Cum poate o relație deschisă să îți afecteze viața sexuală

relatie deschisa

Daca traiesti cu impresia ca o relatie deschisa este despre a-ti insela partenerul cu permisiunea sa, te inseli. Intreaba orice persoana care seafla intr-o relatie poliamoroasa și vei afla ca e vorba de mai mult decat de sex. Este vorba de foarte multa comuicare, incredere, atentie fata de persoanele respective. De asemenea, precum relatiile monogame, nici relatiile deschise nu sunt la fel.

Cu toate astea, o relatie deschisa iti poate schimba radical viata sexuala. Intreband 4 persoane care s-au aflat in asemenea relatii, iata ce am aflat:

1. Sexul nu va fi niciodată monoton

Unul din cele mai bune lucruri despre o relatie cu multipli parteneri este ca aduci mereu ceva nou in dormitor, așadar viata ta sexuala va fi mereu activa, la cote maxime. Unele din principalele schimbari atunci cand ai parte de sex intr-o relatie deschisa este ca vei avea mai multa experienta.

Cele mai noi vibratoare ce te ajută să experimentezi sexul in grup, înainte de a intra într-o relație deschisă

2. Poti fi mai deschis sexual

Unul din avantajele relatiilor deschise este ca poți fi explora anumite scenarii sexuale pe care nu le poți explora intr-o relatie monogama. Avand in vedere ca fiecare persoana are propriul stil de a face sex, sunt multe lucruri noi pe care le vei invata și pe care le vei explora atunci cand in dormitor apare a treia persoana.

3. Gelozia este mai putin intalnita

Poate parea ciudat, dar persoanele care se afla intr-o relatie deschisa sunt mai rar geloase. Printr-o comunicare detaliata cu partenerii și o definire clara a limitelor, foarte rar se intampla sa apara gelozia intr-o astfel de situatie. De fapt, se intampla mult mai rar decat in relatiile monogame.

De exemplu, intr-o relatie monogama, un threesome poate fi inceputul sfarsitului relatiei respective, dar intr-o relatei deschisa, polamoroasa, partenerii au reusit sa exploreze aceasta latura sexualitatii fără sa intervina gelozia sau alte probleme.

4. Este mai ușor pentru persoanele intr-o relatie la distanță

Atunci cand te afli intr-o relatie la distanță, daca aceasta relatie este deschisa și ai dreptul te a flirta cu alte persoane, poate fi mai ușor sa o mentii stabila.

Poate fi foarte dificil sa fii cu o persoana aflata la distanță, dar atat timp cat ai dreptul de a flirta cu alte persoane sau chiar mai mult de atat, poate fi mai ușor sa fii intr-o relatie cu persoana respectiva.

5. Te poate face confuz

Una din cele mai mari probleme atunci cand te afli intr-o relatie deschisa este faptul ca poate deveni greu sa faci diferena intre „sex” și „sex cu sentimente”.

Daca persoanele care se afla intr-o de relatie nu au deja o legatura puternica, e posibil sa se sfarseasca repede. Sunt multe cupluri care ajung sa se desparta deoarece partenerul a făcut sex cu alta persoana atunci cand erau intr-o relatie deschisa și a decis sa ramana cu persoana respectiva.

Cel mai adesea acest lucru se intampla deoarece este greu sa facem diferenta intre „sex” și „sex cu sentimente”. Acest lucru se intampla deoarece, pentru unele persoane, sexul poate dezvolta sentimente.

6. Locuitul in acelasi apartament cu ambii parteneri poate fi putin stanjenitoare

Daca crezi ca locuitul cu iubitul tau intr-o relatie monogama este dificila, stai sa vezi cum este intr-o relatie deschisa. Impartirea unui dormitor cu ambele persoane poate fi plăcută, dar totodată dificila. Certurile pe care le ai cu iubitul tau se pot dubla, deoarece exista o alta persoana cu propriile conceptii cu care poate fi dificil sa traiesti.

7. Va trebui sa aveti niste reguli stricte in ceea ce priveste protejarea in timpul sexului

E un lucru destul de comun ca doua persoane sa nu mai foloseasca prezervativ atunci cand se afla intr-o relatie de lungă durată, dar atunci cand intervine alta persoana, care foarte probabil face sex și ea cu alte persoane la randul ei, discutiile despre protectie sunt mult mai serioase.

Atunci cand te afli intr-o relatie deschisa cu mai multi parteneri, cel mai probabil și acestia au o relatie cu mai multi parteneri la randul lor. Acest lucru înseamnă ca trebuie sa folosesti la fiecare act sexual prezervativ și este este nevoie sa te testezi impotriva bolilor cu transmitere sexuala mutl mai des, pentru a nu raspandi și partenerilor.

8. Poti avea parte de spontaneitate și stabilitate in acelasi timp

Un avantaj urias al unei astfel de relatii – de altfel unul din principalele motive pentru care multi adopta acest „stil de viata” este ca poți fi spontan și sa ai parte de stabilitate, in acelasi timp. Poti merge in club sa flitrezi cu alti barbati, sa fii spontana, după care poți veni acasa in relatia ta stabila și sa te simti confortabil.

Viata sexuala nu mai este monotona deoarece poți avea parte de sex spontan cu alti barbati, dar acasa poți face dragoste cu partenerul tau, care probabil nu mai este la fel de spontan, dar te poți conecta emotional cu acesta.

9. Poti deveni mai priceput la a vorbi despre sex

O relatie deschisa te ajută să vorbesti mai deschis despre sex. Cand te afli intr-o astfel de relatie trebuie sa vorbesti mai des despre viata ta sexuala, ceea ce te ajută să elmini acel disconfort atunci cand acest subiect intra in discutie.

10. Riscul de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala este mai ridicat

Atunci cand te afli intr-o relatie deschisa, viata ta sexuala se schimba radical. In primul rand, vei afla ca nu poți controla totul. Oricat de atent ai fi, se poate intampla sa contactezi o boala sexuala.

Bolile care sunt prevenite cu ajutorul prezervativului precum HIV sunt mai putin probabil sa apara, dar celelalte, care pot fi contactate chiar și cu un prezervativ sunt mult mai frecvente.

Nu te poți testa după fiecare contact sexual, așadar exista sanse mai mari sa contactezi aceste boli. Daca merita riscul, depinde de tine.

Vibratoare cu aplicație, ce ajută cuplurile la distanță să se simtă mai aproape

11. Te poate scapa de acea tensiune sexuala

Viata sexuala intr-o relatie deschisa este mult mai libera, așadar inveti sa te bucuri mai mult de aceasta activitate. Multe persoane se simt timide, incordate in timpul actului sexual. Chiar dac se bucura de aceste activitati, tot nu se pot simti in largul lor. Atunci cand numarul partenerilor creste, poți scapa de aceasta tensiune și te bucuri mai mult de sex.

12. Poate face viata sexuala cu partenerul tau mult mai buna

Toata comunicarea despre limite și sex poate imbunatati relatia dintre tine și partenerul tau. Daca alegi sa fii intr-o relatie deschisa cu partenerul tau, viata voastra sexuala și poate imbunatati. Tot ce este tabu dispare și sunteti dispusi sa incercati mult mai multe lucruri. Sexul devine mult mai „natural” deoarece preconceptiile dispar.

Concluzie

Atunci cand te afli intr-o relatie deschisa, viata sexuala se poate schimba radical. De voi depinde in ce sens.

in timp ce unele persoane sustin ca o relatie deschisa le-a intarit relatia alaturi de partenerul principal, alte cupluri au ajuns sa se desparta.

Sfat: Daca nu aveti o legatura stransa, nu vorbiti deschis și exista multe certuri legate de infidelitate sau gelozie, cel mai probabil un astfel de stil de viata nu este pentru voi. Doar cuplurile puternice cu sentimente profunde pot supravietui și se pot bucura pe deplin intr-o relatie deschisa.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.