Disfunctie erectilă – de ce apare? Cum scăpăm de ea?

probleme-penis-ejaculare-precoce

Pentru multi oameni, disfunctia erectila este ceva cu care s-au obisnit. Cu toate acestea, pentru unii este inca o provocare. Disfunctia erectila poate parea un lucru simplu de rezolvat pentru cei fără cunostinte, dar pentru multi este o situatie complicata care poate afecta respectul de sine, dar și viata sexuala.

De multe ori se agraveaza pentru ca, pur și simplu, nu avem idee care este cea mai buna modalitate de a o trata. Abordarea noastra in privinta disfunctiei erectile este sincera, aceasta problema este nasoala. Punem presiune pe noi și pe partenerele noastre pentru a incerca sa rezolvam problema. Deci, cum ar trebui sa abordezi disfunctia erectila?

Daca esti o persoana care se lupta cu disfunctia erectila, atunci este important să știi ca nu esti singurul. Este o problema comuna, una dintre cele mai frecvente probleme cu care barbații trebuie sa se confrunte. Conform statisticilor  1 din 10 barbati din intreaga lume se lupta cu disfunctia erectila.

Este un numar urias, care arata ca este o problema comuna, deci nu trebuie sa-ti fie rusine. Dar se pare ca multi barbati se rusineaza. De fapt, Centrul de Santate din Marea Britanie ne spune, de asemenea, ca se crede ca aceasta afectiune ar duce la destramarea a 20% dintre relatii.

Acest lucru ar putea avea de-a face cu faptul ca doar 33% dintre barbati solicita ajutor și sfaturi atunci cand se confrunta cu disfunctia erectila. Este o problema comuna și totusi, sa vorbesti cu medicul sau partenera ta despre asta pare imposibil. Cred ca este timpul sa schimbam asta.

Cel mai bun lucru pe care il poți face daca te lupti cu disfunctia erectila este sa discuti cu partenera ta despre asta. Da, acest lucru poate fi dificil de facut, dar ea va intelege ce se intampla și va face tot posibilul pentru a te ajuta. Am putina experienta in intalnirea persoanelor cu disfunctie erectila, iar prima oara cand am intalnit un astfel de barbat, nu stiam sigur la ce sa ma astept. Dar atunci partenerul meu de la acea vreme, s-a asezat și a vorbit despre asta sincer pentru ca eu sa inteleg despre ce este vorba.

Astfel, situatia nu a fost incomoda. Mi-a explicat care este situatia lui sexuala și mi-a spus ca l-as ajuta daca nu as pune presiune asupra lui pentru a performa. Cand avea probleme in a mentine o erectie, faceam alte lucruri. Si asta se intampla pentru ca exista comunicare.

Cum sa vorbesti despre disfunctia erectila

Nu stii cum sa abordezi subiectul disfunctiei erectile? Nu esti singurul. O multime de oameni se lupta cu aceasta problema. Deci, cum trebuie sa o faci?

Cand vorbesti cu partenera ta, asigura-te ca stati amandoi jos și vorbiti intr-un context non-sexual. Daca faci acest lucru chiar inainte de sex, s-ar putea sa descoperi ca este mai mult o provocare, deci fa-o intr-un alt moment. Explica-i faptul ca in prezent te confrunti cu disfunctia erectila și este un lucru la care lucrezi activ. Daca are intrebari, fa tot posibilul sa-i raspunzi sincer. Acest lucru va face, adesea, lucrurile sa mearga mult mai lin.

De asemenea, nu trebuie sa te rusinezi sa vorbesti cu medicul personal. Dupa cum am spus deja, este o problema comuna, iar medicul tau probabil s-a mai confruntat cu asta. Te poate ajută să iti dai seama daca este o cauza psihologica sau fizica. Dar din nou, fii sincer. Nu ai nimic de castigat daca vei minti si, adesea, schimbarile in stilul de viata sunt cele care pot rezolva problema.

Probleme frecvente ale penisului

Disfunctia erectila este una dintre numeroasele probleme comune ale penisului cu care s-ar putea sa te confrunti in dormitor. Cu toate acestea, deseori primul pas spre rezolvarea lor este sa fii deschis și sincer.

Fa-ti timp pentru a vorbi despre asta. Disfunctia erectila este o problema comuna, deci nu trebuie sa-ti fie rusine. Exista atat de multe cauze diferite, iar asta înseamnă ca ar putea dura ceva timp pana sa gasesti o solutie. Dar cand o vei face, vei vedea ca increderea ta se va imbunatati masiv.
Disfunctia erectila este o problema cu care se confrunta barbații din intreaga lume, dar am observat ca nu exista suficiente informatii care sa le priveasca pe doamnele voastre. Ce faci daca esti in pat cu un barbat care are probleme de erectie? Ce ii vei spune? Cum il vei ajuta?

Daca esti femeie, iata 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre disfunctia erectila și despre barbatul tau…

Nu are nimic de-a face cu tine – Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face daca esti in pat cu un barbat care nu poate avea o erectie este sa o iei personal. Nu trage concluzii și nu incepe sa presupui ca nu te mai considera atractiva sau ca are o aventura.

Cand un barbat doreste cu adevărat o femeie; cand un barbat se culca cu o femeie, lui chiar ii pasa de ea, este disperat sa o satisfaca. In calitate de barbati, vrem sa va satisfacem sexual și vrem sa fim cei mai buni iubiti pe care i-ati avut vreodata. Acest lucru pune o mare presiune pe noi.

Nu ma intelege gresit, unii oameni au o afectiune medicala sau un motiv fizic pentru disfunctia erectila, dar cei mai mult barbati sunt anxiosi. Suntem blocati in capul nostru și ne intrebam daca vom reusi sa ne ridicam la asteptarile voastre si, cu cat ne panicam mai mult, cu atat devine mai greu sa obtinem o erectie puternica.

Nu mai pune presiune pe el – In clipa in care observi ca barbatul tau se lupta, nu mai pune presiune pe el. Uita-te la el și intreaba-l daca vrea sa stati imbratisati putin. Cu cat incerci sa-l aprinzi mai tare, cu atat el se va chinui și va inrautati situatia. Arata-i ca nu trebuie sa mai incerce, și se va relaxa instant.

Cheia aici este sa-i arati ca-l intelegi. Nu trebuie sa faci un mare lucru din asta. Problema este evidenta. Doar zambeste și linisteste-l.

Ultimul lucru pe care un barbat cu disfunctie erectila ar dori sa-l faca este sa creeze un mare scandal. Daca va dori sa vorbeasca despre asta, o va face la momentul potrivit. Nu-l interoga. Este ok sa-l intrebi daca se simte bine, dar nu incerca sa-l intrebi daca are probleme la munca sau probleme cu banii. Exista un milion de motive ce stau in spatele disfunctiei erectile.

Daca va dori sa vorbeasca despre asta, o va face. Este vorba mai mult despre actiunile tale, decat de cuvintele tale. Lasa-l sa stie ca esti ok cu ceea ce s-a intamplat și treci peste cat de repede poti.

Ajutor! Nu pot avea erecție!

Este una dintre cele mai mari temeri ale barbatului și unul dintre cele mai mari cosmaruri.

Esti cu fata asta frumoasa. Visezi sa fii cu ea de luni de zile. Ati iesit la intalnire și te-a invitat la ea. Ai de gand sa o faci iubita ta? Chiar vrea sa doarma cu tine? Ea te conduce in dormitor și incepe sa isi dea hainele jos. Corpul ei este chiar mai sexy decat ti-ai imaginat. Poti simti cum inima iti bate puternic in timp ce ea se asaza in bratele tale și incepe sa te sarute. Si apoi observi…

Erectia pe care o asteptai, nu este cea care a aparut. Ai lasat-o la restaurantul de la care tocmai ai plecat? Ce ai de gand sa faci? De ce nu esti gata pentru acest moment? Ai asteptat atat de mult timp. Apoi panica te cuprinde, maimutele din capul tau incep sa faca galagie, iar jocul se termina! Ti s-a intamplat asta vreodata? Daca raspunsul este „da” este posibil sa ti se intample din nou. Trebuie sa iti dai seama de ce se intampla asta și sa inveti sa te descurci intr-o astfel de situatie.

Foarte multi barbati aleg să folosească suplimente precum Dragon Power sau crema Maximum cel putin pana in momentul in care devin confortabili cu partenera lor.

Maximum-crema-ejaculare-precoce

Renunță la conversațiile din timpul sexului

Cati dintre voi vorbesc in timpul sexului?

Nu este vorba despre conversatiile pe care le ai cu iubitul tau in timpul sexului. Stii, discutiile despre perna, discutiile murdare, spune-le cum vrei. Nu ma refer la cuvintele pe care le spui cand exprimi ceea ce simti cand faci sex. Ma refer la conversatiile pe care le ai in capul tau in timpul sexului.

Aceste conversatii ucid intimitatea sexuala. Femeile le au tot timpul. Barbatii le au tot timpul. Conversatiile femeilor sunt…

„Oare vrea sa fac asta?”

„Ah, tocmai am pierdut orgasmul, unde a plecat?”

„Cum va reusi sa ejaculeze? Nu o face bine.”

„Nu sunt foarte relaxata acum.”

Amuzant este ca exista atat de multe conversatii. Pot scrie despre ele la nesfarsit. Si barbații le au. O femeie coboara acolo jos și el se gandeste…

„Chiar vrea sa faca asta, sau o face doar pentru mine?”

„O sa vrea sa inghita sau trebuie sa-i spun inainte sa ejaculez?”

Chiar și atunci cand esti pe punctul de a face sex, conversatiile devin nebunesti.

„Oh, Doamne, penisul meu nu este atat de tare.”

O femeie se va gandi la ea „Si daca sunt prea galagioasa?”

Exista atat de multe conversatii care se petrec in creierul nostru și distrug actul de intimitate. Ce conteaza daca penisul tau nu este atat de tare cum ar trebui sa fie?

NU vei putea sa-i oferi un sex minunat daca porti discutii in capul tau!

Conversatiile in timpul sexului ar trebui sa fie in afara capului. Ar trebui sa poți vorbi cu cineva și sa-i spui: „Uite, sunt putin nervos acum, am probleme cu mentinerea unei erectii”.

„Ar fi bine sa te duci putin mai in stanga, sau sa-ti misti limba mai ușor, sau sa-ti folosesti degetul„.

In loc sa pastrezi totul in capul tau și sa speri ca persoana cu care esti isi va da seama ce iti doresti, ar trebui sa porti aceste conversatii in dormitor. Trebuie sa te opresti atunci cand incepi sa ai aceste ganduri și sa comunici chiar in acel moment. Adevarata intimitate este sa renunti.

Si lasa-ma sa-ti spun ca acest lucru li se intampla tuturor. Cand eram mai tanar, imi amintesc ca am trecut printr-o perioada in care aveam dificultati in a obtine o erectie. Deci, bineinteles, ma gandeam tot timpul „oare voi avea o erectie astazi?„. Imi amintesc ca eram pe punctul sa fac sex cu o femeie și mi-a fost tare greu.

M-am gandit, asta ar putea fi singura mea sansa in seara asta sa am o erectie puternica. Ea a inceput sa-mi sarute intregul corp, iar eu eram ceva de genu „nu,nu,nu,nu,nu, nu putem face asta, nu putem face asta.” Asta imi trecea prin cap. Nu putem face asta chiar acum. Trebuie sa facem sex acum pentru ca am o erectie puternica. Trebuie sa intru in tine.

Se intampla asta pentru ca inca nu ne simtit confortabil cu o anumita persoana. Nu am comunicat suficient. Probabil nu suntem pregatiti sa facem sex cu acea persoana. Dar pentru ca vrem sa facem sex, fortam lucrurile. Facem sex mai repede decat ar trebui. Sexul este minunat cand doi oameni sunt intr-adevar pregatiti sa se bucure unul de altul. Se poate intampla la prima inalnire, la cea de-a doua, la cea de-a 10-a. Se poate intampla cand amandoi va simtiti confortabil unul langa celalalt.

Odata ce porti conversatii in capul tau, sexul nu mai este atat de placut. Este mult mai bine sa discuti despre ceea ce se intampla in interiorul tau. Un prieten de-al meu a trecut pe la mine și m-a intrebat daca am vreo pastila „Pastiluța Albastră” pe care nu o folosesc și de care nu am nevoie. Am intrebat de ce? El mi-a spus: Pentru ca fac sex cu aceasta femeie pentru prima data și sunt putin agitat.

M-am uitat la el și i-am spus: Nu face sex cu ea. Fa sex cu ea in alta seara”. Vorbeste cu ea, spune-i ca esti putin agitata. Comunica cu ea, poate și ea este putin agitata. Apoi, voi doi va puteti explora reciproc la un alt nivel, mult mai intim și mai puternic.

Scapa de discutiile din capul tau și incepe sa vorbesti cu persoana de langa tine.

3 expresii sexy care excita

Exista trei cuvinte mici, care spuse împreună, pot aprinde orice barbat. Aceste cuvinte te-ar putea surprinde. Ar putea sa te socheze. Sunt sigur ca vei fi uimita cat de repede poți sa atragi un barbat. Deci, care sunt aceste trei cuvinte care aprind barbatii?

  1. Pot sa-ti spun ca nu e nimic de genul ” sa facem sex”. – Primul cuvant este „Da”. Cuvantul „da” est atat de sexy. Vrei sa iesi diseara? Da. Pot sa fac dragoste cu tine in seara asta? Da. Si, de asemenea, totul depinde de felul in care o spui. Totul sta in tonul nerabdator, plin de dorinta. Da, este un cuvant pozitiv. Barbatii iubesc tot ceea ce este pozitiv. Sunt ca acei copii care vor sa se afirme. Deci pentru barbati, cuvantul „da” este castigator.
  2. Deci, care sunt celelalte doua cuvinte? – „Te rog!” Cand pui „Da” și „te rog” împreună pentru a obtine „da, te rog”, ai puterea in mainile tale. Aceasta expresie ma innebuneste. Vrei sa vin in seara asta? Da, te rog. Vrei sa facem dragoste in seara aceasta? Da te rog. Este atat de cald. Este ca și cum eu as fi regele și tu ai fi regina. Eu sunt barbatul dominant și tu esti subordonata. Aceste cuvinte declanseaza ceva in creierul unui barbat. Ele fac un barbat să se simtă puternic și sexy. Ne arata dorinta voastra, și ne permit sa facem ceea ce vrem sa va facem.
  3. Vezi cat de sexy pot fi aceste 3 cuvinte? – Poti conduce un om salbatic, plin de dorinta. Deci, daca vrei sa faci un barbat să se simtă uimitor, și daca vrei sa declansezi acele dorinte primare care fac un om să se simtă puternic și sexy, atunci invata sa folosesti „da, te rog” ori de cate ori ai ocazia.

Disfunctia erectila este o problema frecventa care afecteaza 1 din 3 barbati, dar se pare ca doar 10% dintre acestia urmeaza un tratament.

Cum se produce disfunctia erectila?

Este un proces destul de complex care implica functia creierului, sistemul nervos, vasele de sange și emotiile. Erectiile sunt cauzate de stimularea fizica – atingere directa, stoarcerea muschilor PC, sexul oral sau flirtul.

Cand un barbat este excitat, sistemul nervos declanseaza eliberarea oxidului nitric, care relaxeaza muschii din camerele penisului (corpul cavernos) permitandu-le sa se umple cu sange. Se elibereaza o molecula biologica numita cGMP care permite acest proces.

Circulatia sangelui se accelereaza și tesutul conjunctiv care inconjoara corpul cavernos impiedica sangele sa curga inapoi, provocand o duritate temporara. O enzima numita PDE-5 descompune cGMP pentru ca procesul sa functioneze fără probleme.

Cu toate acestea, daca exista un dezechilibru chimic, adica organismul nu produce suficient cGMP sau produce prea mult PDE-5, atunci procesul ar putea fi perturbat. Motivele pot fi fizice/hormonale și psihologice/emotionale.

Cauzele disfunctiei erectile

Exista o multime de mituri in jurul disfunctiei erectile sau impotentei, asa cum este numita uneori.

Nu este specifica varstei inaintate și afecteaza adesea barbații mai tineri care sunt anxiosi cu privire la performanțele sexuale și imaginea corpului. De asemenea, nu este un semn ca un barbat nu mai este interesat de sex sau de partenera lui. Cu toate acestea, ar putea aparea ca urmare a unei afectiuni medicale, asa ca este indicat sa ceri sfatul medicului.

Cercetarile recente au aratat ca multi tineri cu varste cuprinse intre 16-24 de ani prezinta disfunctie erectila și ejaculare precoce. Ei chiar daca isi doresc sa aiba o erectie, nu reusesc din diferite motive fizice sau emotionale. S-ar putea sa aiba o erectie, dar sa o piarda inainte sau după penetrare.

Adesea este o afectiune pe termen scurt, cauzata de stres, anxietate sau probleme la locul de munca/acasa. Primul pas spre rezolvarea problemei este sa mergi la un medic.

Un medic va verifica tensiunea arteriala, functia inimii și a plamanilor, sanatatea genitala și poate face, in plus, un test de sange pentru a verifica nivelul colesterolului. De asemenea, va face o verificare a zaharului din sange la persoanele cu diabet,  și va verifica nivelul hormonul masculin. In plus, va pune intrebari despre stilul de viata, nivelul de stres, depresia, somnul, dieta, exercitiile fizice, alcoolul și medicamentele, deoarece acestea au impact asupra sanatatii sexuale.

Auto-ajutor

Schimarea stilului de viata poate rezolva problema – evita grasimile saturate care pot infunda arterele, renunta la fumat, slabeste, fa exercitii fizice și redu stresul.

Comunica cu partenera ta, deoarece aceasta va crede ca este vinovata pentru ce ti se intampla. Acesta nu este un semn al lipsei de excitatie sau lipsa de interes fata de partener, ci este un lucru care nu se afla sub controlul constient al barbatului. Poate ca el vrea sa faca sex, dar din diferite motive, nu poate obtine sau mentine o erectie.

Barbatii tebuie sa fie constienti ca unele medicamente pot provoca disfunctie erectila, de aceea imediat ce observa primele semne ale acestei probleme, ei ar trebui sa mearga la medic pentru a-i vorbi acestuia despre efectele secundare.

Tratamente

Medicamentele orale sunt cele mai populare, deoarece sunt convenabile și functionează rapid, incetinind enzima PDE-5 și permitand ca fluxul de sange in organele genitale sa fie mai mare. Pot fi luate pe termen scurt sau pe termen lung și au o rata de succes buna.

  • „Pastiluța Albastră” – se ia cu 30 de minute inainte de sex și dureaza pana la 4 ore. „Pastiluța Albastră” le permite barbatilor sa se bucure din nou de sex. Cu toate acestea, medicii subliniaza ca medicatia orala va fi eficienta doar daca barbatul simte dorinta sexuala.

O alta optiune este sa iti injectezi medicamente direct in baza penisului. Acest procedeu suna mai dureros decat este. Are o rata de succes de 90% și functionează in 15 minute.

Jucariile sexuale pot fi de ajutor

In cele din urma, jucariile sexuale poți fi de ajutor și pot aduce un pic de distractie. Exista multe produse noi care pot fi benefice pentru sanatatea sexuala a barbatilor.

Inelele pentru penis pot ajuta temporar la cresterea circulatiei sangelui. Ele nu trebuie purtate mai mult de 30 de minute și nu sunt recomandate barbatilor care au probleme cu circulatia sangelui. Evita inelele din metal, deoarece acestea sunt periculoase și pot fi dificil de indepartat.

inele care îți pot ajuta erecția

Un studiu din 2006 a aratat ca vibratoarele ar putea ajuta barbatii, care au leziuni ale coloanei vertebrale, sa aiba erectii. Pulse III Solo by Hot Octopuss a fost conceput in acest sens pentru a ajuta barbații sa se bucure de stimulare sexuala și placere chiar și atunci cand nu sunt capabili sa aiba erectie.

Folosirea unei pompe pentru penis, cum ar fi Bathmate Hydromax poate ajuta la prevenirea disfunctia erectile atunci cand este utilizata in mod regulat.

Exercitii pentru podeaua pelvina masculina

Barbatii au și ei podea pelvina, la fel ca și femeile, dar foarte putini barbati sunt constienti ca efectuarea de exercitii pentru podeaua pelvina poate creste duritatea și rigiditatea penisului, imbunatatind calitatea erectiilor.

Prevenirea disfunctiei erectile

Disfunctia erectila apare mai frecvent la barbații in varsta. Se pare ca 20 de barbati din 100 se vor confrunta cu probleme de disfunctie erectila de-a lungul vietii. In multe cazuri, problema dispare cu tratament. Daca disfunctia erectila persista, trebuie sa soliciti sfatul medicului – in spate ar putea fi o boala de inima, diabet cu debut precoce sau dezechilibru hormonal.

Noile cercetari au aratat ca sansele unui barbat sa se confrunte cu disfunctia erectila sunt mai mari daca are o boala cardiaca. Barbatii pot impiedica dezvoltarea disfunctiei erectile urmand un stil de viata sanatos.

In loc sa astepti ca disfunctia erectila sa te afecteze, poți face schimbari in stilul tau de viata, astfel vei preveni disfunctia erectila.

Schimba-ti dieta

Dieta sanatoasa este importanta pentru noi toti, nu doar pentru barbati. Tot ceea ce este rau pentru inima ta este rau și pentru penisul tau. Obiceiurile alimentare dietetice care pot provoca atacuri de cord datorita fluxului sangvin restrans in arterele coronare pot impiedica fluxul de sange catre și in interiorul penisului, impiedicandu-l sa devina erect.

Studiile au aratat ca disfunctia erectila este relativ neobisnuita la barbații care au o dieta mediteraneana care include fructe, legume, cereale integrale, nuci, masline și vin rosu. Acest tip de dieta este benefic și pentru inima.

Mentine o greutate sanatoasa

Obezitatea este in crestere in intreaga lume. Daca ai exces de greutate risti sa te alegi cu multe probleme de sanatate, inclusiv boli de inima, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, afectiuni respiratorii, boli articulare și osoase. Diabetul poate provoca leziuni nervoase in tot corpul care duc la neuropatie diabetica. Daca nervii din penis snt afectati, poate aparea disfunctia erectila. Sanatatea inimii joaca un rol important in sanatatea penisului.

Daca un barbat depaseste greutatea normala, se simte neatractiv și nu-si doreste sa faca sex, functia sexuala poate fi afectata. De la varsta de 30 de ani, barbații incep sa imbatraneasca, la fel și penisul lor. Capul penisului (glandul) isi pierde treptat culoarea purpurie ca urmare a fluxului sangvin redus și exista o pierdere lenta a parului pubian.

Pe masura ce grasimea se acumuleaza in abdomenul inferior, marimea aparenta a penisului se schimba. Un tampon de grasime pre pubian poate face ca arborele penisului sa arate mai scurt; de fapt, ingroapa penisul.

Multi medici isi motiveaza pacientii sa slabeasca spunandu-le ca vor castiga cel putin un centimetru prin simpla pierdere in greutate. Mentinerea unei greutati sanatoase poate reduce, de asemenea, colesterolul și tensiunea arteriala ridicata. Adopta o dieta care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, care la randul sau, va ajuta la pierderea in greutate.

Medicamentele folosite pentru a controla tensiunea arteriaal sunt, de asemenea, acuzate ca ar cauza disfunctie erectila, dar multi doctori considera ca disfunctia erectila este cauzata, de fapt, de daunele arteriale rezultate din hipertensiune decat de efectele secundare ale medicamentelor.

Redu consumul de alcool

Exista putine dovezi care sa arate ca un consum ușor sau chiar moderat de alcool contribuie la disfunctia erectila, dar consumatorii inraiiti pot dezvolta leziuni hepatice, leziuni nervoase și alte afectiuni care au un impact asupra nivelului de hormonul masculin.

Renunta la fumat

Dupa cum stim cu totii, fumatul provoaca multe boli și disfunctia erectila nu face exceptie. Nicotina face ca vasele de sange sa se contracte, reducand fluxul de sange catre penis.

Fa exercitii fizice regulat

Miscarea regulata nu te va face doar sa te simti mai bine, dar te va ajuta sa scapi de kilogramele splimentare, sa reduci tensiunea arteriala, stresul, anxietatea și sa-ti imbunatatesti starea generala de sanatate. Orice forma de exercitiu anaerobic creste ritmul cardiac.

Barbatii care merg mult cu bicicleta trebuie sa se asigure ca bicicleta este potrivita pentru ei, sa poarte pantaloni scurti de ciclism captusiti și sa se ridice frecvent pentru a reduce amortirea in zona genitala și disfunctia sexuala.

Spala-te corect pe dinti

Poate parea surpinzator, dar boala cronica a gingiilor poate induce boli de inima care sunt legate de disfunctia erectila. Un studiu publicat in decembrie 2012 a aratat ca barbații cu varsta de 30 de ani care sufereau de gingii inflamate cauzate de boala peridontala cronica aveau de trei ori mai multe sanse sa sufere de simptome ale disfunctiei erectile. Boala parodontala cronica afecteaza predominant elasticitatea mucoasei endoteliale care poate avea impact asupra alimentarii vasculara a penisului.

Spalarea dintilor in mod regulat și folosirea atei dentare va mentine gingiile și gura sanatoase și viata sexuala in forma buna. Ar trebui sa soliciti sfatul medicului daca observi o sangerare semnificativa a gingiilor.

Evita sexul riscant

Uneori disfunctia erectila poate aparea ca urmare a afectarii penisului din cauza sexului riscant. Evita anumite pozitii atunci cand intretii relaitii sexuala care pot pune tensiune excesiva pe penis.

Bathmate Hydromax

Utilizarea regulata a unei pompe de penis, cum ar fi Bathmate Hydromax, poate ajuta la evitarea disfunctiei erectile care se dezvolta mai tarziu in viata deoarece promoveaza un flux sangvin sanatos catre penis.

Jucarii sexuale pentru barbatii

Multe jucarii sexuale nu sunt concepute pentru a trata disfunctia erectila. Cu toate acestea, unele dintre ele oferta modalitati prin care barbații pot experimenta placerea sexuala. Sunt jucarii sexuale care ii permit unui barbat sa aiba o erectie potrivita pentru sex sau sa schimbe modul in care se simte erectia lui.

De la vibratoarele pentru barbati, cum ar fi Pulse Solo, care pot fi folosite cu un penis flasc sau erect, pana la inele care pot ajuta barbații sa-si mentina erectia.

Relaxeaza-te

Impactul psihologic al stresului asupra functiei penisului poate fi urias și este adesea principala cauza a disfunctiei erectile la barbații mai tineri. Stresul creste productia de adrenalina care provoaca comprimarea vaselor de sange, reducand fluxul sangvin. Stresul iti afecteaza viata sexuala facandu-te mai putin doritor de sex.

Prin implementarea acestor schimbari in viata ta, poți preveni disfunctia erectila și te poți bucura de beneficiile cresterii penisului și a placerii sexuale.

Disfunctia erectila sub 40 de ani

Disfunctia erectila este considerata, in general, o afectiune care apare la barbații in varsta, dar cercetarile recente au aratat ca problemele ce tin de performanta sexuala sunt mult mai raspandite in jurul barbatilor sub 40 de ani.

Un studiu publicat in 2013 a aratat ca 1 din 4 barbati care a solicitat ajutor pentru disfunctia erectila avea sub 40 de ani. Studiul s-a bazat pe date culese de la 439 de barbati, 26% sub 40 de ani, care au cerut ajutor intree 2010 și 2012 pentru disfunctia erectila recent dezvoltata. Surprinzator, aproape jumatate dintre acei barbati aveau sub 40 de ani, 48.8% erau grav afectati de disfunctia erectila, comparativ cu 40% dintre barbații cu varsta peste 40 de ani.

Spre deosebire de barbații mai in varsta, aceasta grupa de varsta a barbatilor a avut indici de masa corporala mai mici, niveluri mai mari de hormonul masculin și mai putine afectiuni medicale. Acest lucru indica faptul ca au existat și alti factori responsabili pentru problemele lor de sanatate sexuala.

Barbatii sub 40 de ani aveau mai multe sanse sa se confrunte cu ejacularea precoce, in timp ce barbații de peste 40 de ani aveau mai multe sanse sa sufere de boala Peyronie, o afectiune in care penisul erect este indoit din cauza tesutului cicatricial.

Cauze

Unii dintre barbații mai tineri au consumat droguri sau au fumat mai des decat barbații mai in varsta, lucru care ar fi putut contribui la aparitia disfunctiei erectile. Efectele toxice ale fumatului și drogurilor asupra sistemului cardiovascular pot avea impact asupra alimentarii cu sange a penisului, creand probleme erectile.

Stresul cauzat de lipsa unui loc de munca, problemele in familie, afectiunile neruologice precum depresia, afectiunile metabolice precum diabetul și anumite medicamente pot afecta, de asemenea, functia erectila a penisului.

Studiile recente au aratat ca tinerii se confrunta cu probleme sexuale cum ar fi disfunctia erectila, sexul dureros și ejacularea prematura la fel ca persoanele in varsta.

Cat de severa este disfunctia sexuala severa?

Pot exista unele diferente in gradul de severitate a disfunctiei sexuale la barbații de varste diferite. Tinerii pot avea cerinte sexuale mai mari decat barbații in varsta și lipsa unei singure erectii poate fi perceputa ca o disfunctie erectila severa de acesti barbati, in timp ce barbații mai in varsta considera ca lipsa mai multor erectii poate fi considerata severa.

Ce este normal?

Erectiile ratate ocazional sunt normale și pot fi adesea legate de disfunctie erectila situationala cauzata de stres și oboseala. Daca nu poți obtine o erectie normala, fie cu un partener, fie singur, atunci ar trebui sa soliciti ajutor medical. Disfunctia erectila ar putea fi un semn al unei afectiuni fizice mai grave care necesită tratament medical.

Cand barbații mai tineri se confrunta cu disfunctia erectila, s-ar putea ca factorii declansatori sa fie de natura psihologica.

Tratarea disfunctiei erectile fără medicamente

Conform ultimelor cercetari, barbații care sufera de disfunctie erectila pot scapa de aceasta problema schimbandu-si stilul de viata și evitand consumul de medicamente.

Un studiu realizat pe 810 barbati cu varste cuprinse intre 35 și 80 de ani, desfasurat pe o perioada de 5 ani a aratat ca 31% dintre barbati au dezvoltat o formă de disfunctie erectila. Un mic procent de barbati a dezvoltat disfunctia erectila din cauza unei afectiuni medicale, dar majoritatea au fost afectati de disfunctia erectila din cauza afectiunilor fizice și nu a problemelor psihologice.

Conditiile fizice care au cauzat disfunctia erectila au fost obezitatea, consumul excesiv de alcool, tulburarile de somn și varsta. Studiul a aratat ca 29% dintre barbații afectati au reusit sa treaca peste disfunctia erectila facand modificari in stilul de viata. Astfel, au inceput sa faca sport și au redus consumul de bauturi alcoolice.

Imbatranira nu este o cauza a disfunctiei erectile, deoarece multi barbati care avanseaza in varsta isi pastreaza inca functia erectila. De vina ar putea fi bolile de inima, diabetul sau medicamentele administrate.

Barbatii mai tineri se confrunta cu disfunctie erectila, inclusiv adolescentii care sunt stresati și se uita la prea multe filme porno. Astfel, le este imposibil sa se bucure de sex daca nu primesc imagini.

Cercetatorul principal al studiului spune: „Chiar și atunci cand este necesara medicatia pentru tratarea disfunctiei erectile, daca se schimba stilul de viata, rezultatele vor fi favorabile.” Cand se fac anumite schimbari, medicamentele pot deveni mai eficiente sau mai putin necesare, deoarece efectele unui stil de viata mai sanatos pot creste dorinta și functia sexuala.

Barbatii care sufera de disfunctie erectila ar putea folosi jucarii sexuale, pompe sau inele pentru penis.

Beneficiile utilizarii unei pompe pentru penis

Pompa pentru penis poate fi utila pentru barbații care au disfunctie erectila. In plus, ii poate ajuta pe ceilalti sa previna dezvoltarea acestei afectiuni, deoarece mentine sanatatea penisului și îmbunătățește calitatea erectiilor și puterea orgasmelor.

pompe pentru penis care te ajută să obții erecție

Utilizarea unei pompe pentru penis pentru tratarea disfunctiei erectile poate fi utila cand medicamentele și interventiile chirurgicale nu functionează sau nu pot fi folosite din motive de siguranta.

Ce fac pompele pentru penis?

Pompele pentru penis creeaza un vid care creste grosimea (sau circumferinta) penisului prin marirea volumului corpului cavernos, un tesut spongios care tine sangele pentru a produce o erectie. In plus, creste și fluxul de sange catre penis. De asemenea, prelungeste penisul prin intinderea ligamentului suspensiv, facandu-l mai elastic și permitandu-i penisului sa creasca mai mult in timpul unei erectii. Utilizarea regulata a unei pompe de penis poate reduce riscul de formare a fibrozei cavernoase (tesut fibros anormal la nivelul penisului) care poate provoca disfunctie erectila.

De ce ar trebui sa folosesc una?

Zicala „foloseste-l sau il vei pierde” este adevărată, iar penisul trebuie sa fie exercitat pentru a functiona corect, mai ales pe masura ce imbatranesti, sau iei medicamente care au efecte secundare sexuale. Folosirea regulata a unei pompe pentru penis poate preveni sau reduce incidenta dezvoltarii disfunctiei erectile.

O pompa este, de asemenea, o modalitate excelenta de a creste dimensiunea și fermitatea erectiei, indiferent de varsta.

Pompele pentru penis sunt,de asemenea, eficiente pentru majoritatea barbatilor care au nevoie de ajutor să obțină o erectie potrivita pentru sex. Adesea nu este necesara o erectie completa pentru a realiza actul sexual.

Pompele pentru penis au efecte secundare mai mici decat alte tratamente. Riscurile de reactii adverse sau complicatii sunt mai mici decat cele ale medicamentelor și a operatiilor. Ocazional, poate aparea o usoara vanataie la bazei pompei unde este apasata pe corp, dar aceasta senzatie dispare in timp, pe masura ce obisnuiesti sa o folosesti zilnic.

Pompele pentru penis sunt complet neinvazive și nu au efecte secundare de lunga durata, spre deosebire de tratamente, injectii sau medicamente.

Utilizarea unei combinatii de tratamente, cum ar fi o pompă pentru penis, medicamentele sau injectiile și fizioterapia pentru sanatatea pelvina masculina pentru a trata disfunctia erectila produce rezultatele cele mai bune.

Cine recomanda pompele pentru penis?

Pompele pentru penis sunt deseori recomandate de unii urologi și chirurgi dup anumite proceduri, precum chirurgia prostatei sau radioterapia pentru cancerul de prostata, deoarece aceste tratamente pot provoca scurtarea penisului.

Un studiu privind reabilitarea timpurie a penisului a fost efectuat in 2006 pe un numar de 109 barbati care aveau o prostatectomie radicala. Au fost comparati barbații care foloseau zilnic o pompă pentru penis cu barbații care nu foloseau nicio pompă.

S-a descoperit ca in grupul barbatilor care foloseau pompa, 80% au obtinut o erectie potrivita pentru actul sexual, comparativ cu 37% din celalalt grup. 32% dintre barbati au raportat ca au avut o erectie nocturna spontanta după 9 luni, comparativ cu doar 29% din celalat grup.

Datorita acestor rezultate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca utilizarea timpurie a unei pompe pentru penis faciliteaza actul sexual.

Folosirea unei pompe pentru penis poate ajuta la refacerea sau mentinerea functiei erectile normale.

Daca ai boala Peyronie, prin care penisul este curbat sau indoit, folosirea unei pompe pentru penis poate ajuta la mentinerea lungimii și a circumferintei penisului, dar trebuie utilizata cu precautie, deoarece folosirea in exces a pompei poate provoca disconfort in functie de gravitatea curburii penisului.

Pompele pentru penis pot ajuta la depasirea efectelor psihologice ale disfunctiei erectile

Utilizarea unei pompe pentru penis iti permite sa castigi o erectie și sa depasesti problemele psihologice pe care le-ar putea provoca disfunctia erectila. Chiar daca erectia ta scade după eliberarea vidului, un inel pentru penis ajuta la prevenirea acestui lucru, iar la unii barbati, gandul ca penisul lor functionează poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii.

Cine poate folosi o pompă pentru penis?

Pompele pentru penis sunt sigure pentru barbații care au un flux de sange slab, diabet, interventii chirurgicale pentru cancer de prostata sau colon și afectiuni pshiologice, cum ar fi anxietatea sau depresia, dar nu sunt recomandate daca ai oricare dintre urmatoarele afectiuni:

  • Anemia cu celule in secera. Unele forme de leucemie sau orice tulburare de sange care te face susceptibil la sangerare sau cheaguri de sange.
  • Daca iei orice medicament pentru subtierea sangelui, cum ar fi warfarina, heparina și unele medicamente pentru ameliorarea durerii precum aspirina, ibuprofen sau naproxen.
  • Suferi de priapism prin care penisul ramane erect o perioada indelungata de timp provocand durere și disconfort.

Efecte secundare ale utilizarii unei pompe pentru penis

Multi barbati carora li s-a recomandat sa utilizeze o pompă pentru penis de catre medicul urolog raporteaza ca au avut putine efecte secundare, dar trebuie sa fii constient ca exista barbati care prezinta unele reactii adverse, datorita utilizarii incorecte a pompei.

  • Pompa-Marire-Penis-Bathmate-Hydromax-5Durere sau vanatai – Durerile sau vanataile la baza penisului trec, de obicei, după primele zile de utilizare. Pot aparea daca pompa este pozitionata incorect. Ai nevoie de timp și rabdare pentru a invata cum sa folosesti corect o pompă pentru penis, dar odata stapanit, procesul devine mai ușor. Este posibil sa fii nevoit sa te razi in jurul zonei genitale pentru a obtine o sigilare buna la baza pompei.
  • Petechiae – Petechiae sunt pete sub piele cauzate de sangerari, in general ca urmare a pomparii excesive. Asigura-te intodeauna ca achizitionezi o pompă pentru penis cu o supapa cu eliberare rapida pentru a permite eliberarea vidului cat mai curand posibil.
  • Erectie nenaturala – Erectia ta se poate simti nenaturala. Aceasta poate aparea atunci cand un barbat nu poate să obțină o erectie pentru o perioada lunga de timp. S-ar putea ca la inceput sa te simti ciudat, insa cu rabdare, perseverenta și intelegere din partea partenerei vei incepe sa te simti confortabil cu pompa.
  • Dizabilitati – Multe pompe pentru penis necesită o coordonare manuala care poate pune probleme barbatilor cu dizabilitati. Bathmate Hydromax 5 de exemplu are incorporata o pompă de mana și este foarte ușor de utilizat, fiind ideala pentru barbații care au o problema.
  • Vorbeste cu medicul – Inainte de a utiliza o pompă pentru penis, discuta cu medicul tau. Medicul iti va pune o multime de intrebari cu privire la sanatatea ta. Este posibil sa nu ai nevoie de o pompă pentru penis, ci doar sa reduci sau sa-ti schimbi medicamentele pentru a elimina simptomele disfunctiei erectile.

Cum ma poate ajuta o pompă pentru penis?

Daca vei folosi o pompă pentru penis, nu vei trata disfunctia erectila, dar vei reusi sa-ti faci penisul suficient de ferm pentru un contact sexual. Utilizarea regulata a unei pompe pentru penis îmbunătățește oxigenarea tesuturilor penisului, îmbunătățește fuxul de sange și previne formarea fibrozei cavernoase, toate acestea cresc sansele de a pastra functia erectila, circumferinta și lungimea penisului.

Esteadevărat ca stresul cauzează disfuncția erectilă?

Este cunoscut faptul ca disfunctia erectila este mai frecventa la barbații batrani, insa nu este neaparat o parte normala a imbatranirii. In Marea Britanie, se estimeaza ca 20 de barbati din 100 intampina probleme erectila de-a lungul vietii. Cercetari recente au aratat ca probmele de performanta sexuala sunt mult mai raspandite in randul barbatilor sub 40 de ani ca urmare a stresului.

Adesea, problemele dispar cu sau fără tratament, dar daca disfunctia erectila este o problema ce persista, trebuie sa mergi la medic, deoarece ar putea fi un simptom al unei probleme medicale grave, care sta la baza unor boli de inima, diabet sau depresie.

Este o problema psihologica?

Multi barbati raporteaza ca au probleme erectile doar in anumite situatii. Ei pot obtine o erectie atunci cand se masturbeaza, cand se uita la filme porno, dar nu sunt capabili să obțină o erectie cand sunt cu partenera lor. Daca și tu te afli in aceasta situatie, s-ar putea ca la baza disfunctiei erectile sa fie o cauza psihologica.

Impactul psihologic al stresului asupra functiei erectile poate fi urias. Stresul creste productia de adrenalina care provoaca constrictia vaselor de sange, reducand fluxul de sange. Daca te vei simti stresat, relatia ta sexuala va avea de suferit.

Motive pentru stres

Toata lumea este stresata din diferite motive și cu totii avem de-a face cu situatii stresante. S-ar putea sa-ti faci griji cu privire la bani, la locul de munca. Orice tip de stres poate avea un impact negativ asupra sanatatii și bunastarii corpului tau.

Motivele pentru care te simti stresat pot include probleme legate de locul de munca, certuri in relatie, boli, teama de a imbatrani și grijile financiare.

Semne de stres

Stresul se poate manifesta intr-o varietate de moduri precum:

  • Manaci mai mult, deci cresti in greutate, ceea ce poate provoca probleme de erectie
  • Consumi mai mult alcool, ceea ce poate afecta performanta sexuala
  • Fumezi, iar aceasta activitate are impact asupra functiei cardiace, impiedicand fluxul de sange
  • Te simti deprimat, ceea ce poate afecta libidoul și performanta sexuala
  • Ai un stil de viata sedentar
  • Dormi insuficient
  • Cresterea tensiunii arteriale și a colesterolului, ambele putand provoca disfunctie erectila

Impactul disfunctiei erectile asupra relatiei

Disfunctia erectila nu afecteaza doar barbatii, dar are de asemenea impact și asupra bunastarii sexuale a partenerei lor. Adesea, femeia se va simti respinsa daca barbatul nu poate face sex, crezand ca partenerul ei are o aventura sau nu mai este atras de ea. Uneori, femeia se va invinovati pentru disfunctia erectila a partenerului, adaugand mai mult stres in relatie.

Este important ca partenerii sa fie sinceri intre ei și sa-si comunice temerile și grijile. Adesea, impartasirea sentimentelor de anxietate poate ajuta la usurarea acestora și la facilitatea solicitarii unui sfat medical. Poate ajuta cuplurile sa renegocieze relatia lor sexuala pentru a se asigura ca-si vor pastra in continuare intimitatea și placerea sexuala, chiar daca actul sexual nu poat avea loc.

O buna comunicare intre parteneri este esentiala pentru a asigura succesul tratamentului disfunctiei erectile. Opiniile ambilor parteneri cu privire la intimitatea sexuala ar trebui sa fie luate in considerare. Cuplurile care lucreaza împreună pentru a depasi disfunctia erectila au adesea rezultate pozitive. Daca in schimb, intr-un cuplu, comunicarea este o problema, se poate oferi consiliere.

Modalitati simple de a trata disfunctia erectila

Disfunctia erectila este adesea un simptom și nu o afectiune in sine si, identificand cauza, medicul o poate trata. Gasirea cauzei principale a stresului poate ajuta la imbunatatirea vietii sexuale.

Modificarea stilului de viata

Multe dintre motivele disfunctiei erectile mentionate mai sus pot fi depasite prin schimbarea comportamentului. Conform cercetatorilor, barbații care sufera de disfunctie erectila pot inlatura cu succes efectele problemei, facand schimbari in stilul de viata și evitand nevoia de medicamente.

Schimbarea stilului de viata și gestionarea stresului includ consiliere psihologica, mentinerea unei greutati sanatoase și efectuare exercitiilor fizice care pot ajuta la reducerea stresului, reducerea consumului de alcool.

Interventie medicala

Cele mai frecvente tratamente pentru disfunctia erectila includ medicamente pe baza de prescriptie medicala, injectii, terapie de inlocuire a hormonul masculin, utilizarea pompei pentu penis, implanturi de penis și interventie chirurgicala.

Desi multi barbati beneficiaza de unele dintre tratamentele enumerate mai sus, unii barbati nu sunt capabili sa ia medicamente sau sa se supuna unei interventii chirurgicale.

Cercetarile realizate in 2013 au aratat ca unii barbati care au folosit terapia medicamentoasa, injectiile și implanturile de penis au descris experiențele ca fiind dureroase. In plus, acestia au spus ca au avut erectii timp de 4 ore și s-au confruntat cu efecte secundare ale medicamentelor, toate acestea ducand la experiențe sexuale neplacute, degradante sau nesatisfacatoare.

Cu toate acestea, utilizarea unei pompe pentru penis poate fi benefica pentru barbații care au disfunctie erectila și ii poate ajuta pe barbații sanatosi sa previna dezvoltarea bolii. In plus acestia vor avea parte de o erectie mai puternica și orgasme mai intense. Utilizarea unei pompe pentru tratarea disfunctiei erectile poate fi de ajutor atunci cand medicamentele și interventiile chirurgicale nu functionează sau nu pot fi utilizare din motive de siguranta.

Este mai putin invaziva decat alte tratamente conventionale, are mai putine efecte secundare și este mai ieftina.

Pompele pentru penis pot ajuta la depasirea efectelor pshilogice ale disfunctiei erectile

Folosind o pompă pentru penis, precum Bathmate Hydromax, vei castiga fizic o erectie, care pe unii barbati ii ajuta sa depaseasca orice problema psihologica provocata de disfunctia erectila.

Chiar daca erectia scade după eliberarea vidului, un inel de constrictie poat ajuta la prevenirea acestui lucru, iar pentru unii barbati, constientizarea faptului ca penisul lor functionează poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii.

Nu ai nevoie de un penis complet erect pentru a te bucura de o partida de sex.

Vibratoare pentru barbati

Jucariile sexuale cu vibratii pentru barbati pot starni excitatia sexuala. Folosind o jucarie sexuala vibranta precum Off Hand Solo 7 speed, Fun Factory Cobra Libre v2 sau Pulse III Duo by Hot Octopuss, chiar daca penisul este flasc, poate provoca excitatia sexuala pentru a stimula o erectie.

Daca tu crezi ca suferi de disfunctie erectila, mergi la medic. S-ar putea sa se datoreze unor probleme psihologice, multe dintre ele fiind mentionate mai sus, dar facand modificari in stilul de viata și reducand nivelul de stres, poți depasi disfunctia erectila și poți incepe sa te bucuri din nou de o viata sexuala satisfacatoare.

Renunță la fumat pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală

Fumatul poate afecta performanta sexuala a barbatilor prin restrictionarea fluxului de sange la nivelul penisului, ceea ce duce la disfunctie erectila. Acest lucru se intampla, deoarece fumatul dauneaza vaselor de sange prin cresterea acumularii de placi in artere, impiedicand fluxul de sange și cerand o serie de probleme circulatorii prin tot corpul, inclusiv in penis.

Intr-un studiu din 2013, cercetatorii au examinat date de la 4764 de barbati cu varsta medie de 47 de ani. Au finalizat un sondaj de sanatate care a inclus informatii despre calitatea vietii sexuale. Cercetatorii au descoperit:

  • Barbatii care fumau mai mult de 20 de tigari pe zi avea un risc cu 60% mai mare sa sufere de disfunctie erectila, comparativ cu barbații care nu au fumat niciodată.
  • 15% dintre fumatori s-au confruntat cu disfunctia erectila.
  • Barbatii care fumau aveau cu 30% mai multe sanse de a suferi de impotenta.
  • Dintre barbații care nu fumasera niciodată, 12% au avut probleme erectile.

Un alt studiu realizat in 2011 a analizat asocierea dintre renuntarea la fumat și sanatatea sexuala la barbati și a descoperit ca nu doar fumatul provoaca probleme erectile ci și nicotina afecteaza functia sexuala.

Studiul a aratat ca barbații care au renuntat la fumat se bucura de erectii mai puternice și reusesc sa se excite de 5 ori mai repede decat barbații care au recidivat.

Nicotina poate provoca disfunctie erectila, deoarece este un vasoconstrictor, care ingusteaza vasele de sange, reducand astfel fluxul sangvin.

Foarte putine studii au analizat efectele fumatului asupra excitatiei sexuale feminine, dar efectul nicotinei asupra femeilor este probabil acelasi ca și in cazul barbatilor, deoarece organele genitale feminine se umfla, de asemenea, cu sange in timpul excitatiei sexuale, la fel ca penisurile.

Daca nicotina poate restrictiona fluxul de sange și poate provoca disfunctie erectila la barbati, poate fi rezonabil sa deducem ca acest lucru este valabil și la femei, afectand excitatia și capacitatea de a ajunge la orgasm.

Studiile recente au aratat ca problemele de performanta sexuala sunt mult mai raspandite in randul barbatilor sub 40 de ani decat se credea anterior, ca urmare a stresului. Cand te simti stresat, s-ar putea sa fumezi mai mult și astfel, performanțele sexuale vor fi afectate.

Prea obosit pentru sex

Fumatul iti poate scadea nivelul de energie, facandu-te prea obosit pentru sex. Fumul de tigara contine monoxid de carbor, care se lipeste de hemoglobina – pigmentul din globulele rosii care transporta oxigen. Nivelurile crescute de monoxid de carbon in sange ca urmare a fumatului, afecteaza abilitatea organismului de a transporta oxigen. Chiar și după 72 de ore după ce ai renuntat la fumat, ar trebui sa observi o imbunatatire a nivelului de energie.

Rezistenta scazuta

Fumatorii se confrunta adesea cu dificultati de respiratie din cauza gudronului din tigari care afecteaza caile respiratorii și plamanii, iar acest lucru iti poate afecta capacitatea de a continua partida de sex. Respiratia grea poate fi considerata sexy la telefon, dar cand este insotita de o tuse puternica in timpul sexului, nu mai este deloc atractiva.

Daca vei renunta la fumat iti vei imbunatati respiratia, vei avea mai multa energie și vei rezista mai mult in pat.

Libido scazut

Fumatul are un impact negativ asupra nivelului de hormonul masculin atat la barbati, cat și la femei, hormonul responsabil de mentinerea libidoului. In mod initial, nivelul de hormonul masculin in corp creste temporar atunci cand inhalezi prima tigara, dar nu dureaza mult și scade după ceva timp. Fumatul creste nivelul de monoxid de carbon in organism, ducand in cele din urma la productia inhibata de hormonul masculin, reducand libidoul.

Impact asupra fertilitatii

Daca incerci sa faci un copil, trebuie sa renunti la fumat. Studiile au aratat ca nicotina afecteaza maturizarea oualor, ratele de ovulatie și ratele de fertilizare. Cu toat acestea, cercetarile arata ca femeile fumatoare isi pot creste sansele de a ramane gravide daca renunta la fumat cu 2 luni inainte de a a incerca sa ramana insarcinate.

De asemenea, femeile care fumeaza au un risc mai mare de avort spontan. Fumatul afecteaza, de asemenea, calitatea și motilitatea spermatozoizilor, ceea ce poate face ca procesul de concepere sa dureze mai mult.

Impactul fumatului de ocazie nu trebuie subestimat, asa ca incurajeaza-ti partenerul sa renunte la fumat pentru a-si imbunatati starea de sanatate.

Risc crescut de menopauza precoce

Un raport care a implicat 79 000 de femei, publicat in 2015 a aratat ca femeile care fumau de la varsta de 15 ani au trecut prin menopauza, in medie, cu 21 de luni mai devreme decat femeile care nu fumau. Femeile care au spus ca fumau foarte mult (mai mult de 25 tigari pe zi) riscau sa se confrunte cu menopauza cu 18 luni mai devreme decat femeile nefumatoare. Chiar și acele femei care au experimentat ani de zile fumatul pasiv au trecut prin menopauza mai devreme decat acele femei care nu erau expuse fumatului pasiv.

Fumatul iti afecteaza farmecul

Un sondaj efectuat pe 1400 de barbati și femei, realizat in 2012 a aratat ca 57% dintre barbati au gasit femeile care fumau neatractive dar, in mod surprinzator, doar 22% dintre femei au gasit barbații neatractivi daca erau fumatori.

Fumul de tigara intra in par și in imbracaminte, lasand un miros urat care nu este foarte atractiv. Fumatul poate accelera procesul de imbatranire a pielii, determinand aparitia ridurilor și a liniilor fine, facand pielea sa fie uscata și neuniforma.

Multe studii au aratat ca fumatul duce la aparitia ridurilor premature pe fata. Daca vei fuma 30 de tigari pe zi, pana la varsta de 70 de ani, pielea ta va arata ca a unei persoane de 84 de ani.

Deci, daca ai nevoie de un motiv pentru a renunta la fumat, acum l-ai gasit. Renuntand la fumat iti vei imbunatati starea generala de sanatate, reducand riscul de cancer și boli de inima, dar vei adauga și o scanteie in viata ta sexuala.

De ce nu are bărbatul tău o erecție?

Un prieten mi-a scris acum cateva zile și mi-a spus: „Sunt ingrijorat. Uneori imi este foarte greu sa obtin o erectie cand femeia coboara jos? De ce? Tie ti s-a intamplat vreodata?”

Am zambit și i-am spus: Nu-ti face griji, mi s-a intamplat și mie.”

L-am intrebat daca femeile au comentat despre asta. El a spus ca au facut-o. „De fapt, a fost o femeie care m-a intrebat daca sunt gay. Ea parea destul de suparata ca nu m-am aprins.” Mi-a spus el.

Asadar, voi intreba femeile…

A fost vreodata dificil sa-ti dai drumul cand un tip ti-a făcut sex oral?

Pariez ca raspunsul este da. Este ceva ce li se intampla atat femeilor cat și barbatilor.

Vei sta intinsa pe pat. Bietul baiat va fi intre picioarele tale facand tot posibilul pentru a te face sa-ti dai drumul, iar tu te gandesti „De ce nu se intampla asta in seara asta? Credeam ca sunt excitata. Face el ceva gresit?”

Daca o femeie incearca sa coboare inainte sa ajung la acea etapa a excitatiei, nu reusesc sa am erectie. Nu pentru ca ea nu este sexy. Este doar in capul meu. O sa ma gandesc „haide, fa-te tare!” Si va trebui sa ma concentrez.

Deci de ce se intampla?

Gandeste-te la asta. Sexul oral este unul dintre cele mai intime lucruri pe care le poți face cu o alta persoana. El are capul ingropat in zona ta inghinala. Iti faci griji: „Miros bine? Sunt curata? M-am ras?” Eu numesc asta „frica de sex oral.”

Deci, cum ne descurcam cu asta?

Simplu. Vorbim despre asta!

Spune-i partenerului tau ca-ti place sexul oral. Spune-i cum iti place sa fii sarutata, linsa și atinsa. Vrei sa mearga repede sau incet? Vrei sa alunece un deget sau doua in interiorul tau in acelasi timp? Orice iti place, nu-ti fie frica sa-i spui. Barbatii vor sa afle ce-ti place.

Comunicarea este esentiala. Dar daca esti cu un tip care sufera de „frica de sex oral?”

Acelasi lucru. Vorbesti cu el despre asta. Intreaba-l ce ii place. Ii place cand iti folosesti mainile? Vrea sa-l lingi sau sa-l sugi? Vrea sa-i atingi testiculele?

Baietii se relaxeaza mai mult cand stiu ca nu ti-e rusine sa-i intrebi ce le place. Le plac lucrurile mult mai mult cand stiu ca nu au probleme cu tine. Aminteste-ti doar sa nu o iei personal daca un tip nu reuseste să obțină o erectie. Nu se intampla asta pentru ca nu este atras de tine. De asemenea, suntem fiinte umane emotionale și nu putem intotdeauna sa facem sex la comanda.

Asadar, vorbiti despre asta, aveti rabdare și veti vedea ca veti fi amandoi mai mult decat satisfacuti.

Disfuncția erectilă și inima – care este legatura?

Disfunctia erectila are loc atunci cand nu poți obtine sau pastra o erectie potrivita pentru actul sexual. Cea mai comuna cauza a disfunctiei erectile este lipsa alimentarii cu sange a penisului. Captuseala vaselor de sange care furnizeaza sange penisului se numeste endoteliu.

Acesta controelaza viteza cu care sangele intra in penis. Daca endoteliul nu functionează corect, sangele nu poate intra suficient de repede sau nu poate ramane acolo suficient de mult pentru a obtine o erectie ferma necesara pentru un contact sexual satisfacator.

Odata cu inaintarea in varsta, arterele devin inguste și deteriorate de un proces cunoscut sub numele de ateroscleroza. Legatura dintre disfunctia erectila și boala arterelor coronale este ca impart acelasi endoteliu. Acesta este motivul pentru care aproximativ doua treimi dintre barbații cu boala coronariana au și disfunctie erectila.

Problema este ca peste jumatate dintre barbații cu disfunctie erectila ar putea avea boala coronoriana, insa nu stiu asta.

Poate aparea disfunctia erectila inaintea bolii coronariene?

Da! Arterele din penis au un diametru mai mic (1-2mm) decat arterele coronare (3-4mm). Acest lucru înseamnă ca, in timp ce ateroscleroza din arterele coronare poate sa cauzeze probleme cardiace, aceeasi boala in arterele mai mici ale penisului face ca acestea sa se ingusteze mai devreme, ducand la disfunctie erectila.

Dureaza mai mult timp pana cand arterele coronariene mai mari vor fi afectate de procesul de ingustare, iar un barbat cu disfunctie erectila poate dezvolta probleme cardiace in termen de 2-5 ani de la aparitia disfunctiei. Acesta este motivul pentru care penisul a fost descris ca „fereastra catre inima barbatului”. Asta înseamnă ca disfunctia erectila poate ajuta la identificarea unui risc viitor de atac de cord, oferind sansa de a preveni aparitia acestuia prin scaderea colesterolului și tratarea tensiunii arteriale ridicate.

Care sunt factorii de risc pentru disfunctie erectila și boala coronariana?

Sunt aceiasi. Hipertensiune arteriala, nivel crescut de colesterol, fumat, obezitate, diabet, inactivitate fizica, hormonul masculin scazut, depresie și stres. Asadar, este ușor de observat de ce disfunctia erectila și boala coronariana apar adesea împreună.

Ce se intampla daca ai disfunctie erectila și niciun semn de boala coronariana?

Este foarte important sa consulti medicul de familie pentru a evalua starea de sanatate și pentru a vedea daca ai unul dintre factorii de risc descrisi mai sus. Problemele stilului de viata sunt importante. Pierderea in greutate, adoptarea unei diete sanatoase in stil mediteranean și efectuarea activitatii fizice sunt cele mai usoare schimbari, iar acestea vor fi benefice atat pentru disfunctie erectila cat și pentru boala coronariana.

Prin reducerea factorilor de risc pentru disfunctie erectila și boala coronariana, reduci sansele de a avea o problema serioasa de sanatate pe viitor.

Tratamente injectabile, uretrale și topice pentru disfunctia erectila

Disfunctia erectila – incapacitatea de a obtine sau a pastra o erectie optima pentru actul sexual. In acest articol voi explica modul in care tratamentele injectabile, topice și tratementele uretritei pot ajuta barbații cu disfunctie erectila. Acestea sunt utilizate atunci cand tratamentele orale nu functionează sau nu pot fi administrate.

Ce este tratamentul injectabil?

Anumite medicamente injectabile au fost inlocuite cu alprostadil. Acesta este acelasi lucru cu un produs chimic pe care penisul il produce in mod natural atunci cand devine erect.

Sub forma de injectie, alprostadil relaxeaza muschii penisului și vasele de sange. Aesta permite sa curga mai mult sange in penis și sa ramana acolo, astfel incat sa poți obtine și mentine o erectie puternica. Injectiile cu alprostadil functionează la mai mult de 80% dintre barbații care nu raspund la medicamente. Doza initiala trebuie stabilita de medicul tau.

Pacientul este invatat de o asistenta cum sa injecteze medicamentul direct in axul penisului cand vrea să obțină o erectie (de maximum 3 ori pe saptamana și nu mai mult de o data pe zi). De obicei, o erectie apare in termen de 20 de minute de la injectie. Chiar daca gandul de a-si injecta o anumita substanta aduce lacrimi in ochii unora, procedura este ușora și nu este chiar atat de incomoda. Erectia ar trebui sa dureze o ora; ocazional dureaza mai mult daca doza de alprostadil este prea mare.

Alte reactii adverse posibile includ durere ocazionala, senzatie de arsura sau un nodul mic in axul penisului care dispare daca schimbi locul injectiei (cel mai bine este sa schimbi partile in mod regulat). Barbatii sunt sfatuiti sa utilizeze un prezervativ atunci cand folosesc un tratament injectabil. Nu trebuie sa apelezi la injectii cu alprostadil daca ai boala Peyronie, anemie, leucemie sau mielom multiplu, deoarece acestea pot provoca o o erectie prelungita.

Invicorp este un alt tip de terapie injectabila folosita pentru tratarea disfunctiei erectila. Contine doua ingrediente active (aviptadil și mesilat de fentolamina); unul creste fluxul de sange spre penis pentru a ajuta la obtinerea unei erectii, in timp ce celalalt ajuta la mentinerea cantitatii crescute de sange in penis pentru a sustine erectia.

Ce este tratamentul uretritei?

Acest tratament se bazeaza pe descoperirea ca uretra (tubul prin care trece urina) poate absorbi anumite medicamente. Ingredientul activ in „sistemul medicamentului utretritei pentru erectie” este alprostadil, care a fost utilizat ca injectie mai multi ani.

Este folosit cel mai bine imediat după urinare, deoarece umiditatea suplimentara ajuta la absorbtia medicamentului. Alprostadilul trece apoi in tesuturile inconjuratoare ale penisului, creand o erectie.

Ce este tratamentul topic?

Alprostadil este disponibil și sub forma de crema. Aceasta se aplica la deschiderea penisului cu un aplicator special. Trebuie utilizata cu 5-30 de minute inainte de actul sexual și intareste erectia pentru a dura intre 1-2 ore. Trebuie utilizata de cel mult 2-3 ori pe saptamana, doar o data pe zi.

Rareori erectia poate dura mai mult. Alte efecte secundare posibile includ eruptii cutanate și disconfort. Ocazional, partenera ta poate avea mancarimi sau arsuri. Daca este insarcinata sau alapteaza, ar fi bine sa utilizezi un prezervativ.

Ce ar trebui sa faci daca erectia ta dureaza prea mult timp?

In urma utilizarii acestor produse, erectia scade odata cu ejacularea. Daca acest lucru nu se intampla, poate deveni inconfortabil și va trebui sa gasesti o solutie pentru a reduce erectia cat mai curand posibil. Exercitii fizice, cum ar fi alergatul și coboratul scarilor vor functiona. Sau, ai putea incerca un dus rece. De asemenea, o punga inghetata infasurata in jurul penisului pentru o perioada scurta de timp poate fi eficienta.

In caz contrar, administrarea unui medicament decongestionant sub forma de tablete poate fi de ajutor. Intreaba intai farmacistul daca este bine sa iei un anumit medicament in cazul in care ai probleme de sanatate. Daca erectia ta dureaza mai mult de 4 ore, trebuie sa mergi cat mai repede la urgente.

Probleme cu erecția? Iată cele mai bune medicamente pentru potență maximă

Exista foarte multe persoane care sufera de probleme cu erectia. Fie ca vorbim de persoane care nu pot obtine o erectie puternica sau de persoane care nu reusesc să obțină o erectie deloc, din pacate ambele cazuri au acelasi rezultat: incapacitatea de a face sex. Aceasta afectiune afecteaza din ce in ce mai multe persoane.

Principalele cauze ale lipsei unei erectii puternice sunt:

  • stresul zilnic
  • stil de viata haotic
  • mereu pe fuga
  • alimentatia necorespunzatoare
  • afectiuni medicale

Aparitia medicamentelor pentru potenta

In zilele noastre, in asa-numitul secol al vitezei, totul este haotic. Ne grabim dintr-un loc in altul, la serviciu ne intalnim cu deadline-uri pe are nu reusim sa le respectam, mancam pe fuga, ce prindem și este inevitabil ca organismul nostru mai devreme sau mai tarziu sa cedeze. Din acest acest motiv au aparut tot felul de produse pentru potenta pe piata pentru a ajuta barbații să obțină o erectie puternica. Din pacate, datorita cererii uriase pe piata de astfel de produse, a crescut și numarul de medicamente pentru potenta care nu au efectul dorit iar singurul lucru care il obtii este un potrofel mai gol.

Daca esti in cautarea unor medicamente pentru potenta maxima, care sunt gata sa te dea pe spate, sa obtii o erectie super puternica, noi ti le vom prezenta pe cele mai bine.

Cele mai bune medicamente pentru potenta care iti garanteaza o erectie puternica

Pentru a obtine un penis in erectie ai nevoie iti sugeram sa incerci mai intai niste medicamente pentru potenta naturale, deoarece cele din medicina alopata pot avea efecte secundare urate. Atentie insa, inainte sa iei pastile pentru erectie asigura-te ca stai bine cu inima deoarece orice medicamente pentru erectie are efect direct asupra sistemului cardiovascular iar persoanele care sufera de diabet sau au probleme cu inima trebuie obligatoriu sa intrebe medicul daca au voie sa incerce astfel de pastile. Acum ca am lamurit acest aspect, iata ce produse pentru potenta recomand

Dragon Power – Cele mai bine medicamente pentru potenta maxima

Daca esti in cautarea unor medicamente pentru potenta naturale, Dragon Power este cu siguranta prima alegere. Pe cand printre toate celelalte pastile pentru erectie am mai avut și clienti nemultumiti, in legatura cu Dragon Power nu a existat asa ceva. Toate persoanele care au incercat Dragon Power, au revenit pentru a cumpara iar aceste capsule care ii mentine potenta la barbati.

Dragon Power – Capsule Pentru Potență, 3 cps

eXXtreme – Capsule care ofera o erectie puternica barbatilor

Prima oara cand am auzit de aceste capsule a fost cand m-am sunat un client. M-a intrebat daca am aceste capsule și i-am spus ca nu am auzit niciodată de ele. Binteineles, lucrand in domeniu m-am informat despre acestea. Mi-am dat seama imediat ca sunt un tratament pentru potenta asa cum ar trebui sa fie orice capsule. Am reusit foarte ușor sa fidelizez clientii care au incercat acest produs pentru erectie deoarece acestia comanda in mod constant eXXtreme ceea ce imi dovedeste clar ca au efect.

eXXtreme – Capsule pentru erecție cu Vit. B6 si Vit. B12, 10 cps

Pentru femeile doritoare, exista și varianta eXXtreme care cresc libidoul.

eXXtreme – Capsule pentru creșterea libidoului la femei

Prorino Black Line Crema – Un produs pentru erectie sub forma de crema

Trecand de la capsule la creme, pot spune ca Prorino este una din cele mai eficiente creme pentru erectie. Spre deosebire de pastile pentru erectie sau capsule, crema nu se inghite ci se aplica local, pe penis, oferind o erectie uimitoare. Aceasta nu trece prin sistemul digestiv ci ajunge direct in sange, așadar erectia va fi mult mai rapida decat in cazul capsulelor.

Prorino Wilder Stronger Harder – Crema pentru Erecție, 100 ml

Prorino Black Line Pudra – Un tratament pentru potenta senzational

Prorino a adus pe piata și varianta pudra, pentru cei care doresc totusi sa administreze oral produsul pentru erectie. Pudra se poate dizolva in apa sau lapte și se digera mult mai repede decat o capsula, grabind așadar timpul pana cand vei obtine o erectie. Cu toate acestea, este indicat sa le consumi pe stomacul gol pentru a se digera mai repede. Sunt ideale pentru persoanele care au probleme cu inghititul capsulelor sau pur și simplu doresc sa grabeasca procesul de digerare.

Prorino (pentru bărbați) – Pudră Pentru Potență, 7 plicuri

Apropo, exista și Prorino Black Line pentru femei. Acestea cresc libidoul femeilor, incingand atmosfera.

Prorino – Pudră pentru marirea libidoului la femei, 7 plicuri

Daca ambii membri administreaza cate un plic pudra Prorino Black Line (potrivit pentru sexul sau), veti putea transforma o seara banala intr-o seara pasionala, romantica, plina de gemete și de orgasme incredibile.

TauriX – Un produs pentru erectie pe baza de taurina

TauriX este o cremă cu adevărat speciala dejarece contine taurina – un ingredient cunoscut pentru efectele sale benefice asupra erectiei. Aceasta crema ii ajuta pe barbati să obțină o potenta de care nu au avut parte niciodată. Pensiul tau va obtine o erectie atat de puternica incat nici tu nu-l vei recunoaste. Cu siguranta

TauriX – Cremă Pentru Erecție cu Muira puama, 40 ml

Toate medicamentele pentru potenta propuse sunt pe baza de plante naturale

Niciunul din medicamentele propuse mai sus nu face parte din medicina alopata, toate sunt pe baza de plante naturale. Cu toate acestea, efectele lor au fost recunoscute de sute de clienti multumiti care continua sa le cumpere. Fiind pe baza de plante, efectele secundare sunt mult mai minore, insa in cazul in care ai probleme cu inima, cu diabetul sau orice afectiune a sistemuli cardiovascular, este important sa intrebi medicul inainte sa administrezi oricare din aceste creme, pudre, capsule sau pastile pentru erectie. Este foarte posibil sa ai voie sa le administrezi, insa este mai bine sa te asiguri decat sa iti para rau dupa.

Nu trebuie folosit neaparat pe post de tratament pentru potenta

Sunt multi barbati care considra ca produsele pentru erectie trebuie folosite doar de persoanele care au probleme cu erectia. Nimic mai gresit. Avem multi clienti care nu sufera de nicio problema dar care cumpara in mod ocazional produse de potenta pentru a obtine ceva in plus. Avand in vedere ca fluxul sangvin se intensifica in zona intima (acest efect il au toate produsele), penisul va capata dimensiuni mult mai mari pe toata perioada erectiei, așadar penisul tau va fi atat de erect incat va parea mai mare. Insa acestea nu sunt  produse pentru marire ci medicamente pentru potenta, așadar penisul va reveni la dimensiunile initiale după ce actul sexual este consumat.

Recomandari

O doza ar trebui sa ajunga pentru mai multe partide de sex. Citeste pe prospect sau pe cutie inainte de utilizarea medicamentului natural pentru potenta și nu depasi doza recomandata.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

3 thoughts on “Disfunctie erectilă – de ce apare? Cum scăpăm de ea?

  1. Vasia says:

    Buna ziua. A folosit careva Dragon Power pentru disfunctia erectila? Ma confrunt cu ea de aproape 2 ani de zile si am perioade si perioade. Uneori nu reusesc s-o scol nici cu filme porno, nici cu rugaciuni, nici cu nimic. M-ar ajuta tare mult un supliment care sa functioneze.

    • Maria says:

      Buna, Vasia! Dragon Power (vezi detalii aici: https://justlove.ro/p/stimulente-sexuale/potenta/dragon-power-capsule/ ) este un SUPLIMENT foarte cunoscut si utilizat in disfcuntie erectila.

      Totusi, din punctul nostru de vedere, atunci cand diagnosticul este disfunctie erectila (si este pus de catre un medic) utilizarea de suplimente pentru erectie ar trebui sa fie doar temporara, pana, se identifica ce anume a cauzat disfunctia erectila si cum poate fi indepartata cauza.

      Suplimentul respectiv va functiona. Dar daca nu identifici cauza problemei si o inlaturi/tratezi, dupa ce nu mai iei Dragon Power te intorci de unde ai plecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.