Sare de Baie – Beneficii pentru Sănătate

sare de baie

Te confrunți cu dureri musculare sau articulare? Este posibil ca acestea să-ți afecteze starea de spirit și să te împiedice să dormi. Există o mulțime de creme și unguente cu efect antiinflamator care te pot ajuta să scapi de aceste dureri, însă, și sarea de baie ajută la ameliorarea durerilor locale și la relaxarea organismului. În plus, te ajută să dormi mai bine și să te trezești dimineața mai odihnit și mai energic.

Câte tipuri de sare de baie există?

De sute de ani, oamenii au folosit sarea de baie pentru a scăpa de durerile provocate de inflamații. Însă, se pare că aceasta are și alte beneficii pentru organism. Iată câte tipuri de sare de baie există:

Sare de mare

Acest tip de sare se obține în urma evaporării apei marine. Deoarece nu este procesată, conține multe minerale importante, precum magneziu, calciu, potasiu, fier și zinc. Întâlnim aceste minerale și în sarea pe care o consumăm, dar doar în sarea gemă care nu este procesată, la fel ca sarea fină.

Vezi și: Sarea de Baie Shunga Moonlight Bath, Cu Fructe Exotice

Sare de Baie Shunga Moonlight Bath cu Fructe Exotice, 75 g

Sarea de mare are texturi diferite (gemă, fină sau granulată) și se poate îmbunătăți cu diferite arome, cum ar fi lavanda, pentru a spori efectul de relaxare. Cel mai apreciat sortiment de sare marină este acela care provine din Marea Moartă, deoarece are un conținut foarte ridicat de minerale.

Sare de baie Himalaya

Himalaya este un alt sortiment de sare foarte popular. Sarea de baie Himalaya este un tip de sare de mare care provine din zona muntilor Himalaya din Asia. Este considerata una dintre cele mai pure și mai benefice forme de sare de mare, deoarece este extrasa din zona nepoluata a muntilor Himalaya și este bogata in minerale esentiale pentru organism.

Sarea de baie Himalaya poate fi utilizată pentru a face bai de sare sau inhalatii pentru a profita de beneficiile sale pentru sanatate. Poate ajuta la echilibrarea PH-ului pielii, la detoxifierea organismului, la calmarea durerilor musculare și articulare și la imbunatatirea digestiei.

Cu milioane de ani în urmă, când munții începeau să se formeze, oceanele au depozitat la baza lor o cantitate foarte mare de sare.

Cele Mai Noi Afrodiziace Din Sex Shop

În timp, lava și zăpada au acoperit depozitele de sare. De aceea, se crede că sarea de Himalaya este printre cele mai pure tipuri de sare de baie.

Sarea Epsom

Acest tip de sare este sulfat de magneziu, adică un compus chimic care s-a format dintr-un amestec de magneziu, oxigen și sulf. A fost descoperită în orașul Epsom (Anglia), de aceea poartă această denumită. Deși seamănă cu sarea și are aceeași structură chimică, de fapt sarea Epsom nu poate fi consumată pentru că are un gust foarte amărui.

Beneficiile pe care sarea Epsom le are asupra sănătății se datorează conținutului ridicat de magneziu. Aceasta a fost folosită ca remediu pentru insomnie, dureri articulare și fibromialgie.

Sare de baie – beneficii

area de mare poate oferi numeroase beneficii pentru sanatate, deoarece este bogata in minerale esentiale pentru organism, cum ar fi sodiu, clor, magneziu și calciu. Aceste minerale sunt importante pentru mentinerea echilibrului electrolitic in organism și pentru functionarea normala a muschilor, a nervilor și a celulelor.

Sarea de mare poate ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, deoarece ajuta la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea formarii cheagurilor de sange. De asemenea, poate ajuta la prevenirea și tratarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi bronsita și astmul.

In plus, sarea de mare poate avea proprietati antiinflamatoare și poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare. Poate, de asemenea, ajuta la imbunatatirea digestiei și la prevenirea constipatiei.

Sarea de mare poate fi, de asemenea, un remediu natural eficient pentru afectiunile pielii, cum ar fi eczemele și acneea. Poate ajuta la curatarea și purificarea pielii, la mentinerea elasticitatii și a hidratarii acesteia.

In cele din urma, sarea de mare poate avea și beneficii pentru starea de spirit, deoarece poate ajuta la relaxarea și echilibrarea sistemului nervos. Poate fi utilizată pentru a face bai de sare sau inhalatii pentru a calma nervii și a reduce stresul și anxietatea.

sare de baie beneficii

Sarea de baie pare a fi remediul potrivit pentru ameliorarea stresului, calmarea durerilor musculare și a iritațiilor cutanate. Baia în sine are capacitatea de a îmbunătăți starea unei persoane, deoarece ajută corpul să se relaxeze în totalitate. Însă, dacă în apă se adaugă și sare de baie, lista cu beneficii se extinde, pentru că sarea reduce inflamațiile.

Revista Seminars în Arthritis and Rheumatism a publicat în studiu conform căruia sarea de baie ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni reumatice, cum ar fi artrita reumatoidă și osteoartrita.

În plus, sarea de baie este benefică și pentru piele, de aceea numeroși medici dermatologi le recomandă celor care suferă de psoriazis sau alte afecțiuni ale pielii să o folosească. Sarea de baie exfoliază celulele moarte, într-un mod blând și previne apariția mâncărimilor.

Citește și despre: Sarea de Baie Oriental Crystal Salts

Oriental Crystal Salts – Saruri de Baie, pentru Cuplu, 500 g

În plus, deoarece exfoliază și curăță pielea, sarea de baie poate fi benefică și pentru ce care se confruntă cu acneea.

Alte beneficii ale sării de baie:

  • Ameliorează crampele musculare
  • Îmbunătățește circulația sangvină în tot corpul
  • Calmează durerile de picioare
  • Îmbunătățește calitatea somnului

Cum poți profita de beneficiile sării de mare?

Dacă vrei să te bucuri de o baie relaxantă, umple cada cu apă și adaugă 200-250 grame de sare de baie. Pentru a te putea bucura de proprietățile sării de baie, apa din cadă trebuie să fie mai caldă cu două grade decât corpul tău. Dacă dorești poți adăuga și puțin ulei esențial de lavandă și o linguriță de bicarbonat.

Stimulente Pentru Femei. Orgasme de neuitat

Este recomandat să stai în cada cu apă timp de cel puțin 15-20 de minute (maximum o oră). După ce faci baie, aplică pe pielea ușor umedă, o cremă hidratantă.

Surse:

  • https://www.healthline.com/health/sea-salt-bath
  • https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0049017212000303?via%3Dihub
  • https://www.webmd.com/a-to-z-guides/epsom-salt-bath#2
Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.