Este OK să iei o Pauză de la Sex din când în când

pauza de la sex

Pauza de la sex nu este despre reprimarea placerii, ci despre amplificarea acesteia. La inceput, parerile despre pauza de la sex parea foarte contrariate. Daca esti intr-o relatie, partenerul poate simti ca e vina lui. Acesta se poate gandi ca e un mod de a-l pedepsi sau ca nu face bine ceva in timpul sexului și acesta este motivul pentru care doresti sa faci o pauza de la sex.

Cu toate astea, motivele pot fi cu totul altele. Multe persoane doresc sa aiba o pauza de la sex din cu totul alte motive decat partenerul de viata. Da, se intampla deseori ca partenerul sa fie vinovat, dar nu este o regula. Din acest motiv, este bin sa vorbesti cu el și sa ii spui ca nu e vina lui, altfel va lua aceasta pauza foarte personal.

Sfat: Daca ai probleme cu apetitul sexual, incearca capsulele pentru femei eXXtreme

eXXtreme – Capsule pentru creșterea libidoului la femei

PS: Exista și varianta eXXtreme pentru barbati, pentru cei ce doresc.

Principalul motiv pentru care barbatul e posibil sa nu te inteleaga este ca pentru ei, sexul este relaxant. Cu toate ca și pe femei le ajuta sa se relaxeze, acestea vad altfel sexul, uneori considerandu-l ca fiind o responsabilitate. Daca partenera trece printr-o perioada mai grea, e posibil sa isi doreasca sa faceti o pauza de la sex.

Fie ca vorbim de probleme de sanatate, probleme a unei persoane apropiate de ea sau pur și simplu o perioada mai sresantstresanta la birou, toate aceste motive pot fi cauza unei pauze de la sex.

Barbatii considera ca sexul te relaxeaza și acestia sustin faptul ca „daca esti stresata, trebuie sa faci sex și mai des pentru a te stresa”. Cu toate astea, perspectiva sexului poate fi diferita la femei. Nu e o regula generala, evident, sunt multi barbati care nu se simt OK pentru a face sex intr-o perioada stresanta sau femei care isi doresc sex și mai mult in timpul acestor perioade.

Stimulente pe care să le folosești când îți reiei activitatea sexuală

Libidoul (apetitul sexual) difera de la o persoana la alta, iar daca o persoana nu are libidoul afectat atunci cand trece printr-o perioada mai stresanta, nu înseamnă ca nicio presoana nu il are. Suntem diferiti, avem nevoi și plăceri diferite, așadar apetitul sexual poate fi diferite de la o persoana la alta.

Momentul in care partenerul isi doreste o pauza de la sex este cu siguranta o incercare a relatiei in care te afli. Aceasta pauza poate insemna ca au loc schimbari majore in viata care o fac sa devina foarte stresata. E important sa fii acolo pentru ea, sa o sprijini și sa o ajuti sa treaca cu bine peste aceasta perioada. In niciun caz nu e momentul sa ii reprosezi ca nu mai aveti parte de sex ca inainte!

Incearca sa o intelegi și fii alaturi de ea mai mult ca de obicei. Arata-i cat de mult înseamnă pentru tine și nu o grabi – las-o sa treaca peste aceasta perioada, să se simtă confortabil, după care te va rasplati cu siguranta. E bine sa tii cont și de faptul ca cu cat trece mai mult, cu atat partenera isi va dori mai mult. Daca esti alaturi de ea, cu siguranta te va rasplati odata ce toata aceasta situatie va trece.

Incearca stimulentul pentru cuplu Cantha S-Drops. Creste apetitul sexual și te ajută să te bucuri de sex chiar și in momentele stresante din viata

Cantha-S Drops – Afrodiziac pentru Cuplu, 15 ml

Cu toate astea, pauzele de la sex nu sunt ideale pentru toti. Acestae pot avea un efect terapeutic foarte benefic, insa nu e neaparat ceva ce toata lumea isi doreste in timpul perioadelor stresante. Daca ideea de a prioritiza sexul – sau anumite tipuri de sex – iti cauzeaza anxietate sau frustrare, poate fi timpul sa pui acest subiect deoparte pentru o perioada.

Cu toate astea, sunt multe persoane care, indiferent cat ar fi de stresate, isi doresc sex ca inainte. Daca tu nu te simti afectat/a pe plan sexual de evenimentele stresante, nu înseamnă ca partenerul de viata gandeste la fel. Incearca sa iti intelegi partenerul atunci cand isi doreste o pauza de la sex, chiar daca ai trecut și tu printr-o perioada asemanatoare și nu ai avut nevoie de una.

In niciun caz nu ii scoate ochii cu acest lucru. Una din cele mai mari greseli pe care poți sa le faci este sa ii spui „Am trecut și eu prin aceeasi problema și nu am avut nevoie de pauza de la sex!”. Daca faci acest lucru, o poți face sa ajunga sa urasca sexul, scazand calitatea acestuia pe termen lung.

Mai mult de atat, pauzele de la sex pot fi chiar benefice. Iata care sunt principalele beneficii.

Beneficiile pauzei de la sex – De ce e bine sa faci o pauza din cand in cand?

O pauza de la sex sau de la anumite tipuri de activitati intime poate ajuta la rdefinirea acesstuia și la eliberarea asteptarilor care te fac sa te simti tensionata datorită vietii sexuale. Este o sansa sa te conectezi cu propriile tale nevoi și dorinte.

Ce iti doresti acum cu adevărat și cum poți obtine acel lucru? Pauzele de la sex te pot ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare deoarece te ajută să te conectezi mai mult mintea și corpul.

Daca ai avut parte de sex doar pentru a-ti satisface partenerul, o pauza de la sex poate avea beneficii emotionale extraordinare. Aceasta te poate face sa intelegi daca te simti mai bine cu sau fără sex. Vei putea avea mai multa grija de tine și de ceea ce iti doresti tu.

Evaluarea altor zone din viata

O pauza intentionata de la sex te poate ajută să evaluezi și alte zone din viata la care trebuie sa lucrezi. Sunt multe lucruri placute in viata și o pauza de la sex poate fi exact ce ai nevoie pentru a le descoperi.

Adresarea problemelor sexuale

Daca actul sexual ti-a cauzat multe probleme, atat fizice cât și emotionale, pauza de la sex te poate ajuta. Uneori sexul poate provoca probleme atat la nivel mental, fizic cât și emotional. In aceasta situatia, cel mai probabil este recomandat o pauza de la sex.

Drop Sex – Afrodiziacul de TOP pentru problemele cu libidoul

Drop Sex, Afrodiziac Unisex, 20 ml

Te poate ajută să faci fata problemelor

Actul sexual poate avea efecte medicale extraordinare, dar daca acesta te impiedica sa te bucuri de anumite activitati, e bine sa mai apesi uneori butonul de „pauza”. In unele cazuri, oamenii folosesc sexul pentru a evita anumtie probleme. Daca ai o problema, „refugierea” in sex te ajută să scapi de ea pe moment.

Suplimente de potență super eficiente - pentru o erecție puternică, de lungă durată

Tine minte insa ca problemele nu dispar, ci doar sunt sunt ascunse. Odata și odata tot va trebui sa le rezolvi. Asadar, o pauza de la sex te poate ajută să iti rezolvi probleme.

Te poate ajută să te relaxezi

Stresul poate distruge placerea sexuala. Intimitatea sexuala și orgasmul poate ajuta la ameliorarea stresului iar unele persoane pot sa-si doreasca și mai mult sex atunci cand sunt stresate. Cu toate astea, sunt multi pe care stresul ii streseaza. Daca sexul este o sarcina in plus pentru tine și treci deja printr-o perioada mai dificila, este indicat sa faci o pauza.

Gelul de dus Shunga Bath & Shower – Pentru cuplurile care doresc sa se bucure de un dus senzual, in cuplu.

Gel de dus Shunga Bath & Shower, 500 ml

Pasii pe care ii poți lua pentru a face pauza de la sex

Daca doresti sa faci o pauza de la sex, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Decide la ce vei face pauza

Decide daca vei evita activitatile sexuale in totalitate sau doar anumite tipuri de activitati, precum penetrarea, masturbarea asu sesiunile de sarutare. Tine minte ca definitia sexului difera de la o persoana la alta, așadar comunicarea este importanta.

Sensuva On Lbiido – Crema pentru cresterea apetitului sexual la femei.

Sensuva On Libido – Crema pentru Libidoul Femeilor, 50 ml

Decide pentru cat timp, insa fii flexibila

Daca vrei o pauza de la sex, înseamnă ca ai omtive serioase. Este bine sa estimezi cam pentru cat timp doresti aceasta pauza, insa mentine-te flexibila in decizie, deoarece nu stii niciodată ce se poate intampla. Problemele pot continua și dupa, sau, in unele cazuri acestea pot disparea mai devreme. Asadar, mentine-te flexibila in ceea ce priveste perioada pauzei de sex.

Concluzie

Multe persoane isi pot dori o pauza de la sex datorită aparitiei unor probleme noi in viata. Ca partener, este datorită ta sa fii cat mai mult alaturi de persoana iubită și sa o faci sa inteleaga ca, orice ar fi, esti mereu acolo pentru ea. Indiferent ca vorbim de o femeie sau de un barbat, toata lumea isi poate dori o pauza de la sex.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.