Sexul Oral – Din Ce În Ce Mai Popular. Care Sunt Riscurile De Infecție?

sexul oral si riscul de infectie

De la revolutia sexuala din anii ’60, sexul oral a devenit o activitate din ce in ce mai comuna in dormitor in randul persoanelor de orice varsta.

S-a crezut mereu ca barbații sunt mai interesati de sex oral decat femeile. De multe ori, se crede ca femeile spun automat „nu” atunci cand e vorba sa ofere sex oral. Ca sunt mult mai reticente cand vine vorba de astfel de activitati.

Conform unui studiu despre obiceiurile sexuale făcut in America, s-a descoperit ca aceasta activitate nu tine cont de sexul persoanei. Barbatii oferă la fel de des sex oral cât și femeile. Acest studiu a contrariat conceptiile conform carora femeilor nu le place sa ofere sex oral.

De exemplu, statisticile spun ca in randul femeilor de 18-19 ani, 58% sustin ca au oferit sex oral anul trecut partenerului, in timp ce in randul barbatilor de aceeasi varsta, 58% dintre acestia spun ca au oferit sex oral (cunnilingus) partenerei. Procentele sunt extrem de apropiate.

Sexul oral a fost considerat un tabu, un act făcut dora de prostituate sau homosexuali. Aceasta schimbare in mentalitate a făcut ca multe persoane să folosească astfel de activitati în mod obisnuit in relatiile sexuale de cuplu.

Luciu de buze Divine Art de la Shunga, perfect pentru a face sexul oral mai intens

Divine Art of Oral Pleasure – Luciu de Buze Stimulator

Cu toate acestea, odata cu cresterea in popularitate a sexulului oral, creste și riscul de infectie cu boli sexuale transmisibile in randul adolescentilor intr-un ritm alarmant.

Sexul oral are o sansa ridicata de a raspandi bolile cu transmitere sexuale deoarece fluidele corpului ajung in gura partenerului, infectarea avand loc imediat. In America, mai mult de 3 milioane de adolescenti sunt infectati in fiecare an cu cel putin unul din bolile cu transmitere sexuala.

Stimulente de TOP ce îmbunătățesc semnificativ partida de sex oral

Chiar și in randul adolescentilor, acest tip de sex devine din ce in ce mai popular. Conform datelor, intre 33% și 59% dintre adolescentii care si-au inceput viata sexuala au avut parte de sex oral. Chiar și in randul adolescentilor virgini, intre 7% și 24% dintre acestia sustin ca au primit sau au oferit cel putin odata sex oral.

Cu toate acestea, sexul oral nu prezinta riscuri de infectare daca se iau masurile de protectie necesare. Folosind prezervative cu arome, de exemplu, poate scadea radical sansele de infectie. Cu toate astea, riscul de infectare este mai scazut decat atunci in cazul celorlalte tipuri de sex (vaginal sau anal).

riscurile sexului oral in cazul adolescentilor

In timpul sexului oral este mai probabila transmiterea anumitor infectii cum ar fi gonoree, herpes sau chlamydia. In randul altor tipuri de sex, majoritatea sansele de transmitere sunt mai mari in cazul tuturor bolilor venerice, inclusiv bine-cunoscutului HIV.

Popularitate sexului oral este mai mare și in randul adolescentilor care nu doresc sa aiba parte de toate responsabilitatile sexului vaginal (cum ar fi riscul de aparitie unei sarcini nedorite).

De ce a devenit sexul oral atat de comun in randul adolescentilor?

Exista și anumite teorii care ne spun care sunt motivele de baza pentru care sexul oral a devenit atat de comun in randul adolescentilor. Unul din motivele principale este anturajul. Prietenii sunt cea mai apropiata sursa de influenta pe care o are un adolescent.

Atunci cand un prieten se lauda ca a avut parte de sex oral, adolecentul va face tot posibilul sa aiba parte și el de o asemenea experienta. Conform studiilor, anturajul influenteaza mult mai puternic un adolescent in a lua anumite decizii decat o fac orice materie noua aparuta in scoli.

S-a aratat adesea ca in grupurile de prieteni, majoritatea au avut parte de experiențe sexuale similare, ceea ce demonstreaza clar ca adolescentii sunt influentati semnificativ de prieteni, mai ales atunci cand vine vorba de activitati sexuale.

Slow Sex Mouth Watering – Spray ce stimuleaza salivarea, imbunatatind semnificativ partidele de sex oral

Slow Sex Mouth Watering – Spray pentru Sex Oral ce Stimulează Salivația, 13 ml

Intr-un studiu a 86 de adolescenti care sustin ca au avut parte de sex oral, 56% dintre acestia sustin ca și cel mai bun prieten al lor a avut parte de o experiență similara anul trecut.

Din 126 de adolescenti care nu au avut parte de sex oral, 82.5% dintre acestia spun ca  de asemenea, nici cel mai bun prieten nu a avut parte de sex oral.

In cadrul aceluiasi studiu, adolescentii sustin ca si-ar dori mai mult sa experimenteze sexul oral decat activitati sexuale obisnuite. De asemenea, majoritatea dintre acestia sustin ca nu sunt foarte interesati de metodele de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, ceea ce ar putea explica rata ridicata de infectii care are loc anual.

Conform studillor, asadar, riscul cel mai mare de infectie cu boli cu transmitere sexuala datorate sexului oral este in randul adolescentilor. Unul din primele metode de preventie ar putea fi educarea copiilor pentru a reduce rata de infectie, insa cu siguranta nu ar fi suficient, deoarece majoritatea adolescentilor au mai multa incredere in experienta celui mai bun prieten decat in cadrele didactice.

Cat de periculoasa este aceasta creste in popularitate a sexului oral?

Avand in vedere ca din ce in ce mai multi adolescenti devin interesati de sex oral, rata de infectie creste de la un an la altul. Filmele porno pot de asemenea sa reprezinte un motiv pentru „normalizarea” sexului oral. Majoritatea contin scene cu astfel de activitati, iar datorită acestora este posibil sa consideram aceste activitati ca fiind firesti.

popularitatea sexului oral

Cu toate acestea, doar pentru ca o activitate este populara, nu înseamnă ca este și sigura iar daca nu sunt luate masurile necesare, riscul de infectie este ridicat. Cardele didactice nu pot influenta foarte mult copilul.

Responsabilitatea cea mai mare cade pe parinte, care ar trebui sa se intereseze și sa aiba grija ca adolescentul sa nu aiba un anturaj ce il poate influenta negativ. Indiferent ca parintii respectivi sunt sau nu de acord cu activitatile adolescentului, acestia ar trebui sa il informeze in legatura cu metodele de protectie pentru activitatile de sex oral.

Concluzie

Cu toate ca inainte de anii ’60 sexul oral era vazut ca un tabu și era extrem de rar intalnit, cel mai adesea fiind asociat cu prostituatele sau homosexualii.

Odata cu revolutia sexuala insa, a prins popularitate iar in zilele noastre aceste activitati au loc in peste 50% dintre cupluri.

Balsamul de buze Slow Sex, cu efect puternic racoritor – Perfect pentru un sex oral de neuitat

Slow Sex – Balsam de Buze cu Efect Răcoritor, 10 ml

Din pacate insa, se crede ca riscul contactarii bolilor sexuale nu are loc in cazul sexului oral, ceea ce este complet gresit. Acest concept afecteaza cel mai mult adolescentii, in randul acestora existand o rata alarmanta de infectii datorate sexului oral (peste 3 milioane pe an doar in America).

Prietenii sunt principala sursa de influenta care incurajeaza adolescentii sa aiba parte de activitati de sex oral, fiind așadar necesar ca parintii sa aleaga cu grija anturajul copilului sau.

Luandu-se masurile necesare și informand adolescentii in legatura cu masurile de protectie pentru a preveni infectia cu boli venerice ar putea scadea semnificativ rata de infectie in randul acestora.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

2 thoughts on “Sexul Oral – Din Ce În Ce Mai Popular. Care Sunt Riscurile De Infecție?

  1. Monica says:

    Buna ziua,
    Voi semna acest comentariu cu un nume fals deoarece este un subiect mai delicat dar sper sa mi-l aprobati si sa ma ajutati cu un sfat.

    Am 23 de ani si nu pot face sex oral. De fiecare data cand introduc penisul in gura, simt ca ma innec. Pur si simplu nu pot sa fac. Am incercat tot ce este posibil si incet si cate putin, dar daca introduc mai mult de 5 centimetri simt ca imi vine sa vomit.

    Ce imi recomandati sa fac? Chiar vreau sa fac asta cu partenerul meu dar simt ca fizic, nu pot oricat de mult mi-as dori.

    Va multumesc anticipat pentru sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.