Sexul după menopauză – Cum să te bucuri în continuare de sex?

sexul dupa menopauza

Ai prefera sa te uiti la TV decat sa faci dragoste cu barbatul visurilor tale? Dupa menopauza, sexul nu trebuie sa fie o amintire. De fapt, exista metode prin care poți imbunatati sexul după ce ai intrat la menopauza. In acest articol iti voi expune câteva sfaturi de la specialisti.

Copiii au iesit din cuib, nu mai ai motiv sa te ingrijorezi ca ramai insarcinata, iar sotul tau inca arata bine. Asadar, de ce iti petreci seara de sambata uitandu-te la TV?

Da vina pe menopauza. Pentru multe femei, apetitul sexual scazut este doar un factor al imbatranirii. Cu toate astea, 80% dintre femei au raportat un declin in dorinta sexuala in timpul menopauzei, conform unui studiu publicat in 2013.

Afrodiziace ce îți pot îmbunătăți viața sexuală după menopauză

Probleme psihologice precum depresie, stres și probleme  cu realatia pot afecta radical dorinta sexuala, insa pe masura ce femeile imbatranesc, schimbarile fizice joaca de asemenea un rol. Scaderea productiei de estrogen care poate cauza uscaciune vaginala poate face sexul dureros la 64% dintre femei, conform unui studiu.

Cand acest lucru se intampla, creierul da un mesaj corpului ca nu mai este interesat de sex.

Inainte de menopauza, vezi ceva sexy și simti o caldura, o senzatei plăcută – o stimulare usoara. Femeile cand intra la menopauza nu mai au aceleasi semnale de la creier.

De cele mai multe ori, este o schimbare foarte neplacuta: 84% dintre femei sustin ca mentinerea unei vieti sexuale active este foarte importanta. Din pacate, aceasta este greu de obtinut atunci cand pur și simplu nu mai ai chef de sex.

Spanish Fly – Afrodiziac natural care creste atractia intre parteneri și creste apetitul sexual

Spanish Fly – Picaturi Afrodiziace, 15 ml

 

Cu toate astea, mentinerea unei vieti sexuale active este posibila după menopauza, cu putin ajutor, cu munca și experienta.

Care este diferenta intre libido, apetit sexual și stimulare?

Apetitul sexual este un fel de sinonim pentru „libido” – un fenomen ce se inatampla la nivelul creierului – gandul ca ai vrea as faci sex sau ca te simti excitata.

Stimularea este procesul fizic de stimulare a organismului. Acesta apare exact atunci cand ai dorinta de sex. Bataile inimii cresc, clitorisul se umple cu sange, fluxul din vene de la peretii vaginali creste, sfarcurile devin mai erecte, ochii se dilataea și uneori apar bujori.

Multe femei in timpul menopauzei sustin ca le-ar placea sa faca sex dar pur și simplu nu se intampla sau nu e la fel ca inainte – incep sa renunte la aceasta idee si, ușor ușor, ajung la o viata sexuala inactiva, cu toate ca mai au ani bun inainte in care se pot bucura de sex.

Femeile la menopauza au probleme cu libidoul scazut sau cu stimularea?

Femeile au dureri sexuale sau probleme să obțină orgasm datorită procesului de imbatranire. Stimularea scazuta sau imperfecta este cea mai comuna schimbare pe care femeile la postmenopauza o pot experimenta.

Multe femei care se plang ca au libidoul scazut sunt interesate totusi de sex. Acestea pur și simplu devin frustrate ca dureaza mai mult sa se stimuleze și să obțină orgasm. Asadar, acestea nu mai devin interesate de sex pentru ca pur și simpu nu merita.

Ameliorarea durerii este primul pas catre o viata sexuala mai intensa

Pentru ameliorarea durerii, este important sa folosesti un lubrifiant. Acesta ajuta la o penetrare mai usoara și mai plăcută . Nu folosi un lubrifiant pe baza de ulei care sa cauzeze probleme la nivelul pielii.

Aplica un lubrifiant ușor pe vulva și in interiorul vaginului, atat de departe pe cat poti. Daca ti se pare ca acesti lubrifianti nu dureaza suficient pentru sexul prin penetrare, poți incerca lubrifiantii pe baza de silicon. Cu toate ca lubrifiantii pe bază de apă sunt mai potriviti pentru pielea sensibila, cei din silicon nu se absorb la fel de repede.

Funbulous – Bomba pentru baie cu feromoni ce creste semnificativ pofta de sex și performanțele din timpul partidei sexuale

Funbulous – Bombă pentru Baie cu Feromoni, 100 g

Cu toate astea, cei din silicon nu sunt potrivit pentru femeile care au alergii la silicon și unele femei, chiar și cele care nu sunt alergice dar au pielea hipresensibila pot simti iritatii. Cei mai potriviti lubrifianti pentru pielea sensibila sunt cei pe baza de apa. Dezavantajul acestora este ca se absorb repede in piele, dar ii poți aplica de ori cate ori doresti.

De asemenea, lubrifiantii pe bază de apă sunt potriviti și pentru a fi folositi cu jucarii erotice din silicon, pe cand lubrifiantii din ulei sau silicon sunt potrivit doar pentru jucariile metalice sau de sticla.

Lubrifierea zilnica – Cat este de eficeinta?

Poti folosi lubrifiant in fiecare zi, fără nicio problema. Daca uscaciunea vaginala apare in urma menopauzei și medicul sustine ca aceasta este problema și considera ca lubrifiantul este soluția potrivita, poți folosi acesti lubrifianti chair zilnic.

Foloseste-i in orice perioada d in zi. Ii poți chira inseza in vagin inainte de culcare pentru a lubrifia vaginul. Daca ii folosesti foarte des insa, este mai indicat sa folosesti lubrifianti pe baza de apa. Acestia sunt cei mai prietenosi cu pielea.

Cum iti poți imbunatati libidoul atunci cand nu mai exista durere

Incepe o practica activa de a te gandi la sex. Seteaza alarma de câteva ori pe zi. Obisnuieste-te cu ideea ca sexul inca face parte din viata ta. Pe urma, incepe sa iti dai seama ce fantezii doresti sa indeplinesti. Creeaza o scena in mintea ta in care iti indeplinesti fanteziile, care te excita.

Pur și simplu gandindu-te la sex, organismul incepe sa aibe anumirte ractii. Incepe sa te gandesti mai profund la acele fantezii. Cu cat sunt mai excitante, cu atat iti vei dori sa le indeplinesti mai mult și cu atat iti vei dori mai mult s faci sex.

Stimulente ce îmbunătățesc radical performanțele sexuale ale femeilor, chiar și după menopauză

Cum te poate ajuta partenerul

La inceput, partenerul te poate ajuta prin stimulari usoare. De exemplu, daca partenerul te atinge intr-un fel care iti place, acest lucru reprezinta o invitatie la sex iar organismul tau va raspunde. Pupilele se dilata și obrajii devin mai rosii.

Acest lucru se intampla in general inainte de preludiu, mai degraba actunci cand vorbiti despre sex, cand sunt primele semne ca va doriti sa incepeti sexul.

Eros Liquid – Lubrifiantul natural pe bază de apă ce combate uscaciunea vaginala și face sexul mai placut

Eros Liquid – Lubrifiant pe Baza de Apa, 500 ml

Cum sa iti imbunatatesti viata sexuala după menopauza

Fiecare dintre noi e diferit, dar exista multe metode prin care iti poți imbunatati viat sexuala. Mergand la un restaurant fancy fără lenjerie intima, sexul intr-un spatiu semi-public sau pur și simplu atingerile idnecente atunci cand iesiti in oras pot fi foarte incitante.

Incearca cu gesturi mici, gesturi perverse. O gandire mai perversa te poate ajută să ai o viata sexuala mai aciva

imbunatatire libido după menopauza.

Cum te poate ajuta mancarea sa imbunatatesti sexul după menopauza?

Nu exista niciun aliment care s-a dovedit a avea efect afrodiziac. Cu toate astea, o dieta bogata in antioxidanti ajuta circulatia sangelui, deschizand vasele de sange, oferindu-ti putere, flexibilitate și virilitate. Indirect, acestea te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala.

Aceste alimente includ:

  • Nucile
  • Carnea slaba
  • Pestele
  • Ceaiul verde
  • Afinele
  • Ciocolata neagra

Ce sa faci daca simti ca nu ai chef de sex?

Daca tu și partenerul tau aveti o relatie apropiata, puteti sa va distrati prin preludiu, chiar daca nu ai chef de sex. Dupa cum spune o vorba veche: „Pofta vine mancand”. E posibil ca in timpul preludiului sa apara cheful de sex. Daca nu, oricum e distractiv sa te apropii cu persoana iubită.

Vibratoarele pentru libidoul scazut – cat sunt de potrivite?

Vibratoarele sunt grozave. Acestea ofera slimulare de lungă durată și sunt cele mai potrivite pentru obtinerea orgasmelor. Daca e prima oara cand folosesti un vibrator, asigura-te ca alegi unul cu multiple viteze și ca e făcut din silicon (daca nu esti alergica la silicon).

Amy – Vibrator de TOP cu viteze multiple. Perfect pentru incepatori, dar și pentru experimentati

Amy – Vibrator de Lux din Silicon, 17 cm

Vibratoarele cu mai multe viteze îți oferă posibilitatea sa alegi tu la ce viteza il folosesti. Pentru incepatori, vitezele vibratiilor pot fi coplesitoare atunci cand sunt prea puternice. Alegerea unuia cu viteze multiple îți oferă posibilitatea sa il folosesti la viteze foarte mici la inceput, astfel ca te poți obisnui cu aceasta senzatie d care pe viitor, nu te vei ma satura.

Bilele Kegel ajuta la imbunatatirea sexului după menopauza?

Da, exercitiile kegel ajuta după menopauza. Aceste exercitii ajuta la intarirea muschilor la cresc flexibilitatea muschilor pelvieni. Cu toate ca acestia sunt recomandati pentru a preveni incontinenta, te ajuta de asemenea sa obtii orgasme mai puternice.

Problema este ca multe femei nu le folosesti corect. Trebuie as fii foarte relaxata atunci cand introduci bilele, altfel muschii pelvieni pot deveni prea stramti.

Pleasure Balls – Bile de calitate superioara pentru exercitii kegel

Bile Pleasure Balls

Pentru a face corect exercitii kegel, localizeaza muschii prin introducerea unui deget in vagin. Nu practica exercitii kegel atunci and urinezi deoarece creste radical riscul infectiilor urinare.

Unii specialisti sustin ca exercitiile kegel nu stramteaza vaginul inadevăratul sens al cuvantului dar ajuta la intarirae muschilor vaginali, ceea ce poate creste nivelul de stimulare

Concluzie

Majoritatea metodelor prin care faci sexul mai placut după menopauza este prin a avea grija de corpul și mintea ta. Mananca sanatos, fa exercitii, dormi suficient noaptea și incearca sa ai in general o viata mai sanatoasa. Ai grjia de tine și de sanatatea ta. Aceste lucruri te ajută să iti imbunatatesti viata sexuala dar totodată are beneficii in general pentru sanatate, din foarte multe puncte de vedere.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.