Relațiile de Cuplu și Prezervativul – Ce Pericole Ascunde Renunțarea la Prezervativ?

relatiile-de-cuplu

Tinerii intră în relațiile de cuplu, fără să se gândească prea mult la pericolele medicale care îi pândesc. În momentele de romantism, foarte puțini se gândesc la istoricul medical al partenerului și la bolile cu transmitere sexuală pe care le pot contracta în urma actului sexual.

Însă, ar fi bine ca aceste detalii să nu fie trecute cu vederea, pentru că pot duce la apariția unor probleme grave de sănătate.

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) pot duce la complicații serioase

Mulți se feresc să le adreseze partenerilor întrebări cu privire la istoricul medical, însă acest subiect, deși este unul sensibil, trebuie abordat. Ambii parteneri trebuie să vorbească deschis despre afecțiunile cu care se confruntă și despre folosirea prezervativului.

Screeningul pentru HIV este foarte important. Virusul HIV atacă sistemul imunitar, dar dacă infecția este depistată la timp, riscul de transmitere a bolii poate fi redus.

Vibratoare de cuplu

Hepatita B este o altă boală care se transmite prin contact sexual și creează probleme grave. Dacă nu este tratată, această boală poate duce la apariția hepatitei cronice care este asociată de multe ori cu dezvoltarea carcinomului hepatocelular.

Cu ajutorul analizei antigenului HBs se poate detecta o posibilă afecțiune hepatică. Dacă afecțiunea este descoperită din timp, complicațiile ulterioare pot fi prevenite.

Infecția cu virusul HPV poate fi de asemenea, descoperită printr-un screening pentru HPV. Această infecție este întâlnită frecvent la persoanele active sexual.

Gonoreea, herpesul genital și sifilisul sunt alte boli cu transmitere sexuală ce pot provoca complicații grave dacă nu sunt tratate.

relatiile-de-cuplu-si-bolile-transmisibile

Bolile cu transmitere sexuală sunt uneori asimptomatice

Cea mai frecventă boală întâlnită în rândul persoanelor active sexual este Chlamydia. În unele cazuri, BTS nu se manifestă prin simptome specifice și sunt dificil de depistat. De exemplu, în primele faze ale bolii, infecția cu HPV nu prezintă simptome. Tocmai de aceea se recomandă efectuarea periodică a testelor Papanicolau și HPV.

Sexul neprotejat în relațiile de cuplu – Este riscant?

Prezervativul protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală, motiv petnru care este important să folosești unul de fiecare dată când faci sex cu un nou partener. Totuși, această regulă se aplică și pentru relațiile de cuplu? Trebuie să le folosești și în relațiile de lungă durată?

Este sigur să faci sex fără prezervativ cu un un partener cu care ești de mult într-o relație?

Poate fi, dar numai în anumite circumstanțe. Trebie să fiți într-o relație sigură, stabilă și amândoi să fiți testați pentru boli cu transmiteres exuală. Dacă nu vreți să concepeți un copil, ar trebui să folosiți și o metodă contraceptivă.

Pentru cele mai multe persoane, este nevoie de mult timp pentru a avea încredere în partener. Decizia de a face sex neprojat nu ar terbui să fie luată rapid. Relațiile de cuplu se pot destrăma dacă nu sunt stabile iar sexul neprotejat poate avea urmări pe termen lung – de la boli transmisibile sau, dacă sunteti testați, apariția unei sarcini.

sexul-neprotejat-in-cuplu

De ce este important prezervativul chiar și în relațiile de cuplu de lungă durată?

Nu este de ajuns să nu aveți simptome. Mulți parteneri nu au niciun simptom dar își infectează iubitții. Așadar, cel mai bine este să vă testați medical. Altfel, trebuie să purtați prezervative. Acestea protejeaza riscul de transmitere a unei infecții de la un partener la altul și totodată este considerată una din cele mai sigure metode de contracepție.

Pentru a proteja, trebuie pus de la inceput. Chiar și în timpul preludiului, sperma se poate scurge din penisuul parteneriului, așadar trebuie folosit un prezervativ înca dinainte de preludiu. Aceeași situație este și în cazul sexului anal.

După cum spuneam, pe lângă faptul că protejezi de boli transmisibile, previi și o sarcină nedorită.

Cum puteți renunța la prezervativ în siguranță?

În relațiile de cuplu de lungă durată, partenerii pur și simplu nu vor să mai folosească un prezervativ. Este ok, dar trebuie să existe câteva reguli pentru început.

În primul rând, discutați ce veți face în cazul unei sarcini. Amândoi sunteți implicați și o sarcină poate uni cupluri, dar le poate și destrăma. Asigură-te că partenerul este alături de tine în cazul în care acest lucru se întâmplă.

Afrodiziace de calitate

Cu toate că nu se întâmplă foarte des, prezervativele se pot rupe sau pur și simplu pot fi puse incorect. Nu e nevoie de mult ca o femeie să rămână însărcinată. O mică greșeală este suficientă. Dacă vorbim de renunțarea la prezervativ, șansele unei sarcini cresc considerabil.

Dacă până acum ai folosit prezervative pentru a evita o sarcină nedorită, acum trebuie să cauți o altă metodă contraceptivă. Există multe opțiuni cidin care poți alege. Unele metode contraceptive, cum ar fi pastilele, nu au efect pe moment – trebuie luate pentru mai mult timp, așadar continuă să folosești prezervative până când medicul îți spune că poți renunța la acestea.

cum-puteti-renunta-in-siguranta-la-prezervativ

Ce poți face dacă tu nu vrei să renunți la prezervativ, dar partenerul vrea?

Relațiile de cuplu se bazează pe încredere. Totuși, asta nu înseamnă că nu ai dreptul să fii suspicioasă la istoricul său medical.Poți oricând să spui că nu vrei să renunți la prezervativ.. Dacă îți iubești partenerul, e posibil să accepți acest risc, dar pe termen lung, nu se știe cum va funcționa relația.

Cel mai bine este să pui concepțiile tale pe primul loc. Dacă nu te simți confortabil să renunți la prezervativ, partenerul ar tebui să te înțeleagă.

Stimulente pentru cupluri. Produse 100% Originale

Dacă îți este frică de o sarcină nedorită, este OK – nu ești obligată să îți asumi acest risc. Dacă îți este frică să nu iei o boală, poți să îi spui că dorești să se testeze mai întâi. Nu este nimic greșit. Chiar dacă nu are simptome, acesta poate fi infectat cu diferite boli transmisibile, așadar nu e nimic absurd să fii îngrijorat/ă.

În cazul în care nu îi plac prezervativele pentru penis, puteți să le încercați pe cele pentru femei. Acestea se introduc în vagin și sunt destul de sigure. Există de asemenea și variante pentru anus, în cazul sexului anal. Spre deosebire de prezervativele pentru bărbați însă, cele pentru femei nu sunt la fel de ușor de găsit și în general sunt mai scumpe, dar unele cupluri le preferă pe acestea.

Poți pune rezervativul pe interior înainte de actul sexual, chiar și înainte de preludiu, așadar este pregătit atunci când atmosfera se încinge.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.