Steriletul – Cât este de eficient? Doare? Cum se introduce?

sterilet montare pareri si riscuri

Steriletul este un dispozitiv mic ce este introdus in uter și are rolul de a preveni sarcinile nedorite.. Este una din cele mai eficiente metode, ce are efect pe termen lung. Partea cea mai buna este ca e reversibil. Acesta iti poate afecta viata sexuala.. intr-un mod bun!

Primele doua saptamani după folositea unuia, libidoul tau va fi scazut. E posibil sa te simti inconfortabil, deoarece viata ta sexuala va fi in pauza. Cu toate astea, după ce aceste simptome dispar, este foarte probabil sa observi ca apetitul tau sexual se va imbunatati radical.

Cu toate astea, e bine de precizat faptul ca steriletul nu este o metoda magica pentru imbunatatirea apetitului sexual. Acesta nu contine un ingredient secret care te face sa te exciti. Acesta este moviul pentru care producatorii de sterilete nu fac promisiuni false.

Din punct de vedere stiintific, se stie ca metodele de contraceptie iti pot afecta libidoul in multe feluri – la unele acesta scade radical, in timp ce pe altele le ajuta sa aiba parte de partide mai intense de sex, imbunatatind semnificativ apetitul sexual. Fie ca vorbim de pastile sau de sterilete, toate au efecte la nivelul vaginului.

Cu toate acestea, conform specialistilor, unul din motivele pentru care multe femei aleg steriletul sau prezervativele și nu alte metode de contraceptie precum anticonceptionalele, este ca acestea nu au efecte secundare atat de severe asupra apetitului sexual, cu toate ca sunt extrem de eficiente pentru prevenirea sarcinilor. Asadar, un sterilet nu este o metoda pentru a imbunati libidoul, ci mai degraba o alternative mai buna a pastilelor sau alte suplimente contraceptive care s-au observat ca au un efect negativ asupra libidoului.

Sunt multe femei care spun care au renuntat la anticonceptionale deoarece le scadea drastic libidoul. Cu toate astea, chiar și nefolosirea unei metode contraceptive decat scoaterea penisului inanite de ejaculare poate scadea libidoul. Grija unei sarcini nedorite poate influenta foarte tare apetitul sexual al unei femei.

despre sterilet

Motivul este ca toata acea frica care apare atunci cand iti intarzie 2 zile menstruatia și stii ca nu te-ai protejat corespunzator poate duce la anxietate severa, care iti scade libidoul. Acest lucru iti poate provoca o adevărată  fobie fata de actele sexuale. Ca urmare, exista posibilitatea sa nu te mai poți bucura de sex, pe termen lung.

Senzatia de eliberare pe care o simti atunci cand folosesti un sterilet este extraordinara!

Conform specialistilor, multe femei se simt mult mai relaxate in urma utilizarii unui sterilet. Acestea simt ca pot fi iar mai spontane, ca nu trebuie sa se ingrijoreze ca au intarziat cu o pastila și sunt protejate constant de sarcina. Toata aceasta nevoie de a te proteja de sarcini pur și simplu dispare.

In mod natural, acets lucru te va ajuta sa fii mai relaxata și sa te bucuri mai mult de sex, așadar libidoul tau va avea numai de castigat. Asadar, steriletul nu este o metoda care iti creste apetitul sexual, dar te scapa de grijile contraceptiei, ceea ce iti poate imbunatati radical apetitul.

Acestea fiind spuse, tine cont de faptul ca steriletul nu te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala, așadar daca nu esti intr-o relatie de lungă durată cu un partener in care ai incredere, iti sugerez sa folosesti un prezervativ deoarece acestea sunt o metoda eficienta pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala.

Cat de eficient este steriletul?

Steriletul este unul din cele mai eficiente metode de contraceptie – are o rata de protectie de peste 99%! Acest lucru înseamnă ca mai putin de 1 din 100 de persoane raman insarcinate folosind un sterilet in fiecare an.

Steriletul este atat de sigur incat nu este nicio metoda prin care poți gresi. Nu se poate as uiti sa il iei (precum pastilele), nu se poate sa il pui gresit (precum prezervativele) și esti protejata de sarcini 27/7, pentru 3-12 ani, in functie de tipul de sterilet folosit. Odata ce steriletul a fost pus, poți uita de acestea pana cand expira. Atunci este indicat sa te intorci la medic.

Cum se introduce un sterilet?

Un medic sau o asistenta iti poate introduce un steriet in vagin, prin uter. UNele persoane pot simti crampe sau durere, dar nu dureaza mult acestea iar medicamentele te pot ajuta.

In primul rand, un doctor sau o asistenta iti va adresa câteva intrebari despre istoricul tau medical. Pe urma, iti vor verifica vaginul, colul uterin și uterul și te vor testa pentru boli cu transmitere sexuala.

Pentru introducerea steriletului, ti se pot oferi pastile pentru a ajuta la scaderea durerilor atunci cand este inserat. Da, introducerea steriletului poate fi dureroasa, insa procesul dureaza mai putin de 5 minute.

Steriletul poate fi pus in orice moment al ciclului menstrual și iti poți pune unul chiar și după nastere sau după avort.

Cum se simte cand este introdus steriletul?

Femeile simt in general crampe sau durere atunci cand este introdus un sterilet. Durerea poate fi mai severa la unele persoane, dar dureaza 1-2 minute.

Unii doctori iti pot oferi analgezice inainte de introducerea steriletului, sau, in unele situatii pot chiar să folosească un anestezic local pentru a face procesul mai confortabil.

Unele persoane se pot simti ametite in timpul introducerii steriletului sau imediat după și exista o mica sansa de a lesina. Din acest motiv, este indicat sa rogi pe cineva sa vina cu tine, astfel ca nu va trebui sa mergi singura acasa.

La ce sa te astepti după ce ai introdus steriletul?

Multe persoane se simt perfect sanatoase după introducerea steriletului, in timp ce altele au nevoie sa se relaxeze o perioada. Cu toate ca pot exista crampe după introducerea seteriletului, acestea dispat după aproximativ 3-6 luni.

Steriletul hormonal de obicei face menstruatia mai usoara și mai putin dureroasasi e posibil sa nu mai ai ciclu deloc.

Pe de cealalta parte, steriletele din cupru pot inrautati crampele. Pentru unele persoane, acestea dispat. Daca steriletul tau iti provoaca durere și disconfort sau alte efecte secundare urate, vorbeste cu medicul tau.

Odata ce ai introdus steriletul, un snur de aproximativ 5 cm va iesi din colul uterin. Nu te ingrijora, nu il vei observa. Rolul acestuia este ca doctorul sau asistenta sa il poata scoate mai tarziu. Poti simti acest snur daca introduci degetele in vagin, inspre colul uterin. Cel mai bine ar fi totusi sa nu faci acest lucru, deoarece e posibil sa il misti sau sa il scoti,.

Exista de asemenea o sansa mica ca steriletul sa iasa. Se poate intampla oricand, dar e mai proabil in primele 3 lnui. Exista sanse mai mari ca steriletele sa iasa in timpul menstruatiei.

Daca sterieltul iese, nu vei fi protejata de sarcini nedorite, așadar mergi la medic daca simti ca ceva nu e in regula și foloseste alta metoda de contraceptie sau renunta complet la sex pana ajungi ajungi la cabinet.

Tine cont de momentul in care ai introdus steriletul, deoarece trebuie inlocuit. Unele trebuie inlocuite după 3 ani, in timp ce altele după 12.

Cat de repede poți face sex cu sterilet?

Multe persoane se intreaba cat de repede pot face sex cu sterilet. E posibil sa fie nevoie de alta metoda de contraceptie (precum prezervativele) pana cand steriletul isi face efectul, cu toate ca e posibil sa fii protejata inca de la bun inceput – in functie de steriletul introdus.

Daca folosesti un sterilet hormonal, vei fi protejata după aproximativ 7 zile.

După inserarea unui sterilet, este posibil să ai un disconfort sau crampe ușoare pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru este normal și ar trebui să se rezolve de la sine în câteva zile.

În ceea ce privește primul contact sexual după ce iti pui sterilet, ar trebui să discuți cu medicul tău pentru a afla când este sigur să reiei activitatea sexuală. În general, mulți medici recomandă așteptarea a cel puțin 24-48 de ore pentru a reduce riscul de infecție. Cu toate acestea, fiecare persoană este diferită și perioada exactă poate varia.

De asemenea, este important să reții că, deși steriletul este eficient în prevenirea sarcinii încă de la început, ar putea fi nevoie de până la 7 zile pentru a avea o protecție completă, în funcție de momentul ciclului menstrual în care a fost inserat.

Avantajele steriletului:

Steriletul este una din cele mai bune metode pentru a preveni o sarcina nedorita. Acestea pot dura ani de zile. Iata care sunt cele mai importante avantaje ale acestuia.

  • Steriletul este FOARTE eficient – Steriletele oferă protectie de 99% pe termen lung. Acestea sunt ușor de folosit, deoarece tu nu trebuie sa faci nimic. Medicul sau asistenta le pune, după care poți uita de ele pana cand trebuie sa le schimbi.
  • Steriletele sunt foarte convenabile – Odata ce ai introdus steriletul in vagin, abia te mai gandesti la acesta – functionează pana expira sau pana il scoti. Asta înseamnă ca nu trebuie sa mai mergi la farmacie, nu trebuie sa-ti mai amintesti de pastile și nu trebuie sa mai faci nimic inainte de sex. Esti protejata pentru 3-12 ani, in functie de steriletul folosit.
  • Incearca prezervativele din poliizopren Manix Skyn – Alternativa super eficienta de prezervative pentru persoanele alergice la latex
  • Steriletele sunt reverzibile – Daca decizi ca e momentul sa ai un copilk, poți sa scoti steriletul – la medic. Acestea nu iti afecteaza fertilitatea și nu afecteaza sarcina pe viitor. De fapt, poți ramane insarcinata imediat după ce ai scos steriletul.
  • Steriletul poate face menstruatia mai usoara – Steriletele hormonale pot usura crampele din timpul menstruatiilor. Unele persoane nu mai au menstruatie deloc. Pot ajuta oamenii care sufera de crampe, de menstruatii sevedere și de anemie
  • Menstruatiile din cupru nu au hormoni – Unele persoane prefera metode contraceptive non-hormonale fie ca au probleme medicale care nu ii lasa sa le foloseasca, fie ca pur și simplu doresc un stil de viata mai „bio”. Exista sterilete din cupru foarte eficiente, și fără hormoni pentru aceste persoane.
  • Steriletele din cuplu pot fi folosite ca o metoda de contractie urgenta – Steriletele de cupru sunt cele mai eficiente forme de contraceptie. Daca folosesti unul in 5 zile de la sarcina nedorita, exista sanse de 99% sa blocheze sarcina. Mai mult de atat – bonus – steriletul din cupru poate preveni saricina pentru pana la 2 ani.

Efectele negative ale steriletului

Stimulente de TOP pentru femei, ce le ajută să aibă nopți de neuitat

Unele presoane au avut parte și de efecte secundare in urma introducerii unui sterilet, dar de obicei acestea dispar după câteva luni. Rar insa, acestea pot fi sreioase.

Efectele secundare cel mai probabil vor disparea după 3-6 luni, odata ce organismul tau se va obisnuit cu steriletul. Asadar, daca poți rezista câteva luni, exista sanse mari sa scapi complet de aceste efecte.

Daca efectele secundare persista chiar și cand ar trebui sa nu mai existe, este indicat sa mergi la medic.

Steriletul nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala

Cu toate ca steriletul este una din cele mai bune metode pentru prevenirea sarcinilor nedorite, acesstea nu au niciun efect in protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Din fericire, folosind un prezervativ de ficare data reduce sansele de contactare a unei boli cu transmitere sexuale precum gonoreea.

Riscurile steriletului

Exista câteva riiscuri in urma utilizarii unui sterilet, insa snut foarte rare. Iata care sunt acestea.

  • Insertia steriletului poate durea, dar durerea nu tine mult – Procesul de introducere a steriletului poate fi dureros petnru unele persoane. De obicei se simte ca o crampa menstruala puternica. Vestile bune snut ca trece repede. Cea mai dureroasa parte de obicei trece in mai putin de un minut, după care vei avea parte de o metoda de contraceptie la care nu va trebui sa te gandesti cel putin pentru 3 ani, sau chiar mai mult – in functie de steriletul folosit. Chiar daca insertia steriletului nu e prea plăcută, multe persoane care le folosesc sustin ca merita sa suporti aceasta durere. Steriletele hormonale ajuta de asemenea la ameliorarea crampelor din timpul menstruatiilor.
  • Nu folosi o cupa menstruala – Nu folosi o cupa menstruala daca folosesti un sterilet.Folosirea ambelor poate cauza steriletul sa se miste. Daca vrei sa folosesti o cupa menstruala, trebuie sa verifici steriletul și sa tii legatura cu medicul.
  • Pot aparea sarcini periculoase – Cu toate ca este extrem de rar intalnit, poți ramane insarcinat chiar și cand folosesti un sterilet. Daca se intampla acest lcuru, un medic trebuie sa indeparteze cat mai curand steriletul . Daca ramai insarcinata cu steriletul, exista un rist cresctu de sarcina ectopica și alte probleme de sanatate serioasa.

Exista posibilitatea sa te ai infectii la nivel vaginal daca bacteiile nitra in uter atunci cand este pus steriletul. DAca infectia nu este tratata, poate fi mai greu sa ramai insarcinata pe viitor.

Cine poate folosi un sterilet?

Majoritatea persoanelor pot folosi un sterilet, dar exista câteva conditii medicale care fac efectele secundare sau complicatiile mult mai probabile. Vorbeste cu medicul sau doctorul tau sa afli daca steriletul este potrivit pentru tine.

De obicei, poți folosi un sterilet chiar daca:

  • Ai boli cu transmitere sexuala
  • Crezi ca esti insarcinata
  • Ai cancer de col uterin care nu a fost tratat
  • Ai cancer de uter
  • Ai infectie pelviana după nastere sau ai avut avort in ultimele 3 luni.

Foarte rar, marmiea sau forma uteriului poate face greu de pus corect steriletul.

Daca ai o conditie medicala care nu iti permite utilizarea unui sterilet, nu-ti face griji – exista multe alte metode de contraceptie pe care le poți folosi.

Cand ar trebui sa mergi la medic

Sansele sa ai probleme in urma utilizarii unui sterilet sunt foarte mici. Totusi, uneori pot aparea probleme. Iata semnele pe care trebuie sa le urmaresti:

  • Lungimea firului de sterilet este mai mic sau mai lung decat inainte
  • Poti simti plasticul steriletului cum iese din colul uterin
  • Crezi ca esti insarcinata
  • Ai crampe puternice sau dureri de abdomen sau stomac
  • Ai febra neexplicata sau probleme de respiratie
  • secretiiile vaginale sunt diferite fata de obicei
  • Ai sangerari vaginale mai puternice decat de obicei

In cazul acestor semne, vorbeste cu medicul tau.

Daca ai parte de sex neprotejat cu o persoana care are boli cu tranmistere sexuala, vorbeste cu medicul despre ce teste e nevoie sa iti faci sau ce tratament trebuie sa folosesti.

Poti folosi jucarii erotice atunci cand porti un sterilet?

*ca răspuns la întrebarea Ionelei de aici

Majoritatea jucariilor erotice pot fi foloosite împreună cu un sterilet. In general, acestea nu afecteaza pozitia in care se afla steriletul. Totusi, exista câteva exceptii. De exemplu, vibratoarele rabbit ce se rotesc ar putea, care ar putea sa le disloce.

Unul din principalele motive pentru care unele jucarii ar putea afecta steriletul este ata acestuia. Cu cat ata este mai mica, cu atat sansele sunt mai mici ca acest dispozitiv sa fie afectat de jucarii erotice.

Daca esti ingrijorata, poți vorbi cu ginecologul sa scurteze ata steriletului: astfel riscurile sa afectezi pozitia acestuia in timp ce folosesti vibratoare sau alte jucarii scad semnificativ.

Cu toate astea, sansele sunt extrem de mici ca o jucarie sa afecteze pozitia acestuia. Steriletul trebuie verificat și pus la loc în mod regulat, deoarece, in timp acesta isi misca pozitia. Acest lucru nu se intampla insa datorită sexului prea intens sa a folosirii unor vibratoare, dildo sau bile vaginale, ci se intampla în mod natural.

sexul-cand-folosesti-un-sterilet

Este mai probabil ca sexul cu un partener sa afecteze pozitia steriletului decat folosirea de jucarii erotice

In cele mai multe cazuri in care steriletul si-a schimbat pozitia nu a fost in urma utilizarii unei jucarii erotice, ci după o partida de sex cu un partener. In aceste cazuri, acestia spuneau ca pot simti firele acestui dispozitiv și ca e inconfortabil. Bineinteles, acesti barbati sunt exceptii, deoarece trebuie sa fii foarte bine dotat sa ajungi pana la firele steriletului.

Pentru a te asigura ca steriletul nu si-a shimbat pozitia, este indicat sa verifici firele acestuia (este simplu și ar trebui să știi deoarece oricum trebuie sa faci aceatsa procedura lunar pentru a te asigura ca acesta se afla al locul sau).

Sfaturi atunci cand porti un sterielt:

Atunci cand folosesti un sterilet, trebuie sa fii atent la orice jucarii ce ar putea sa cauzeze infectii. De exemplu, igienizeaza bine jucariile erotice și asigura-te ca partenerul nu sufera de o boala venerica.

Sansele sunt mai mari sa apara infectii cum ar fi chlamydia sau gonoree după ce faci sex, așadar asigura-te ca folosesti doar jucarii din material neporos (cum ar fi din sticla, silicon sau metal). Daca vrei sa folosesti neaparat o jucarie din material poros, se recomanda sa pui un prezervativ pe acesta pentru a reduce sansele de infectare.

Tine minte ca steriletul nu previne bolile cu transmitere sexuala ci doar sarcina. Se crede ca femeile ce folosesc un sterilet au risc mai mare de complicatii in urma infectiilor vaginale, așadar trebuie sa ai mai multa grija.

Ultimul lucru pe care ar trebui sa il stii este ca persoanele care nu au copii au risc mai mare ca steriletul sa coboare din pozitia sa in urma unor partide de sex sau de masturbare mai intense. Acesta este un motiv in plus sa verifici pozitia dispozitivului la final.

Daca tii cont de aceste sfaturi, vei reusi sa te bucuri de partide de sex asa cum iti doresti chiar și atunci cand folosesti un astfel de dispozitiv. Succes!

Sterilet Jaydess – păreri și sfaturi:

despre-steriletul-jaydess

Steriletul Jaydess este confecționat dintr-un material plastic flexibil și are forma literei „T”. Acesta are dimensiuni mici (2.8 x 3 cm) și dispune de un cilindru cu levonorgestrel. Steriletul este inserat în uterul femeii de către medicul ginecolog. Aici va elibera cantități mici de hormon, de aceea, doar o mică parte din levonorgestrelul eliberat va ajunge în circulația sistemică.

Acest sterilet este creat pentru femeile care vor să prevină o sarcină nedorită, dar nu își doresc să folosească pilule anticoncepționale. Dacă femeia se răzgândește și îți dorește să rămână însărcinată, trebuie doar să scoată steriletul, iar nivelul de fertilitate revine la normal.

Steriletul Jaydess are un efect contraceptiv diferit de cel al pilulelor anticoncepționale. Prin folosirea steriletului, ciclul menstrual nu se modifică. Jaydess crește vâscozitatea mucusului de la nivelul cervixului datorită hormonului pe care îl eliberează, prevenind astfel o sarcină nedorită.

Cum se folosește steriletul Jaydess?

cum-se-introduce-steriletul-jaydess

Acest sterilet cu un termen de valabilitate de 3 ani este inserat în cavitatea uterină a femeii. Este indicat ca steriletul să fie inserat doar de către medici. Jaydess se inserează în 7 zile de la începutul menstruației. Steriletul poate fi înlocuit oricând cu unul nou.

Dildo-uri de Top

Acesta poate fi introdus în cavitatea uterină chiar și după un avort care a avut loc în primul trimestru al sarcinii. Dacă apar sângerări în timpul inserției sau după aceea, medicul trebuie să examineze pacienta pentru a verifica dacă s-a produs o perforație.

Cum și când se introduce steriletul Jaydess?

Dacă vrei să afli exact cum se introduce, uite un video ce te poate ajuta să înțelegi

Acest dispozitiv poate fi introdus în vagin:

  • La 7 zile de la începutul ciclului menstrual
  • Imediat după un trimestru de la avort, dacă nu există infecții genitale
  • După naștere, după ce uterul a revenit la mărimea sa inițială. Nu mai devreme de 6 săptămâni de la naștere

Înainte de introducere, trebuie să faci un consult la medicul tău. Examinarea fizică poate include:

  • Testul papanicolau
  • Examinarea sânilor
  • alte teste pentru infecție, chiar și unele pentru boli cu transmitere sexuală, dacă este nevoie

*  Se poate face de asemenea și un consult standard ginecologic pentru a determina poziția și mărimea uterului.

Trebuie să mergi la un medic pentru control după 4-6 săptămâni de la introducerea steriletului, după care trebuie control regulat la cel mult un an. Medicul tău va determina cât de des trebuie să aibă loc controlul deoarece durata poate fi diferită de la o persoană la alta. Totuși, dacă observi anumite efecte secundare despre care am scris mai jos, consultă un medic cât poți de repede și nu aștepta să vină ziua de control.

Bile Vaginale Promoții de Nerefuzat

Cum se scoate steriletul Jaydess?

Steriletul nu trebuie folosit pentru mai mult de 3 ani. Acesta este foarte uso de scos și această procedură trebuie făcută de un medic. După ce este scos, femeia poate iar să rămână însărcinată. Unele femei se pot simți amețite pentru o perioadă după ce acest este scos. Poți de asemenea să experimentezi dureri sau chiar sângerări în timpul îndepărtării acestuia.

Dacă nu se dorește o sarcină, acesta nu ar trebui scos după a 7-a zi de ciclu menstrual decât dacă se folosește altă metodă contraceptivă pentru cel puțin 7 zile. De asemenea, se poate introduce un nou sterilet Jaydess imediat după îndepărtarea celui vechi. În acest caz, nu este nevoie de altă metodă contraceptivă.

cum-se-scoate-steriletul

Cine nu ar trebui să utilizeze steriletul Jaydess?

Următoarele persoane ar trebui să evite folosirea steriletului Jaydess:

  • Femeile în vârstă aflată la post-menopauză
  • Mamele care alăptează
  • Femeile care suferă de insuficiență hepatică sau renală
  • Copii și adolescenți

Contraindicații:

  • Boala inflamatorie pelvină acută ori recurentă
  • Prezența unei sarcini
  • Patologie malignă uterină ori cervicală
  • Cervicită acută sau vaginită
  • Neoplasm mamar
  • Hemoragie vaginală de cauză necunoscută
  • Afecțiuni sau tumori hepatice
  • Anomalii uterine congenitale, inclusiv fibrom

Atenționări și posibile efecte secundare

Vorbește cu medicul tău înainte să folosești steriletul Jaydess dacă:

  • Suferi de diabet. În general nu este nevoie să renunți la medicamentele tale pentru diabet când folosești acest sterilet, dar cel mai bine ar fi să discuți cu medicul tău, deoarece el este cel mai în măsură să te sfătuiască
  • Ai epilepsie. Aceste episoade pot începe în timp ce introduci sau scoți steriletul
  • Dacă ai avut o sarcină extrauterină sau ectopică în trecut.

Pe lângă acestea, discută cu medicul tău dacă ai observat următoarele efecte când ai folosit prima dată steriletul Jaydess:

  • micrene, însoțite de probleme de vedere sau alte simptome ce pot fi semne ale ischemiei cerebrale (blocajul fluxului de sânge în creier)
  • dureri severe de cap
  • icter (îngălbenirea pielii, a unghiilor sau a ochilor)
  • Creștere a tensiunii arteriale
  • Boli severe cum ar fi atac cerebral sau infarct

Următoarele semne ar putea semnala o sarcină extrauterină și ar trebui să consulți un medic:

  • Perioada ta menstruală s-a oprit, după care ai avut dureri sângerări puternice și dureri
  • Ai dureri puternice în zona de jos a abdomenului
  • Testul de sarcină a ieșit pozitiv

sterilet-jaydess-ambalaj

Unele femei care folosesc metode contraceptive pe bază de hormoni susțin că în urma utilizării acestui sterilet au avut episoade depresive sau pur și simplu o stare de iritație. Depresia poate fi serioasă și trebuie consultat un medic în cazul în care apar astfel de simptome.

Cele mai comune efecte secundare pe care le poate cauza steriletul Jaydess (la 1 din 10 persoane) sunt:

Efecte secundare și riscuri:

  • amețeală
  • creșteri excesive de păr pe corp
  • perforații ale uterului

Cât de eficient este steriletul Jaydess?

Jaydess este o formă contraceptivă foarte eficientă și s-a dovedit a avea o rată de prevenire a sarcinii de 99.1% pe o perioadă de 3 ani.

Contraceptivele funcționează doar atunci când îți amintești să le iei în mod regulat. Dacă uiți odată, șansele de concepție cresc. Steriletul Jaydess te scapă de această grijă, cu toate că se recomandă verificarea aparatului odată pe lună pentru a te asigura că este in poziția corectă. Medicul îți va arăta cum.

Întrebări frecvente despre Jaydess

✔️ Te doare când introduci steriletul Jaydess?

Fiecare persoană este diferită. În timp ce unele femei experimentează dureri, amețeală și sângerări, altele ar putea să nu aibă aceste simptome, care oricum ar trebui să treacă de la sine după puțin timp.

Dacă nu, este posibil ca steriletul să fie pus într-o poziție incorectă sau să se fi mișcat și trebuie pus în poziția corectă. Discută cu medicul tău pentru a te asigura că totul este în regulă.

Dacă simți dureri puternice în timpul inserării sau imediat după, spune-i medicului tău cât mai repede, pentru a te asigura că nu este vorba de o perforare. Acest risc este crescut în cazul femeilor care alăptează.

✔️ Cât de repede poți rămâne însărcinată dacă dorești acest lucru?

Ceea ce face acest dispozitiv special este faptul că imediat ce este scos, poți rămâne însărcinată. Efectele sale sunt complet reversibile. Nu trebuie să aștepți o perioadă pentru a reveni la normal fertilitatea ta, așa cum este în cazul altor metode contraceptive. Conform unor rapoarte, 4 din 5 femei au rămas însărcinate în primul an după ce au scos steriletul Jaydess.

✔️ Pot folosi tampoane sau cupe menstruale?

Da. Steriletul Jaydess este introdus în uret, nu în vagin, așadar poți folosi tampoane sau cupe menstruale. Cu toate acestea, nu trebuie introdus nimic în vagin pentru 48 de ore de la inserția steriletului. După această perioadă, se pot folosi tampoane și cupe menstruale.

Tampoanele nu își schimbă poziția și nu vor fi mai puțin eficiente. Cu toate acestea, e nevoie de grijă atunci când scoți tamponul, pentru a nu trage din greșeală de sterilet și să fie acesta scos din greșeală. Însă acest lucru este foarte puțin probabil să se întâmple.

sterilet-jaydess

Același lucru este valabil și în cazul jucăriilor erotice cum ar fi dildo-urile sau bilele vaginale. Acestea nu trebuie introduse decât după 7 zile. La sex shop-ul Just Love poți găsi cele mai noi produse la prețuri accesibile, de care te poți bucura chiar și în timp ce folosești acest sterilet. Totuși, este indicat să discuți cu medicul tău despre utilizarea bilelor kegel. În unele cazuri, acestea pot fi nerecomandate deoarece vibrațiile interioare ar putea afecta poziția steriletului. Șansele sunt destul de mici, dar mai bine discuți cu medicul tău decât să riști.

Cele Mai Noi Produse din Sex Shop - Super Oferte

✔️ Cum îți schimbă steriletul Jaydess perioada menstruală?

În primele 3-6 luni, perioada ta va deveni iregulată și numărul de sângerări poate crește. Poți de asemenea să experimentezi uneori sângerări ușoare. După ce ai folosit steriletul Jaydess o perioadă, numărul de sângerări și pete de sânge va scădea. Există o șansă mică ca perioada menstruală să se oprească de tot.

✔️ Cum îți afectează steriletul Jaydess partidele de sex?

Acest dispozitiv ar trebui să fie simțit nici de tine, nici de partener. Uneori, se poate ca partenerul să simtă firele steriletului. Dacă acest lucru se întâmplă, spune-i medicului.

✔️ Poate acest dispozitiv să te protejeze de HIV sau alte boli cu transmitere sexuală?

Dacă crezi că partenerul tău sau tu sunteți infectați cu o boala transmisibilă sexual, steriletul Jaydess nu este eficient pentru a preveni răspândirea acesteia. În acest caz, cel mai bine este să folosiți un prezervativ și să vorbiți cu un medic. El este cel mai în măsură să vă sfătuiască. Cel mai probabil va trebui să vă testați și să aveți o perioadă de repaus sexual.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

3 thoughts on “Steriletul – Cât este de eficient? Doare? Cum se introduce?

  1. Maria says:

    Bună, Ionela. Iți mulțumim pentru întrebare. Întrucât este un subiect complex, am făcut o completare în articol cu răspunsul la ea, așadar iți recomand să dai puțin în sus și in a 2a parte a articolului vei găsi totul despre utilizarea steriletului și jucariilor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.