Diferența dintre prezervativele din latex și cele non-latex

prezervativ latex vs non latex

Majoritatea prezervativelor sunt confectionate din latex. Acesta este cel mai comun material. Indeplineste toate standardele FDA și sunt considerate o metoda eficienta de prevenire a sarcinilor nedorite și a bolilor cu transmitere sexuala precum HIT. Folosind un prezervativ, sexul devine de 10000 de ori mai sigur.

Sarcinile nedorite sunt o problema reala, mai ales in cazul tinerilor. Acestea pot interveni in dezvoltarea educationala a adolecentilor, din acest motiv este important sa se foloseasca nu prezervativ.

Cu toate astea, latexul nu este singura varianta. In anii ’90, au aparut primii producători de prezervative care nu sunt facute din latex, datorită numarului crescut de persoane ce aveau alergii la acest material. In zilele noastre, exista o gama variata de prezervative non-latex.

Prezervativele din poliuretan și cele din latex

Prezervativele din poliuretan au multe avantaje asupra latexului ca material. Acestea transmit mai bine caldura, ajungand rapid la temperatura pielii. Din acest motiv, se simt mai „natural”. De asemenea, acestea sunt de obicei mai subtiri decat latexul, oferind senzații mai placute și nici nu au miros.

Un alt avantaj al prezervativelor din poliuretan este faptul ca expunerea la produse pe baza de ulei nu deterioreaza materialul acestora.

Cele mai recomandate prezervative din latex

Dezavantajul acestor prezervative este faptul ca nu sunt la fel de flexibile precum cele din latex, așadar nu sunt la fel de confortabile. Astfel, sansele de a se rupe in timpul sexului sau de alunecare sunt mai mari. Mai mult atat, nu se stie in totalitate cat de eficiente sunt pentru prevenirea transmiterii bolilor cu transmitere sexuala. Acest aspect inca este studiat.

Daca esti in cautarea unor prezervative fără latex, cele din poliuretan pot fi cea mai buna varianta.

Prezervativele din poliizopren: O alternativa sanatoasa

In 2008, Skyn a introdus un nou prezervativ din poliizopren care a revolutionat lumea prezervativelor.

Manix Skyn – Prezervative Transparente din Poliizopren

Acest matrial este o versiune sintetica a latexului. Practic este latex, dar nu contine acea proteina care provoaca alergii. Este așadar cea mai similara varianta pentru cei ce doresc o un material care sa se asemene cat mai mult cu latexul. Este la fel de rezistent și sigur precum altexul.

Prezervativele din poliizopren nu sunt la fel de subtiri precum cele din poliuretan dar sunt foarte elatice și au sanse mici de a se rupe sau a aluneca.

Acestea sunt de aseemenea disponibile la preturi mult mai accesibile decat cele din poliuretan. Ceea ce le face cu adevărat de incredere este ca sunt recunoscute de FDA, așadar acestea sunt oficial recunoscute ca fiind eficiente pentru preverenirea anumitor boli cu transmitere sexuala și prevenirea sarcinilor nedorite.

Cu toate ca din multe puncte de vedere nu ating calitatea celor clasice, aceste prezervative fără latex sunt o alternativa excelenta, ce au propriile avantaje.

Prezervativele din piele de miel

Prezervativele din membrana animala naturala sunt unele din cele mai vechi tipuri de prezervative. Cu toate ca inainte de prezervativele din latex erau foarte populare, odata cu aparitia acestora au devenit foarte necunoscute. De fapt, sunt sanse mari ca tu nici sa nu fi stiut ca exista asemenea prezervative.

Motivul pentru care nu prae se mai folosesc este riscul la ccare te expui. In primul rand, acestea nu oferă protectie impotriva bolilor cu tranmistere sexuala și sunt considerate eficiente doar pentru prevenirea sarcinilor.

In al doilea rand, acestea sunt foarte scumpe, deoarece sunt facute din materiale ce provin de la animale. De asemenea, au un miros foarte neplacut.

Cat de eficiente sunt prezervativele din piele din piele de miel?

Aceste prezervative functionează după acelasi principiu precum celelalte tipuri: previn lichiul seminal și fluidele genitale sa intre in contact cu organul partenerului. acest lucru ajuta la prevenirea sarcinilor.

Din pacate, prezervtivele din piele de  miel contin pori mici prin care sperma nu poate trece, dar virusii pot. Acesti pori au aproximativ 1500 nanometri, fiind de 10 ori mai mari decat virusii HIV și de 25 de ori mai mari decat virusii de hepatita B. Asadar, acestia au suficient loc sa treaca.

Pentru a preveni raspandirea bolilor cu transmitere sexuala cum ar fi HIV, se recomanda alte prezervative.

Cand vine vorba de prevenirea sarcinilor, prezervativele din piele mat de oaie au o eficienta de 98%, fiind suficient de sigure. Cu toate astea, eficienta lor cel mai adesea scade la 85% datorită utilizatorilor care nu folosesc un prezervativ cum trebuie.

Totodata, pretul crescut al prezervativelor din piele din piele de miel le face complet inutile, deoarece nu sunt nici pe departe la fel de eficiente precum alternativele pentru a justifica acest pret.

Chiar și daca esti alergic la latex, exista alternative mai bune, care ajuta la prevenirea sarcinilor dar și a bolilor cu transmitere sexuala.

Cei mai eficienti lubrifianti, pe bază de apă și silicon

Cu toate ca acestea sunt niste prezervative fără latex, nu sunt chiar cele mai indicate. De prefarat ar fi as se foloseasca o varianta mai moderna, cum ar fi cele din poliuretan.

Avantajele prezervativelor din mat de oaie

Cu toate ca nu sunt suficient de eficiente, au și acestea avantajele lor. Primula vantaj ar fi faptul ca pot fi folosite cu orice tip de lubrifiant doresti, inclusiv cu lubrifiant pe baza de ulei, care nu poate fi folosit la prezervativele din latex.

Al doilea avantaj este faptul ca sunt biodegradable. Cu toate ca și cele din latex sunt, acestea pot contine și alte materiale care nu snut biodegradabile.

Unul din principalele avantajele ale prezervativelor din piele de miel este faptul ca oferă o senzatie mai naturala in timpul utilizarii, deoarece ajung ușor la temperatura corpului iar materialul asemanator cu pielea le face mai para mai naturale.

Cu toate astea, aceste avantaje nu sunt suficiente pentru a justifica pretul crescut al prezervativelor.

Concluzie

In timp ce prezervativele din latex sunt și raman predominante pe pieata datorită pretului scazut și al eficientei incredibile in prevenirea sarcinilor nedorite și a bolilor cu transmitere sexuala, exista multe persoane care sunt alergice la acest material.

Pentru acestea, exista multe alternative: prezervativele din poliizopren, din poliuretan și din piele de miel (mat de oaie). Cele din poliizopren sunt cele mai asemanatoare cu prezervativele obisnuite, din latex deoarece sunt, practiv, facute din latex, insa a fost eliminata in laborator acea proteina care provoaca alergiile.

Prezervativele din poliuretan sunt de asemenea foarte eficiente, sunt foarte subtiri, insa nu sunt la fel de flexibile și alunecar mai ușor de pe penis. De asemenea, exista sanse mai mari sa se rupa.

Prezervativele din piele de miel au fost candva cele mai populare, fiind o metoda foarte veche de protectie in timpul actului sexual. In zilele noastre insa, modul de confectionare le face foarte scumpe și nu sunt recomandate deoarece nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuale. Sunt potrivite doar pentru prevenirea sarcinilor. De asemenea, mirosul lor nu le face ideale pentru partidele de sex.

Just Love recomanda sa ramai la prezervativele din latex daca nu esti alergic la acest material. In caz contrar, incearca prezervativele din poliizopren – sunt cea mai apropiata varianta de cele din latex, foarte eficiente și au un pret mai accesibil decat celelalte doua variante. De asemenea, sunt și mai sigure, fiind aprobate de FDA.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.