Totul despre barajul dentar – Ce este și cum se folosește

totul despre barajul dentar

Barajul dentar este o bucata mica din silicon sau latex care se pune deasupra vulvei sau a anusului. Acestea previn transferul de fluide pentru a crea o bariera intre gura și vagin sau anus, in timpul sexului oral.

Daca nu gasesti sa cumperi un baraj dentar la farmacie, poți folosi o bucata de folie alimentara de plastic din bucatarie. De asemenea, poți taia un prezervativ taiat de femei sau barbati.

Barajul dentar este de unica-folosinta și nu este conceput pentru a preveni sarcina. Chiar și cu folosirea unei astfel de metode de protectie, inca se pot transmite boli venerice sau infectii bacteriene prin sex oral, cu toate ca riscul este mult mai scazut in comparatie cu sexul neprotejat vaginal si/sau anal.

Cele mai noi prezervative, la super prețuri

Barajul dentar este o metoda eficienta de a scadea riscul de contactare a bolilor cu transmitere sexuala sau a inectiillor bacteriene in timpul cunnilingusului (sexului oral la femei) sau analingus-ului (sexul oral-anal).

Pentru sexul oral făcut unui barbat este cel mai indicat sa se foloseasca un prezervativ de penis, Barajul dentar previne raspandirea a multe boli cu transmitre sexuala, cum ar fi herpes, gonoree, negi genitali, HIV, toate ca acestea putand fi contractate prin schimbul de fluide corporale.

Cum se foloseste un baraj dentar

Pentru inceput, asigura-te ca nu are gauri in el. Poate fi necesar sa clatesti produsul inainte de a-l folosi, mai ales daca este pudrat cu o substanta (pudra poate irita vaginul).

Daca barajul dentar nu este pre-lubrifiat, poți aplica o cantitate mica de lubrifiant pe bază de apă pe partea care va atinge anusul sau vaginul. Acesta va creste senzatiile de plăcere și va preveni frictiunea.

Lubrifiantii din ulei cum ar fi vaselina, uleiul de bebelusi sau lotiunea de corp pot deteriora materialul din latex, așadar nu sunt indicati sa fie folositi.

Prezervative transparente, din poliizopren – Pentru o experiență de neuitat

Manix Skyn – Prezervative Transparente din Poliizopren

Pune barajul dentar pe suprafata intregii vulve sau pe anus. Partenerul poate apoi stimula oral in siguranta zona genitala cu limba.

Tine minte: Precum prezervativele din latex sau poliuretan, barajul dentar se foloseste o singura data. Acestea nu ar trebui folosite in mai multe zone ale corpului iar utilizatorii nu ar trebui sa intoarca barajul pe partea cealalta. Toate aceste practici cresc radical riscul de contactare de boli venerice sau infectii bacteriene.

Sfat: Foloseste un baraj dentar aromat conceput special pentru sex oral, pentru a creste nivelul de placere.

Cum sa faci un baraj dentar dintr-un prezervativ de barbati

Iata cativa pasi prin care poți sa faci un baraj dentar din prezervativele de barbati:

  1. Verifica data de expirare a prezervativului și asigura-te ca nu are gauri pentru a te asigura ca este eficient.
  2. Taie varful prezervativului și baza de la baza acestuia
  3. Taie prezervativul pe o parte de pe de-a lungul acestuia și desfa-l, astfel ca obtii un material în formă de patrat

pasi despre cum sa faci un baraj dentar in casa

Sfat: Foloseste un prezervativ nelubrifiat, fără spermicide. Prezervativele lubrifiate ar putea avea gust neplacut iar spermicidele pot cauza senzații de amorteli la nivelul limbii

Prezervativele aromate sau lubrifiantii special conceputi pentru sex oral pot imbunatati experienta.

Tipuri de baraje dentare

Majoritate barajelor dentare sunt facute din latex. Cu toate astea, exista și variante facute din poliuretan pentru persoanele alergice la latex. Pentru a incuraja utilizarea lor, unii producători au creat barajele dentare aromate. Acestea sunt foarte accesibile la pret și pot fi cumparate online sau din farmacii.

Stimulente de top, pentru cei ce doresc un plus de plăcere în dormitor

Daca pretul lor nu ti se pare accesibil sau pur și simplu nu ai de unde sa cumperi, poți face tu un baraj dentar acasa, folosind tehnica de mai sus.

Ce sa faci și sa nu faci cu un baraj dentar

Ce sa faci:

  • Foloseste un baraj dentar NOU la fiecare utilizare
  • Verifica data de expirare și urmeaza instrucțiunile de pe pachet
  • Verifica prezervativul pentru crapaturi
  • Aplica un lubrifiant pe bază de apă pe partea barajului care va atinge zona intima pentru a preveni frictiunea la nivelul pielii și pentru a creste senzatiile de plăcere simtite
  • Depoziteaza barajele nefolosite intr-un spatiu racoros și uscat
  • Arunca barajele dentare la gunoi după utilizare daca au expirat

Prezervativele My Size – Potrivite perfect pentru penisul tau

My Size 64 – Prezervative pentru Marime Personalizata

Ce sa nu faci:

  • Nu refolosi un baraj dentar, chair și daca l-ai spalat. Cresti riscul de a te expune la virusi și bacterii
  • Nu folosi un ulei lubrifiant precum ulei de bebelus, lotiuni sau pulei de gatit deoarece pot face barajul sa se rupa.
  • Nu trage de baraj, deoarece se poate rupe
  • Nu folosi unul care este dat cu spermicid doarece poate cauza iritatii
  • Nu arunca barajul in toaleta – In schimb, arunca-l in cosul de gunoi

utilizare baraj dentar

Cat de eficiente sunt barajele dentare?

Foarte putine studii au cercetat cat de eficiente sunt barajele dentare pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, insa acestea se considera a fi eficiente pentru prevenirea multor virusi și bacterii cunoscute prin faptul ca se transmit prin sex oral, cum ar fi:

  • Sifilis
  • Gonoree
  • Chlamydia
  • HIV
  • Tricomoniaza

Ce nu protejeaza barajul dentar?

Unii virusi care ar putea fi transmisi chiar și prin folosirea barajului dentar sunt:

  • Paduchii pubieni (lateii) – Aceste insecte mici se transmit prin contact fizic și se pot transmite chiar și prin haine
  • Scabie – Se poate transmite chiar și de la nivelul pielii sau prin haine
  • Negi genitali – Poti lua HPV, care cauzeaza acesti negi din zonele care sunt inafara celor acoperite de un baraj dentar
  • Herpes – Precum negii, poți lua herpes de la o inflamatie care nu este acoperita cu baraj dentar. E posibil de asemenea sa contactezi acest virus de la o persoana care nu are simptome.

Prezervative Amor Neon – Fosforescente, din latex. Pentru o experiență de neuitat

Amor Neon – Prezervative din Latex, Fosforescente, 6 bucăți

Concluzie

Cu toate ca ideea de a folosi un baraj dentar in timpul sexului poate parea neplacuta, nu trebuie sa fie asa. Acesta pote face parte din experienta ta sexuala și nu trebuie neaparat sa fie vazut ca o masura de protectie.

Daca ai un partener care nu doreste să folosească un baraj denar, gandeste-te bine cum actionezi, mai ales daca nu e un partener de lungă durată și e o persoana pe care abia ai cunoscut-o. Cel mai probabil, nu merita riscul.

Folosind corespunzator un baraj dentar poți preveni contactarea anumitor virusi sau infectii bacteriene, așadar este indicat ca, in cazul in care unul din parteneri este este infectat cu o boala transmisibila sexual, sa se foloseasca un baraj dentar pentru a preveni transmiterea acesteia.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.