Fisuri vaginale – Cauze, Simptome și Tratament

fisuri-vaginale

Fisurile vaginale afectează foarte multe femei care au o viață sexuală activă. Acestea apar sub forma unor zgârieturi pe țesuturile vaginului și creează un disconfort major dacă nu sunt tratate corect. Dacă femeile care se confruntă cu această problemă merg la medicul ginecolog din timp, vor primi un tratament eficient și vor scăpa de fisuri vaginale.

Fisuri vaginale – cauze

De obicei, aceste fisuri sunt cauzate de uscăciunea vaginală. Aceasta se produce în momentul în care organul genital feminin nu este lubrifiat suficient. Factorii de risc pentru uscăciunea și fisurile vaginale sunt:

Preludiu prea scurt

Excitarea sexuală determină lubrifierea vaginului. Dacă preludiul este suficient de lung, atunci vaginul va fi lubrifiat corespunzător. În schimb, dacă preludiul este scurt sau lipsește complet, secreția de fluide vaginale va fi insuficientă, iar riscul ca fisurile vaginale să apară va fi extrem de ridicat, deoarece vaginul nu va fi pregătit pentru penetrare.

Menopauza

La menopauză, nivelul de estrogen scade, iar acest lucru duce la uscăciunea vaginală. Estrogenul este acel hormon sexual feminin care dispare din organism, pe măsură ce femeile îmbătrânesc. Dacă femeile continuă să facă sex și mod regulat și nu se bucură de un preludiu suficient de lung, atunci este posibil să se confrunte cu fisuri vaginale.

Cea mai Nouă Colecție de Vibratoare. Iată Ultimele Modele

Lipsa excitației

Femeile care au fost abuzate fizic au un risc ridicat de a se confrunta cu uscăciunea și fisurile vaginale, pentru că nu se pot relaxa și excita atunci când fac sex, iar acest lucru duce la lubrifierea insuficientă a vaginului.

Mai există și alți factori care pot duce la apariția fisurilor vaginale:

  • Folosirea jucăriilor pentru adulți care au margini ascuțite sau au fost confecționate din materiale ce irită pielea
  • Poziții sexuale inconfortabile
  • Naștere naturală
  • Raport sexual violent
  • Folosirea gelurilor și săpunurile ce conțin substanțe iritante
  • Raport sexual fără lubrifiere suficiente
  • Afecțiuni medicale sau tratamente medicamentoase care scad nivelul de estrogen din corp
  • Stres
  • Diete nesănătoase din care lipsesc fructele și legumele
  • Consum exagerat de produse cu efect deshidratant, precum cafeaua
  • Infecții vaginale recurente
  • Consum exagerat de tutun
  • Infecții provocate de virusul HPV

Simptomele fisurilor vaginale

Dacă bănuiești că ai avea fisuri vaginale, fii atentă la următoarele semne și simptome:

  • Dureri în timpul aplicării tampoanelor
  • Senzație de durere la urinare sau în timpul menstruației
  • Dureri în timpul contactului sexual și chiar sângerări ușoare

Aceste simptome ar trebui să te convingă să-ți faci o programare la medicul ginecolog pentru a primi un diagnostic și un tratament eficient.

Diagnosticarea fisurilor vaginale

Medicul ginecolog va examina organul genital pentru a depista leziunile care pot fi observate cu ochiul liber. Ulterior, va pune diagnosticul și va prescrie un tratament potrivit pentru fisurile vaginale.

Complicații

Multe femei refuză să meargă la medic, pentru că nu se simt în largul lor să vorbească despre problemele intime cu care se confruntă. Din păcate, fac o mare greșeală deoarece starea lor de sănătate se poate agrava dacă fisurile nu sunt tratate.

Fisurile vaginale nu reprezintă o problemă gravă, însă dacă nu sunt tratate pot apărea complicații serioase. Ne referim aici la infecțiilor care pot apărea atunci când organul genital este slăbit.

În plus, calitatea vieții va fi afectată, iar problemele în cuplu nu vor întârzia să apară.

Produse Noi în Sex Shop. Jucării de Top

Tratament pentru fisurile vaginale

După ce medicul ginecolog va consulta pacienta, îi va prescrie un tratament, ținând cont de cauza fisurilor vaginale. În genera, medici recomandă următoarele tratamente:

  • Tratament cu antibiotice – pentru persoanele cu fisuri vaginale cauzate de infecții bacteriene. De asemenea, acest tip de tratament este recomandat și celor care au fisuri vaginale și sunt predispuși la acest tip de infecții.
  • Tratament cu lubrifianți pe bază de apă sau silicon – medicul ginecolog va recomanda evitarea lubrifianților compuși din uleiuri sau vaselină, deoarece aceștia sunt dăunători
  • Tratament cu hormoni – se recomandă persoanelor care se confruntă cu fisuri provocate de uscăciunea vaginală
  • Abstinența – pentru ca leziunile să se vindece de la sine, medicul i-ar putea recomanda pacientei să evite pentru o anumită perioadă contactele sexuale

Remedii naturiste pentru fisuri vaginale

remedii-fisuri-vaginale

Senzația de durere provocată de fisurile vaginale poate fi ameliorată cu ajutorul unor remedii naturiste. Cele mai eficiente sunt:

Ulei de nucă de cocos

Simptomele fisurilor vaginale pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de nucă de cocos. Acest ingredient calmează inflamațiile și accelerează procesul de vindecare. Când este aplicat pe zona afectată, uleiul de cocos ameliorează durerea, hidratează țesuturile și elimină senzațiile de mâncărime. În plus, uleiul de cocos are efect antimicrobian, antibacterian și antiviral și previne eventualele infecții.

Uleiul de cocos este și un lubrifiant 100% natural de aceea ar putea fi folosit în timpul raportului sexual. Cu toate acestea, se recomandă evitarea folosirii uleiului de cocos împreună cu prezervativul.

Aloe vera

Această plantă are numeroase beneficii pentru organism. Femeile care se confruntă cu fisuri vaginale ar putea să o folosească pentru a-și hidrata zona afectată. Aloe vera stimulează producția naturală de colagen, întărește imunitatea și accelerează procesul de vindecare. În plus, are proprietăți antiinflamatoare și antibiotice.

Aloe vera poate fi folosită sub formă de suc (adăugând pulpa frunzelor în băuturi) sau sub formă de creme hidratante.

Dildo-uri noi - Colecție de top

Coniac

Adaugă câteva picături din această băutură în băile de șezut dacă suferi de fisuri anale și vei reduce riscul de a dezvolta infecții vaginale, deoarece coniacul are puternice proprietăți antiseptice.

Exerciții fizice

Sportul grăbește procesul de vindecare, de aceea este recomandat să faci mișcare în mod regulat.

Alimentație sănătoasă

Cei care încearcă să scape de anumite afecțiuni, ar trebui să consume alimente cât mai naturale și mai sănătoase. Legumele și fructele proaspete stimulează imunitatea și ajută la refacerea țesuturilor afectate, de aceea ar trebui consumate cât mai des.

Sfaturi pentru femeile care se confruntă cu fisuri vaginale

Pentru a-ți fi mai ușor să treci peste problemele provocate de fisurile vaginale, ține cont de următoarele sfaturi:

Alege cu grijă produsele de igienă intimă

Evită să folosești tampoane intravaginale, șervețele umede și hârtie igienică cu parfum pentru că aceste produse conțin substanțe ce favorizează uscăciunea vaginală.

Renunță la contactul sexual pe timpul tratamentului

În perioada în care urmezi un tratament pentru fisuri vaginale ar fi bine să eviți contactele sexuale sau să reduci numărul lor, pentru a grăbi vindecarea țesuturilor.

Folosește cu atenție jucăriile sexuale

Dacă acestea îți provoacă disconfort sau te rănesc, renunță la ele. Ar fi bine să utilizezi doar jucării erotice de bună calitate care nu te afectează în mod negativ. Îți recomandăm să încerci jucăriile create special pentru femeile cu leziuni vaginale.

Folosește doar tratamentele recomandate de medic

Tratamentele cu estrogen ar trebui folosite doar la recomandarea medicului pentru că acestea implică anumite riscuri. Femeile care s-au confruntat cu anumite boli ar putea avea de suferit dacă folosesc un astfel de tratament.

Folosește un săpun hipo-alergenic

Săpunul hipoalergenic nu conține substanțe iritante, de aceea este potrivit pentru femeile care se confruntă cu fisuri vaginale. Acest produs însă nu ar trebui introdus în vagin.

Cum pot fi prevenite fisurile vaginale?

prevenire-fisuri-vaginale

Este mult mai ușor să previi decât să tratezi, așa că ar fi bine să urmezi următoarele recomandări pentru a împiedica apariția fisurilor vaginale.

Mergi periodic la medic

Nu trebuie să aștepți să te confrunți cu simptomele unei boli pentru a-ți face programare la medic. Mergi periodic la medic pentru a face investigațiile necesare. Cu cât îți cunoști mai bine starea de sănătate cu atât îți este mai ușor să previi problemele care ar putea apărea.

Stimulente de Top pentru Femei

Prelungește preludiul

Pentru ca vaginul tău să fie lubrifiat corect este recomandat să prelungești preludiul. Astfel, riscul de a suferi de leziuni vaginale scade considerabil.

 Vorbește deschis cu partenerul

Este foarte important să discuți deschis cu partenerul tău despre problemele cu care te confrunți. Dacă ai anumite dureri în timpul actului sexual, spune-i asta și încercați să găsiți o soluție pentru a vă simți amândoi bine. Preludiu mai lung sau folosirea lubrifianților te-ar putea ajuta.

Renunță la fumat

Fumatul favorizează apariția uscăciunii vaginale, de aceea ar trebui evitat. În plus, se pare că în cazul femeilor care fumează, fisurile vaginale se vindecă mai greu, pentru că tutunul încetinește procesul natural de refacere a țesuturilor.

Dacă bănuiești că ai avea fisuri vaginale, mergi la medicul ginecolog pentru a primi un diagnostic corect și un tratament corespunzător.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.