nu arata simptome initiale dar pot creste riscul complicatiilor. La femei, chlamydia poate duce la boala inflamatorie pelviana (PID) daca este netratata.
De asemenea, ar putea cauza epididimita la barbati. Chlamydia se transmite prin sex oral in acelasi mod cum se transmite gonoreea, prin contact oral-genital cu o persoana care este infectata.
Hex Oringial – Prezervativele de TOP ce revoluționează întreaga industrie
Indiferent daca persoana care face sau care primeste sex oral sufera de aceasta infectie, exista sanse de transmitere in ambele cazuri. Cu ajutorul unor contraceptive orale poti scadea sansele de contactare a acestei boli.
Herpes
Herpesul este o infectie comuna care se transmite prin sex oral neprotejat. Cu toate ca anumite tipuri de herpes (HSV-1) este vazuta cel mai ades la gura iar HSV-2 este vazuta cel mai adesea in zona genitala, persoanele care sufera de herpes si fac sex oral fara a folosi un contraceptiv oral adesea raspandesc virusii in zona opusa de cea in care au fost ei in mod original.
Produse de top pentru ejaculare precoce. Erectie mai puternica, rezistenta prelungita!
De exemplu, o persoana care sufera de herpes HSV-1 la gura si face sex oral unei persoane sanatoase, poate transmite HSV-1 in zona genitala, cu toate ca HSV-2 este cel mai adesea gasit in aceasta zona.
Legatura dintre HPV si cancerul oral
Cu toate ca rata de cancer la cap si gat a scazut din 1970 datorita scaderii numarului de fumatori, s-a gasit o legatura intre virusul HPV si un anumit tip de cancer oral. Popularitatea acestuia creste datorita faptului ca sexul oral devin din ce in ce mai populara.
HPV este una din cele mai comune boli cu transmitere sexuala din America. Cu toate ca infectiile cu HPV pot fi asimptomatic si pot trece in 2 ani fara tratament, unele pot cauza probleme pe termen lung. Aceste probleme includ negi la nivelul vaginului, la colul uterin, anus, gura, limba sau gat.
De asemenea, cancerul colului uterin, penian, anal si oral pot rezulta din infectiile HPV.
Cancerul oral cauzat de HPV este mai usor de tratat decat alte tipuri de cancer, cu toate astea, poate avea efecte secundare pe termen lung si poate provoca complicatii de sanatate.
Persoanele intre 11 si 26 de ani se pot vaccina impotriva HPV. Este indicat sa vorbesti cu medicul tau despre optiunile pe care le ai.
Cele mai comune contraceptive orale
Exista mai multe forme ce contraceptive orale care pot sa ajute la prevenirea bolilor cu transmitere sexuala. Totusi, cea mai eficienta metoda ramane abstinenta. Altele mai fizice sunt barajul dentar, acesta fiind unul din cele ai eficiente metode de prevenire a bolilor venerice dar si prezervativele, in cazul persoanelor care fac sex oral barbatilor.
Prezervativele
Cand sunt folosite corespunzator, prezervativele sunt o metoda eficienta de a preveni transmisia cu boli venerice. Prezervativele de barbati sunt cel mai des facute din latex si ar trebui folosite pentru sex oral. Cu toate astea, pentru persoanele alergice la latex, se pot folosi prezerativele din poliuretan.
Cu toate ca acestea pot face sexul oral mai putin placut, exista multe metode prin care poti face aceste contraceptive mai distractive. O metoda distractiva prin care poti folosi prezervativele ar fi, de exemplu, utilizarea unui prezerativ cu aroma, unul colorat sau utilizarea unui lubrifiant comestibil.
Este indiat ca prezervativele pe care le cumperi sa nu fie pre-lubrifiate deoarece, de cele mai multe ori lubrifiantul care este pre-aplicat nu este conceput pentru sex oral si poate avea un gust neplacut. De asemenea, ai grija ca acestea sa nu contina spermicide deoarece acestea nu sunt sanatoase atunci cand sunt folosite oral.
Barajul denar
Barajul dentar ste o alta metoda pentru protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Acestea sunt niste patrate mici din latex sau silicon care se pun pe zona genitala a unei femei sau pe anus.
Daca nu gasesti unul de cumparat, poti face tu unul acasa. Odata ca e a fost pus cum trebuie, ase poate adauga un lubrifiant pentru a creste nivelul de sensibilitate din zona intima.
Precum prezervativele pentru barbati, barajele dentare pot veni cu diferite arome. Barajul dentar este o metoda de contraceptie orala importanta pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala.
Daca nu ai un prezervativ de barbati sau un baraj dentar, poti face unul pur si simplu din folia alimentara pe care o ai in bucatarie , din plastic saran.
Rilaxo XXL – Prezervative confortabile, pentru bărbații cu penisul cu mărime peste medie
Concluzie
Se crede ca sexul oral este mai sigur decat sexul vaginal sau anal, dar acest lucru nu este 100% adevarat. Exista nenumarate boli care pot fi contactate prin sex oral, atat in cazul femeilor cat si al barbatilor.
Asadar, utilizarea unei metode contraceptive orale poate face sexul oral mai sigur. Poate fi dificila includerea unei astfel de metode in dormitor, insa daca cumperi un prezervativ sau baraj dentar cu diferite arome, poti face sexul mai distractiv si mai sigur.
Surse de informare
- Edwards, S., & Carne, C. “Oral sex and the transmission of non-viral STIs. Sexually Transmitted Infections.” 1998. 74(2), 95-100.
- “Can I get HIV from oral?” San Francisco AIDS Foundation. San Francisco.
- Gerbert, Herzig, Volberding, & Stansell. “Perceptions of health care professionals and patients about the risk of HIV transmission through oral sex: A qualitative study.” Patient Education and Counseling. 1999. 38(1), 49-60.
- Auslander BA, Biro FM, Rosenthal SL. “Genital herpes in adolescents.” Semin Pediatr Infect Dis. 2005;16:24–30.
- Brown, Nancy. PhD. “Dental Dams.” Sutter Health Palo Alto Medical Foundation. Last Updated: October 2013.
- Fridlund, V., Stenqvist, K., & Nordvik, M. K. “Condom use: The discrepancy between practice and behavioral expectations.” Scandinavian Journal of Public Health, 2014. 42(8), 759–765.
- Gupta A, Perkins RB, Ortega G, Feldman S, Villa A. “Barrier use during oro‐genital sex and oral Human Papillomavirus prevalence: Analysis of NHANES 2009–2014.” Oral Dis. 2018;00:000–000.
- Chan, R., & Koh, D. “Promoting condoms for oral sex: Impact on pharyngeal gonorrhea among female brothel-based sex workers.” Sexually Transmitted Diseases. 2002. 29(6), 311-318.LeWine, Howard. M.D. “HPV transmission during oral sex a growing cause of mouth and throat cancer.” Harvard Health Publications. Updated 29 November 2016.
- Centers for Disease Control and Prevention. “STD Risk and Oral Sex – CDC Fact Sheet.” Last Updated 1 December 2016.