Vara Crește Libidoul – Cum Ne Protejăm?

femeie-sexy-libidou

Se apropie concediul! Ai rezervat bilete, ti-ai ales costumul de baie… N-ai uitat nimic? Iti amintim noi: in timpul verii, libidoul creste și activitatea sexuala este mai intensa, deci trebuie sa te gandesti serios la contraceptie.

Vara este adevăratul anotimp al dragostei, o perioada in care sexualitatea, pur și simplu, o ia razna. Mai disponibile după luni de munca, de stres și de lupta cu timpul pentru multe femei vacanta este sinonima cu libertatea trupului și a spiritului. De altfel, 47% dintre ele afirma ca in acest sezon sunt mult mai active din punct de vedere sexual și un sfert dintre ele se simt mai sexy decat in restul anului. De ce?

Vara, creste libidoul…

Mare, sex și soare…canta Serge Gainsbourg la sfarsirul anilor 1970. De atunci, succesul acesui “cocktail” nu se dezminte. Care este secretul? Prezenta soarelui. Depindem total de aceasta lumina, inclusiv in ce priveste metabolismul și bioritmul. Lumina și caldura solara au actiune benefica asupra activitatii cerebrale și hormonale raspunzatoare de sexualitatea noastra. Asadar, din punct de vedere biologic și social, vara sunt indeplinite toate conditiile pentru trezirea dorintelor sexuale. Ceea ce poate reprezenta o capcana, deoarece devenim mai putin vigilente la pericolul unei sarcini nedorite sau al infectiilor cu transmitere sexuala.

In concediu, uit de toate!

In vacanta, sexualitatea femeilor creste și vor sa traiasca din plin….Din pacate, nu toate se protejeaza in consecinta, nefiind constiente de pericolele verii. Multe nu stiu chiar să folosească în mod corect metodele contraceptive. O spun și statisticile:

  1. O femeie din patru (26%) ignora tipul de pilula pe care il foloseste.
  2. Un sfert dintre femei nu stiu cat de important este sa ia pilula intr-un interval de timp definit.
  3. 15% dintre femei ignora ca trebuie sa ia in calcul decalajul orar.
  4. Aproape jumatate (48%) dintre ele nu stiu ca eficacitatea pilulei poate fi afectata de varsaturi, diaree sau de luarea altor medicamente.
  5. Circa 27% dintre femei uita sa-si ia pilula in timpul vacantei.
  6. O femeie din 10 se confrunta in timpul concediului cu riscul de a ramane insarcinata din cauza unui prezervativ rupt sau pentru ca a uitat sa-si ia pilula la timp. Drept urmare, concediul e ratat (sau chiar relatia cu partenerul).
  7. 17% femei au raporturi sexuale cu partenerul de cuplu fără nici o protectie, desi nu si-au planificat sa aiba un copil.

Cum iti protejezi sanatatea sexuala?

Iata cum poți evita riscurile:

Planifica-ti contraceptia. Ca sa poți alege varianta contraceptiva cea mai potrivita pentru tine, du-te la ginecolog cu doua-trei luni inainte de a pleca in vacanta. Astazi exista numeroase solutii de a evita riscul unei sarcini dedorite sau al infectiilor cu transmitere sexuala.

Afla care sunt factorii care limiteaza eficacitatea contraceptiei. Absorbtia pilulei poate fi anulata sau diminuata de anumiti factori. Astfel, problemele gastrointestinale, manifestate prin vomitat, diaree, sau combinarea cu unele medicamente pot afecta absorbtia pilulei. In aceste cazuri trebuie luate masuri suplimentare. Ai grija sa nu pui prezervativele și cremele solare in aceeasi trusa, pentru ca produsele pe baza de ulei pot dauna latexului din care sunt facute prezervativele.

Tine cont de decalajul orar, daca pleci in strainatate. In caz ca iti petreci vacanta in strainatate, tine cont de decalajul de fus orar atunci cand iei pilulele contraceptive. Iata un truc: pastreaza un ceas cu ora din tara și vei calculca mai ușor noua ora la care trebuie sa inhiti pilula. Daca se intampla sa fie in plina noapte, este mai bine sa devansezi ora decat sa iei pilula cu intarziere.

Fii pregatita pentru situatii neprevazute. Pleaca intotdeauna cu pilule contraceptive de rezerva. O folie in plus, purtata in geanta, te scuteste de neplaceri in caz ca se pierd bagajele, de exemplu.

ATENTIE LA SUCUL DE GRAPEFRUIT! Interactiunea sucului de grapefruit cu unele medicamente și cu pilula contraceptiva anihileaza efectul acestora. O femeie care ia anticonceptionale și bea, totodata, mult suc de grapefruit poate ramane insarcinata.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.