Durere Sex – Cauze. Păreri. Soluții. Cum scapam de durerea din timpul sexului?

sex-dureros-pareri-tratament

Cand vorbesc despre evitarea durerii in timpul penetrarii sexuale, tind sa dau multe sfaturi. Multe persoane se au experimentat cel putin odata sex cu durere. Sunt lucruri pe care le poți face pentru a preveni acest lucru, sau cel putin pentru a ameliora senzatiile. Incepe ușor, Incet. Foloseste un lubrifiant bun (SHUNGA de exemplu, sunt printre cele mai bune). Asigura-te ca stai confortabil și ca esti excitata. Incearca sa stai deaspura pentru a controla viteza și adancimea de penetrare. Dar, de asemenea, trebuie sa recunosc ca aceste sfaturi nu functionează pentru toata lumea.

Din pacate pentru unii oameni, ei ar putea face totul corect, dar sexul tot va fi dureros. In aceasta situatie s-ar putea sa exista anumite probleme medicale, asa ca in acest articol voi vorbi despre unele dintre cele mai comune afectiuni. In acest articol, vom discuta de la A la Z, despre toate cauzele pentru care poți simti durere in timpul sexului și iti voi prezenta câteva solutii pentru fiecare.

Foarte multe persoane s-au confruntat cu astfel de probleme, și e foarte posibil ca și tu sa te fi confruntat la un moment dat de sex cu durere, avand in vedere ca ai ajuns pe acest articol. Iti voi oferi câteva sfaturi care sa te ajute.

SFAT: Încearcă Toko Aqua de la Shunga – Un lubrifiant de calitate superioară, potrivit chiar și cu pielea sensibilă

Toko Aqua – Lubrifiant pe bază de apă prietenos cu pielea sensibilă, 165 ml

Afectiuni care provoaca durere când faci sex

  1. Vulvodynia – durere cronica a vulvei. Vulvodynia este termenul pentru o intreaga serie de afectiuni ce stau sub umbrela durerii cronice a vulvei. Cel mai comun subset al al acestei probleme medicale este vestibulita vulvulara. Aceasta implica o arsura localizata, o durere ascutita sau dureroasa la și in interiorul vaginului. In multe cazuri este o durere provocata de incercarea de penetrare sau de orice presiune asupra zonei, dar ar putea fi și o durere generalizata. Vulvodynia este tratata deseori cu medicamente antidepresive și antestezice sau creme cu estrogen. Ca o ultima solutie, interventia chirurgicala poate fi folosita pentru a atenua durerea vestibulara prin eliminarea terminatiilor nervoase de la intrarea vaginala.
  2. Vaginismul implica contractia involuntara a muschilor pelvieni ca raspuns la penetrarea iminenta. Chiar daca este vorba de un tampon, un specul in cabinetul medicului, o jucarie sexuala sau un penis, vaginul se poate strange reflexiv intr-un punct in care penetrarea estre dificila și dureroasa. Exista multi factori care pot contribui la aparitia acestei afectiuni, inclusiv traumatisme anterioare, probleme fizice și boli mintale. Tratamentul implica în mod obisnuit terapie fizica prin exercitii Kegel. In cele mai severe cazuri, injectiile cu Botox sunt administate pentru a relaxa muschii pelvieni.
  3. Boala ce inflameaza pelvisul este o infectie a tractului reproducator superior care este cauzata de ITS netratata, in special gonoreea și chlamydia. Simptomele pot include dureri abdominale inferioare, febra, sangerari și dureri in timpul sexului. Daca este diagnostica devreme, boala poate fi tratata cu antibiotice.
  4. Sindtromul congestiei pelviene este o afectiune cauzata de venele varicoase formate in pelvis. Aceasta boala poate provoca o durere cronica in pelvis și se agraveaza in timpul penetrarii. Sindromul congestiei pelviene poate fi tratat hormonal prin embolizarea venelor varicoase. In ultima instanta poate fi necesara o histerectomie.
  5. Cistita interstitiala este adesea denumita și sindromul dureros al vezicii urinare. Aceasta este o afectiune cronica ce se caracterizeaza prin presiunea și durerea vezicii urinare. Actioneaza ca o infectie intensa a tractului urinar și este insotita de o senzatie de arsura in uretra. De asemenea, poate provoca dyspareunia – act sexual dureros. Tratamentul pentru cistita interstitiala poate implica antihistaminice și antidepresive.
  6. Endometrioza este o afectiune in care celulele endometriale din uter incep sa creasca in alte parti ale corpului, de obicei in interiorul regiunii pelviene. Poate provoca leziuni in organism, crampe severe, durere pelviana cronica și chiar dureri in timpul actului sexual. Endometrioza este adesea tratata cu medicamente antiinflamatorii și contraceptive hormonale pentru a diminua sau preveni menstruatia și a permite tesutului endometrial sa se micsoreze. In cele mai severe cazuri, poate fi nevoie de histerectomie.

de-ce-simti-durere-cand-faci-sex

Cat de frecvent apare durerea in timpul sexului?

Durerea in timpul actului sexual este foarte frecventa – aproape 3 din 4 femei au dureri in timpul actului sexual, cel putin o data in viata. Pentru unele femei, durerea este doar o problema temporara; pentru altele este o problema pe termen lung.

Ce cauzeaza durerea in timpul actului sexual?

Durerea in timpul sexului poate fi un semn al unei probleme ginecologice, cum ar fi chisturile ovariene sau endometrioza. Durerea in timpul sexului poate fi cauzata și de probleme legate de raspunsul sexual, cum ar fi lipsa dorintei sau lipsa excitarii.

Unde este simtita durerea in timpul sexului?

Poti simti durerea in vulva, in zona din jurul deschiderii vaginului (numita vestibul) sau in interiorul vaginului. De asemenea, vei putea simti durerea in partea inferioara a spatelui, in regiunea pelviana, in uter sau vezica urinara.

Cand ar trebui sa merg la un medic specialist?

Daca ai dureri frecvente sau severe in timpul sexului, ar trebuie sa mergi la un obstetrician-ginecolog. Este important sa excluzi afectiunile ginecologice care ar putea provoca aceste dureri. De asemenea, medicul te poate ajută să-ti rezolvi problemele legate de raspunsul sexual.

Ce cauzeaza problemele legate de raspuns sexual?

Urmatoarelee motive sunt printre cele mai frecvente:

  • Starea de spirit – emotii precum teama, frica, rusinea sau jena pot duce la aparitia durerilor in timpul actului sexual deoarece corpul nu va reusi sa se relaxeze. Cand nu te poți relaxa, iti va fi aproape imposibil sa te exciti. Stresul și oboseala pot afecta dorinta de a face sex.
  • Problemele in relatie – problemele cu partenerul pot interfera cu raspunsul sexual.
  • Medicamentele – multe medicamente pot reduce dorinta sexuala, inclusiv unele metode de contraceptie. Multe medicamente pentru dureri reduc, de asemenea, și dorinta sexuala.
  • Interventii chirurgicale și boli – unele afectiuni medicale pot afecta în mod indirect raspunsul sexual. Aceste conditii includ artrita, diabetul, cancerul și afectiunile tiroidiene. Unele femei care au suferit interventii chirurgicale au descoperit ca acestea le-au afectata imaginea corpului, scazandu-le astfel și dorinta de a face sex.
  • Partenerul tau – daca partenerul tau are o problema sexuala, te poate stresa. Daca partenerul tau ia un medicament pentru disfunctie erectila, el poate avea orgasm intarziat, ceea ce poate duce la un act sexual dureros și lung.

Ce poate face o femeie pentru a scapa de durerea din timpul actului sexual?

Daca ai dureri in timpul actului sexual, mergi la un medic specialist. Exista, de asemenea, unele masuri de auto-ajutor pecare le poți incerca pentru a ameliora durerea in timpul sexului:

  • Foloseste un lubrifiant – lubrifiantii solubili pe bază de apă sunt o alegere buna daca te confrunti cu iritatii vaginale. Lubrifiantii pe baza de silicon rezista mai mult și tind sa fie mai alunecosi decat cei pe baza de apa. Nu folosi ulei de bebelus sau ulei mineral cu prezerevative. Acestia pot dizolva latexul și pot duce la spargerea prezervativului.
  • Fa-ti timp pentru sex – seteaza o anumita ora in care nici tu nici partenerul tau nu sunteti obositi.
  • Vorbeste cu partenerul tau – spune-i partenerului tau unde și cand simti durerea.
  • Incearca activitati sexuale care nu provoaca durere – de exemplu, daca actul sexual este dureros, tu și partenerul tau ar trebui sa va concentrati pe sexul oral sau pe masturbare reciproca.
  • Incearca activitati non-sexuale, dar senzuale precum masajul.
  • Inainte de a face sex, goleste-ti vezica urinara și fa o baie calda.
  • Pentru a ameliora durerea in timpul actului sexual aplica gheata infasurata intr-un prosop pe vulva.
Durere in timpul actului sexual sau in timpul penetrarii

Penetrarea vaginala nu ar trebui sa provoace durere, în mod obisnuit, mai ales daca tu și partenerul tau va asigurati ca sunteti suficient de stimluati pentru a fi complet excitati.

Cu toate acestea, cateodata poate aparea disconfortul sau durerea in timpul actului sexual sau in timpul penetrarii, chiar daca pare ca trupul tau este pregatit pentru sex. Daca penetrarea este dureroasa, gaseste cauza și afla ce trebuie sa faci. Un medic ginecolog te poate ajută să afli daca o afectiune medicala sta la baza durerii și daca ai nevoie de un tratament.

Lubrifianți de top ce asigură o penetrare mai ușoară

Sex pentru prima data

Prima data cand faci sex, poți simti o mica durere la intrarea in vagin. Pot exista sau nu sangerari – ambele sunt normale. Motivele pentru care apar durerile nu sunt intotdeauna clare.

Lubrifiere insuficienta

La majoritatea femeilor, peretele vaginului raspunde la excitare prin producerea unui lichid care umezeste vaginul, facilitand astfel penetrarea. Uneori nu exista suficienta lubrifiere – s-ar putea sa ai nevoie de mai mult timp pentru stimulare, sau poți fi nervoasa sau tensionata.

Lubrifierea insuficienta poate fi cauzata și de scaderea nivelului de estrogen, care poate face tesutul vaginal mai fragil și poate afecta peretii vaginali, astfel incat acestia sa produca mai putin lichid. Acest lucru poate aparea după nasterea unui copil.

Unele femei se confrunta cu lubrifiere insuficienta in timpul perimenopauzei și trebuie sa caute alte semne decat umeazala vaginala pentru a semnaliza excitarea. Altele, indiferent de varsta, produc mai putin lubrifiant.

Chiar daca nu te confrunti cu o penetrare dureroasa, folosirea unui lubirfiant poate creste substantial confortul, placerea și rezistenta sexuala – mai ales daca folosesti prezervative.

Pjur Aqua – Un lubrifiant pe bază de apă ce ajută la o lubrifiere corespunzătoare în zona intimă

Lubrifiant pe baza de Apa – Pjur Aqua, 250 ml

Infectie locala

Unele infectii vaginale, cum ar fi moniliaza sau trichominiaza, pot fi prezente chiar și atunci cand nu poți vedea niciun semn. Frecarea unui penis, a unul dildo sau a unui deget care se misca pe vulva sau in vagin ar putea face ca infectia sa izbucneasca, provocand mancarime și usturime. Un herpes dureros pe organele genitale externe poate face frecarea dureroasa.

Iritatie locala

Desi alergiile la latex apar foarte rar, unii oameni sunt sensibili la prezervativele și manusile din latex. Prin urmare, acestia trebuie să folosească prezervative din poliuretan.

Spray-urile vaginale, dusurile și tampoanele parfumate pot irita vaginul vau vulva. Incearca sa eviti utilizarea produselor care contin parfum. Exista multe produse ce ajuta la o igienizare corespunzatoare in zona intima, cum ar fi Bondage Fetish Deluxe de la Lovetoy.

ce-sa-faci-daca-experimentezi-sex-cu-durere

Vagin foarte stramt

In unele situatii, marimea conteaza – de exemplu, atunci cand un barbat are penisul mare, iar femeia are vaginul stramt. Tine minte, totusi, ca dimeniunea corpului unei femei nu are legatura cu dimensiunea vaginului ei.

Sexul anal este dureros! Cum sa scapi de durere?

In ciuda faptului, ca multe persoane vorbesc acum despre sex, sexul anal este considerat in continuate tabu. Ar trebui sa fii putin rebel pentru a o face. Desi este minunat, uneori sexul anal doare.

Ar trebui sexul anal sa fie dureros?

Multe persoane au impresia ca atunci cand vine vorba de anal, cel putin prima experienta va fi de sex cu durere. In realitate, atunci cand sexul anal este făcut cum trebuie, nu ar trebui sa fie dureros. Problema este ca sexul anal devine dureros atunci cand este făcut gresit. Asta se poate intampla din numeroase motive.

Pentru inceput, s-ar putea sa constati ca te misti prea repede. Nu te grabi. Acest lucru ar putea functiona cu sexul vaginal, deoarece pasarica produce propriul sua lubrifiant. Asta nu se intampla și in cazul fundului. Deci fără lubrifiere și fără pregatire suficienta, fundul nu va fi pregatit pentru sexul anal.

Acesta este motivul pentru care lucrurile precum preludiul și lubrifierea sunt atat de importante in timpul sexului anal, dar oamenilor nu le place ideea de a folosi o cantitate mare de lubrifiant. Ei cred ca un pic va fi suficient, insa pentru sexul anal ai nevoie de mai mult lubrifiant. Altfel, sexul anal va fi dureros. Fundul tau nu va fi suficient de relaxat. Deci, cum vei rezolva asta? Uneori sexul anal doare, dar nu ar trebui sa se intample asta cand se face cum trebuie.

Aquaglide Anal este un lubrifiant pe bază de apă ce te scapă de durere în timpul sexului anal

Aquaglide Anal – Lubrifiant pe Bază de Apă, 100 ml

Uitand de preludiu

Nu conteaza ce fel de sex iti place, preludiul este o parte vitala a acestuia. Fara un bun preludiu, vei descoperi ca niciun tip de sex nu se va simti suficient de bine. Preludiul, face sexul mai bun, iar analul nu face exceptie.

Vei dori ca partenera ta sa fie cat mai excitata. Cu cat este mai excitata, cu atat se va bucura mai mult de sex. In loc sa incerci sa fortezi lucrurile, ar trebui sa-ti rezervi timp pentru preludiu.

Prea repede

Suntem gata. Suntem dornici sa ne bucuram de sexul anal. Vrei sa-ti introduci cocoselul in fundul ei și sa vezi cat de bine se simte. Dar graba poate strica bucuria sexului anal. In loc de placere, va simti durere.

Daca nu te vei grabi, vei avea parte de o experiență mai plăcută. Incepe cu un deget in fund. Nu trebui sa introduci degetul pana la capat. De fapt, va trebui sa inserezi doar putin pentru a vedea cat de bine se simte. Cand este gata, poți introduce mai mult. Poti chiar sa cumperi jucarii speciale pentru sexul anal.

Cel mai important lucru este sa nu te grabesti. Daca te grabesti, risti sa-i ranesti fundul.

Lubrifiere insuficienta

Fundul nu se lubrifiaza singur, deci daca vrei sa incerci sexul anal ar trebui sa folosesti lubrifiant. Mult lubrifiant. Ar trebui sa folosesti mai mult decat crezi tu ca este necesar. Daca este prea mult, poți sa-l stergi. Este mai bine sa fie mai mult decat mai putin. Va face ca lucrurile să pară mai usoare in acel moment.

S-ar putea sa fii tentat sa cumperi lubrifianti pentru amortire pentru a ameliora durerea. Aceasta este o idee proasta. Durerea este buna intr-un fel pentru ca astfel afli cand mergi prea departe. Cand sexul anal este dureros înseamnă ca trebuie sa iei o pauza. Cand folosesti produse pentru amortire, durerea nu mai este simtita și pot aparea leziuni grave, deci folosesti in continuare lubrifiant standard. De asemenea, exista și varianta sa incerci un afrodiziac cum ar fi Spanish Love Drops ce creste apetitul sexual și te ajută să te lubrifiezi în mod natural

Relaxarea sfincterului

Femeia trebuie sa invete sa-si relaxeze sfincterul. Cu cat este mai tensionat, cu atat probabilitatea de a aparea durerea in timpul actului sexual este mai mare. Femeia poate sa inceapa sa faca acest lucru inainte de a ajunge in dormitor. Ea isi poate introduce un deget lubrifiat in anus și atunci cand se simte confortabil, il poate introduce și pe al doilea. Apoi, ar putea introduce o jucarie sexuala. Recomand una pentru incepatori, precum butt plug-ul finger Anal Stick de la Seven Creations

Simularea clitorisului

Poti face asta folosind o mana sau o jucarie sexuala. Va avea doua efecte, ambele pozitive. In primul rand, clitorisul fiind stimulat se va simti mai bine și astfel femeia va uita de disconfortul resimtit. Mai mult decat atat, stimularea va determina relaxarea sfincterului.

Happy Lady – Cremă special concepută pentru stimularea clitorisului

Happy Lady – Cremă pentru Stimularea Clitorisului, 28 ml

Uneori sexul anal este dureros

Din pacate, indiferent de cat de mult te pregatesti, s-ar putea sa afli ca sexul anal este dureros. S-ar putea ca partenerul tau sa aiba un penis prea mare, sau poate ca fundul tau sa fie mai stramt decat altele. Asta face ca sexul anal sa fie și mai dificil.

Sexul nu ar trebui să fie niciodată dureros

Relatiile sexuale nu ar trebui sa fie niciodată dureroase, dar multe femei sufera atunci cand fac sex. Sondajul Sex in America a estimat ca durerea sexuala afecteaza 20% dintre femeile americane, 15% dintre femeile aflate in perioada ce preceda menopauza și 33% dintre femeile aflate in postmenopauza.

O noua cercetare publicata in British Journal of Obstetrics and Gynaecology ( 2016) a aratat ca aproape 1 din 10 femei se confrunta cu sexul dureros, cunoscut sub numele de dispareunie, dar nu cauta ajutor deoarece se simt rusinate sau cred ca acest lucru este normal. Studiul pe 7000 de femei cu varste cuprinse intre 16-74 de ani a aratat ca femeile la sfarsitul anilor 50 și inceputul anilor 60 erau mai afectate, in aceeasi situatie fiind și tinerele cu varsta intre 16 și 24 de ani.

Un nou sondaj realizat de British Menopause Society (2017) a aratat ca 51% dintre femei au spus ca sexul a fost exclus din viata lor din cauza simptomelor sexuale ale menopauzei. Acestea pot include uscaciune vaginala, atrofie vaginala, etanseitatea vaginului, iar toate acestea pot duce la sex dureros, libidou scazut și lipsa increderii in propriul corp.

Durerea in timpul sexului nu trebuie niciodată ignorata decat daca este vorba despre BDSM consensual. Sexul trebuie sa fie o experiență plăcută atât pentru femeie cât și pentru partenerul ei. Daca simti durere in timpul sau după actul sexual, ar trebui sa ceri ajutorul medicului, deoarece s-ar putea ca trupul tau sa-ti spuna ca este ceva in neregula. Adesea, medicul poate diagnostica problema.

Lipsa lubrifierii suficiente și sexul dur pot duce la sangerare post-coitala, cu toate acestea, daca observi o sangerare in timpul sau după actul sexual, ar trebui sa iti programezi o vizita la medic, deoarece s-ar putea sa fie un motiv medical in spatele acestei probleme.

Sinceritatea iti poate salva relatia

Multe persoane au experimentat sex cu durere cand faceau dragoste cu partenerul, dar pentru a nu-l face să se simtă inconfortabil, nu au spus nimic. Este important sa discuti cu partenerul tau și sa intelegeti amandoi ce se intampla. De asemenea, ati putea schimba modul in care intretineti relatii intime. Multe femei evita actul sexual, iar din aceasta cauza casatoria sau relatia poate lua sfarsit.

Majoritatea partenerilor de sex masculin doresc ca femeile lor sa se bucure de sex. S-ar putea sa-si faca griji ca te ranesc și chiar vor putea sa ajunga in situatia in care vor evita sexul. In acel moment tu te vei simti respinsa și vei crede ca nu mai esti dorita.

Motive pentru care sexul ar putea fi dureros

Exista mai multe motive pentru care actul sexual poate fi dureros: unele dintre ele pot fi tratate cu usurinta, iar altele pot necesită tratament de lungă durată.

Lipsa lubrifierii

Acesta este un motiv major pentru care sexul poate fi dureros. Ideea ca te umezesti instantaneu cand esti atinsa, trebuie sa-ti iasa din cap. Lipsa excitatiei poate insemna o lubrifiere vaginala mai mica, dar multe femei nu produs suficient lubrifiant vaginal, chiar daca sunt tinere. Uscaciunea vaginala este specifica femeilor aflate la menopauza, dar și femeile mai tinere pot fi afectate din cauza pilulelor contraceptive, a modificarilor hormonale lunare, a stresului și a anixietatii.

Anxietatea este din ce in ce mai frecventa in viata noastra sexuala. Afrodiziacele precum Spanish Fly te ajută să te relaxezi și sa te bucuri mai mult de aceste momente placute in cuplu

Uscaciunea vaginala este o afectiune obisnuita in timpul menopauzei, dar utilizarea unui lubrifiant poate ajuta cu adevărat. Hidratantul vaginal organic YES mentine sanatatea vaginului. YES VM nu contine glicerina, parabeni, glicoli și conservanti, care sunt ingrediente comune ce se gasesc in multi lubrifianti vaginali care irita tesuturile delicate ale vaginului și vulvei.

Cu toate aestea, nu este suficient sa spunem „utilizati lubrifianti” deoarece multi lubrifianti disponibili in comert contin substante care afecteaza echilibrul florei vaginale. Verifica intotdeauna eticheta inainte de a cumpara un astfel de produs.

Nu este recomandat sa utilizezi vaselina sau produse pe baza de petrol, deoarece acestea nu sunt concepute pentru utilizare vaginala.

Lipsa excitatiei

Majoritatea femeilor trebuie sa fie incalzite inainte de sexul penetrativ, dar unii barbati se grabesc sa faca sex inainte ca partenera lor sa fie gata. Acesta este motivul pentru care utilizarea lubrifiantului te poate ajuta.

Petreceti mai mult timp bucurandu-va de preludiu și veti imbunatati semnificativ placerea sexuala. Pot exista momente in care sexul penetrativ nu poate avea loc, dar totusi puteti avea parte de clipe de plăcere intensa fără a avea relatii sexuale.

Creierul nostru lucreaza adesea prea mult și nu reuseste sa opreasca acele ganduri care ne invadeaza in timpul sexului. Discutiile din capul nostru ne pot impiedica sa ne bucuram de sex.

Unele medicamente pot avea efecte sexundare care pot avea impact asupra abilitatii noastre de a ne excita. De aceea, este indicat sa mergem ma medic daca observam astfel de efecte secundare ale medicamentelor.

Cele mai cumpărate stimulente pentru femei, concepute special pentru a crește apetitul sexual

Penetrare rapida sau profunda

Chiar daca o femeie este bine lubrifiata și excitata complet, ea poate suferi dureri daca un barbat isi introduce penisul prea repede sau prea profund. Vaginul se relaxeaza pe masura ce femeia se incalzeste sa faca sex și se deschide mai mult daca penisul intra lent. Ghideaza-ti partenerul pentru a evita aceste dureri.

Penetrarea profunda poate fi, de asemenea, dureroasa mai ales daca partenerul are un penis mare. Adesea, pozitia doggy style poate fi dureroasa, asa ca incearca sa faci sex intr-o pozitie confortabila care nu iti provoaca dureri. Fii tu cea care controleaza viteza și adancimea.

cat-de-periculos-e-sa-simti-durere-cand-faci-sex

Alergii

Multe femei experimenteaza senzatia de mancarime sau arsura atunci cand incearca produse noi, de la schimbarea detergentului de spalat rufe, pana la utilizarea unui nou gel de dus. Unii lubrifianti vaginali din comert pot provoca reactii alergice, asa ca ar trebui sa alegi cu atentie produsele pe care le pui pe piele. Produsele din latex, cum ar fi prezervativele sau jucariile sexuale, pot produce și ele o reactie alergica.

Infectii vaginale

Vaginoza bacteriana sau bolile cu transmitere sexuala cum ar fi chlamydia, gonoreea și herpesul genital pot provoca dureri in zona genitala, asa ca ar fi bine sa mergi la un medic daca ai una dintre aceste afectiuni. Toate pot fi ușor de tratat cu medicamente. Si partenerul tau trebuie sa se trateze pentru a nu-ti transmite din nou boala.

Fii constienta ca lubrifiantul poate agrava simptomele asa ca alege un produs fără glicerina/glicol.

Lichenul scleros

Lichenul scleros este o afectiune care apare in general la femeile aflate in postmenopauza. Se crede ca este legata de un sistem imunitar hiperactiv, insa nu se cunoaste exact cauza acestei afectiuni. Nu este o boala cu transmitere sexuala și nu poate fi luata in timpul actului sexual.

In general, afecteaza vulva și zona din jurul clitorisului, iar simptomele includ mancarimi și aparitia unor pete albe care incep sa se formeze împreună pentru a crea o pata mare. Principalul tratament pentru lichenul scleros este o cremă cu steroid sau cortizon care controleaza simptomele.

Evitarea produselor parfumate și purtarea imbracamintei potrivite pot usura simptomele. Lubrifiantul pe baza de ulei YES poate usura disconfortul și durerea.

Endometrioza

Durerea in timpul sau după actul sexual este un simptom comun pentru femeile cu endometrioza, ceea ce face ca multe femei sa evite relatiile sexuale care pot avea impact asupra relatiilor lor. S-ar putea ca partenerul tau sa evite sexul deoarece se ingrijoreaza ca te poate rani și nu vrea sa te faca sa te simti neplacut.

Cu toate acestea, explorand pozitii și modalitati in care sa te bucuri de plăcere sexuala, comunicand cu partenerul și vorbind cu medicul, te poți bucura de sex fără durere.

Pana la 50% dintre femeile cu endometrioza se plang de actul sexual dureros. Durerea poate fi usoara sau intensa și poate fi simtita in timpul raportului sexual și chiar pana la 24-48 de ore după sex. Unele femei au  dureri indiferent de modul in care fac sex, in timp ce altele se confrunta cu acestea doar cand au parte de o penetrare profunda.

Deoarece simptomele endometriozei sunt imprevizibile, nu se stie niciodată cand acestea vor aparea. Unele femei au dureri pe parcursul intregii luni, in timp ce altele se confrunta cu ele doar in anumite perioade ale lunii.

Vaginismul

Aceasta este o afectiune prin care muschii din interiorul sau din jurul vaginului se strang, făcând sexul dureros sau imposibil. Poate fi cauzata de o combinatie de probleme fizice și psihologice. Cauzele fizice pot include infectii ale tractului urinar, boli cu transmitere sexuala, vulvodinia, podea pelvina slaba, afectiuni ale pielii cum ar fi psoriazis sau eczema, menopauza și traumatisme la nastere.

Problemele psihologice pot fi cauzate de dezgustul fata de actul sexual legat de o puternică educatie morala sau religioasa sau de traume emotionale sau sexuale. Prin interventia și consilierea medicala corespunzatoare, aceasta problema poate fi atenuata pentru a permite sexul penetrativ. Tratamentul implica, de obicei, excercitii pentru podeaua pelvina și utilizarea dilatatoarelor sau a unui vibrator pentru a incuraja vaginul sa se relaxeze și sa se deschida.

Durerea resimtita in interiorul vaginului poate fi cauzata de boala inflamatorie pelvina, endometrioza (atunci cand mucoasa uterului creste in afara uterului sau este mai groasa decat în mod normal). fibroamele (cresterea muschiului și tesutului din interiorul uterului) care cresc in apropierea vaginului sau a colului uterin, sindromul colonului iritabil și constipatie.

Alimente iritante

Alimentele care contin niveluri ridicate de oxalati pot provoca iritatii utretrale la femeile sensibile. Cand prea mult oxalat este absorbit in fluxul de sange prin intestin, se combina cu calciul pentru a forma cristale de oxalat de calciu care se incorporeaza in tesutul delical al corpului, provocand durere. Femeile care au sindromul intestinului iritabil absorb prea mult oxalat din cauza starii precare a intestinului. S-a constatat ca simptomele pot fi ameliorate daca se adopta o dieta scazuta in oxalat pentru o perioada de 3-6 luni.

Vestibulodinia (durere provocata)

Aceasta afectiune se caracterizeaza prin dureri arzatoare resimtite pe vestibul sau intrarea in vagin atunci cand este atins și se crede ca afecteaza 12-15% dintre femeile aflate la varsta fertila. Adesea apare prin atingere usoara, cum ar fi introducerea unui tampon sau un contact sexual.

Cercetarile efectuare de Reed et al (2012) au aratat ca femeile care au aceasta afectiune au de 2-3 ori mai multe sanse sa aiba mai mult decat o boala cronica, inclusiv fibromialgie și cistita interstitiala. Tratamentul pentru aceasta afectiune include exercitii pentru podeaua pevina, dieta scazuta in oxalati, consiliere și uneori interventii chirurgicale pentru indepartarea glandelor de la intrarea in vagin.

Multe femei evita complet orice interactiune sexuala cu partenerii lor, dar cercetarile realizate de Rosen at al (2010) au aratat ca multe cupluri se bucurau de o satisfactie sexuala mai mare atunci cand partenerul avea o atitudine mai preocupata fata de starea de sanatate a partenerei. Concentrandu-se pe activitati sexuale placute, care nu implica penetrare, cuplurile se pot bucura in continuare de momente intime. Comunicarea este esentiala.

Vulvodinia (durere neprovocata)

Aceasta este diferita de vestibulodinia, deoarece apare spontan, durerea resimtita este adesea arzatoare, nu exista senzatie de mancarime și din nou, poate fi concentrata in jurul vulvei.

Intensitatea durerii poate varia de la un disconfort ușor la o durere constanta severa, ceea ce face chiar și statul jos inconfortabil. De obicei, durerea afecteaza somnul și activitatile generale de zi cu zi. Adesea, durerea nu este localizata in zona vulvala, dar poate fi experimentata in anus atunci cand ai o miscare intestinala, și in vezica atunci cand urinezi. Viulvodinia poate avea impact asupra activitatii sexale in timpul preludiului și in timpul penetrarii.

Pentru majoritatea femeilor, cauza este idiopatica, ceea ce înseamnă ca nu exista un motiv cunoscut pentru aceasta afectiune.

Utilizarea lubrifiantilor naturali in timpul actului sexula poate fi de real ajutor, deoarece calmeaza zona dureroasa. Atunci cand sexul penetrant nu poate avea loc, cuplurile se pot bucura in continuare de intimitate și plăcere sexuala prin explorarea altor modalitati de a se bucura de sex.

Conflictul in relatii

Daca o femeie se confrunta cu durere emotionala ca urmare a problemelor din relatie, poate aparea durere in timpul sexului. Multe femei nu primesc intelegere din partea partenerilor lor daca nu sunt in masura sa faca sex, și astfel nivelul de durere creste, creandu-se un cerc vicios.

Daca simti durere in timpul sau după actul sexul, cere ajutorul medicului. Te poți bucura in continuare de activitati sexuale placute, fără contact sexual, prin utilizara unui lubrifiant și a vibratoarelor subtiri.

Uite un video in care ti se explica care sunt cauzele pentru care simti durere cand faci sex

De ce simți durere când faci sex?

Durerea resimtita in timpul sexului este cunoscuta sub numele de dispareunie. Dispareunia ocazionala este normala, cu penetrare profunda, de exemplu. Dar aceasta devine o problema daca este resimtita deseori, deoarece nu-i da voie femeii sa se bucure de relatiile sexuale și ii provoaca suferinta. probabil ca și tu ai experimentat odata sex cu dere, motiv pentru care ai ajuns pe acest articol. Daca acesta e cazul, probabil ca trebuie as iei masuri.

Dispareunia este una dintre cele mai frecvente plangeri ginecologice, ce afecteaza intre 8-22% dintre femei. De asemenea, poate fi una dintre cele mai dificile probleme ginecologice de evaluat și de tratat.

Dispareunia poate fi clasificata ca superficiala (resimtita in tesuturile din jurul intrarii vaginale) sau adanca (resimtita mai adanc in interiorul pelvisului). Dispareunia poate fi prezenta din momentul in care o femeie incepe sa faca sex sau, se poate dezvolta mai tarziu in viata.

Care sunt cauzele?

Acestea pot fi fizice (in corp), psihologice (in minte) sau un amestec din ambele.

Cauzele fizice ale dispareuniei superficiale includ:

  • Afectiuni ale pielii (alergie la latex, plastic sau spermicid din prezervative, alergie la sperma, eczema, lichen scleros, lichen plan)
  • Afectiuni infectioase (infectii cu transmitere sexual, infectie a tractului urinar)
  • Lipsa lubrifierii (cauzele includ lipsa excitatiei sexuale, probleme hormonale, unele medicamente cu prescriptie medicala și radioterapie la pelvis)
  • Vulvodinia (senzatia de arsura sau mancarime pe termen lung fără o cauza medicala evidenta care afecteaza organele genitale externe sau „vulva”)
  • Cistita interstitiala (inflamatia vezicii urinare care poate provoca dureri in pelvis sau abdomen/burta)
  • Probleme structurale care provoaca obstructie (traume după o nastere, himen anormal, chist sau abces)
  • Probleme musculare (vaginism – o strangere severa a muschilor vaginali in timpul penetrarii)

Cauzele fizice ale dispareuniei adanci includ:

  • Afectiuni infectioase/inflamatorii (boala inflamatorie pelvina, endometrioza, inflamatia colului uterin, blocarea trompelor uterine)
  • Probleme structurale (fibroame uterine sau adeziuni pelvine in urma operatiei sau radioterapiei)
  • Probleme musculare (spasmul muschilor podelei pelvine)
  • Sindromul colonului iritabil
  • Lipsa lubrifierii

Dispareunia poate fi cauzata și de pozitiile sexuale, deoarece unele permit o penetrare mai profunda decat altele.

Probleme psihologice

Indiferent de cauza, daca sexul este dureros, este posibil sa provoace tulburari emotionale și fizice. Iar problemele psihologice, cum ar fi anxietatea, problemele in relatie și istoricul de abuz sexual/violenta pot fi responsabile pentru simptomele dispareuniei.

Produse pentru potența bărbaților ce oferă o erecție puternică și te ajută să scapi de anxietatea de performantă

Cum este diagnosticata?

sex-cu-durere-pericole

Multe simptome ale dispareuniei nu sunt specifice, ceea ce înseamnă ca pot fi cauzate de o serie de afectiuni diferite. Prin urmare, este important sa te consulti cu medicul personal, pentru ca acesta sa poata incerca sa gaseasca cauza problemei și sa stabileasca cel mai bun tratament.

S-ar putea sa medicul sa te intrebe despre durerea, stilul de viata și orice alte probleme medicale si/sau psihologice. Sigur te va examina pentru a vedea daca exista vreo cauza evidenta pentru durere. Este posibil ca medicul sa examineze organele genitale care includ deschiderea vaginului, buzele carnoase care il inconjoara și clitorisul.

Ar putea aplica presiune pe anumite zone pentru a vedea unde simti durerea. S-ar putea sa ai nevoie și de o examinare interna. Medicul poate face asta cu degetele acoperite de o manusa sau cu un specul (instrument de plastic care este introdus in vagin).

Este posibil ca medicul sa-ti ceara sa faci un test de urina pentru a verifica infectia. De asemenea, ti-ar putea sugera sa faci și un test de sange pentru a verifica hormonii/starea generala de sanatate.

Mai multe despre cauzele dispareuniei și modul in care sunt tratate

Afectiuni ale pielii

Daca esti alergica la ceva ca iti atinge pielea, poți prezenta simptome locale (roseata, inflamatii, durere și mancarime) in zona/zonele afectate. Dar unele persoane au reactii mai grave care le afecteaza intregul corp (pot dezvolta urticarie, respiratie diicila și anafilaxie, care pot pune viata in pericol).

Daca ai alergie la latex, plastic sau spermicid, ar trebui sa folosesti prezervative care sunt mai putin susceptibile de a provoca o reactie. Adreseaza-te farmacistului pentru a primi mai multe sfaturi. Daca esti alergic la latex sau spermicid, nu vei putea utiliza o diafragma contraceptiva, deoaece acestea sunt fabricate din latex și trebuie utilizate cu un spermicid. Daca ai alergie la sperma, nu ar trebui sa prezinti niciun simptom atunci cand utilizezi un prezervativ.

Daca ai eczema ca urmare a alergiei sau a iritatiei, ar trebui sa identifici cu ajutorul medicului cauza problemei pentru a o elimina. Tratamentul implica, de obicei, creme/unguente topice cu steroizi. Pachetele inghetate (ex:mazare congelata) aplicate pentru o scurta perioada de timp (pentru a raci zona nu pentru a o ingheta) și antihistaminicele pot fi folosite pentru a calma mancarimea.

Afectiunile pielii precum lichen scleros și lichen plan pot fi tratate cu creme/unguente topice cu steroizi. Daca problema este interna, este posibil sa ai nevoie de supozitoare cu steroizi (introduse in vagin). Daca celelalte tratamente nu functioneaza, este posibil sa ai nevoie de un tratament oral. Aceste produse trebuie prescrise de un medic.

Boli infectioase

Infectia poate fi transmisa prin contact sexual sau se poate dezvolta din alte motive (in timpul sarcinii, de la purtarea hainelor stramte, de la administrarea antibioticelor, folosirea produselor care provoaca iritarea vaginului).

Simptomele unei infectii cu transmitere sexuala variaza in functie de tipul acesteia, dar pot include febra sau simptome asemanatoare gripei, secretie vaginala neobisnuita, mancarime genitala, arsura, durere sau disconfort, dureri abdominale/pelvine, inflamarea glanelor limfatice, dureri in timpul sexului, sangerari intre menstruatii.

Boala inflamatorie pelvina (BIP) este un termen general pentru infectia tractului genital superior, care include uterul, trompele uterine și ovarele. Infectia este de obicei transmita in timpul sexului. Daca nu este tratata la timp, BIP poate deteriora trompele uterine, crescand riscul de sarcina ectopica (sarcina se dezvola in afara uterului) și infertilitate.

Infectia tractului urinar (ITU) cunoscuta și sub denumirea de „cistita”, poate provoca dureri in zona vezicii urinare, sange in urina, urina de culoare inchisa sau cu miros puternic și febra. Medicul iti va cere sa faci un test pentru urina pentru a vedea daca ai o infectie. Daca ITU este usoara, se poate vindeca in câteva zile fără a fi nevoie de antibiotice. Daca este severa, trebuie tratata cu antibiotice. Daca suferi frecvent de infectii ale tractului urinar, le poți reduce prin:

  • Consumul de suc de afine sau comprimate cu afine
  • Comsulul de lichide blande pentru a ajuta la eliminarea germenilor din vezica urinara și din tractul urinar
  • Mentinerea igienei
  • Stergerea din fata spre spate
  • Evitarea pudrei de talc, a deodorantelor vaginale și servetelelor feminine

Lipsa lubrifierii

Daca lipsa excitatiei sexuale este responsabila pentru lipsa lubrifierii, marirea duratei preludiului și intarzierea penetrarii pana cand esti cu adevărat „gata”, pot contribui la cresterea lubrifierii vaginale și la reducerea durerii din timpul actului sexual.

Uscaciunea vaginala este frecventa in timpul menopauzei și după aceea datorită nivelului redus de estrogen. Deficienta de estrogen poate fi tratata cu terapia de substitutie hormonala. Problemele tiroidiene care duc la niverui ridicate sau mici ale hormonului tiroxinei au fost, de asemenea, asociate problemelor de lubrifiere. Problemele tiroidiene pot fi tratatate cu medicamente.

Unele medicamente eliberate pe baza de reteta pot reduce lubrifierea vaginala. Exemplele includ contraceptive orale, unele antidepresive și unele medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale ridicate.

Lupsa de lubrifiere vaginala poate fi asociata și cu probleme psihologice, cum ar fi depresia, anxietatea și stima de sine scazuta. In acest caz, poți beneficia de terapie sexuala.

Uscaciunea vaginala poate fi imbunatatita cu lubrifianti precum EroticX Megasol și produse hidratante.

PONT: Acest stimulent crește apetitul sexual, ducând la o lubrifiere naturală în zona intimă

Stimulation Joyful Shiatsu – Spray pentru Stimularea Femeilor, 30 ml

Vulvodinia

Exista doua tipuri de vulvodinia. Vulvodinia neprovocata – durerea apare spontan (nu este cauzata de presiune sau contact local) și poate afecta orice parte a vulvei.

Vulvodinia provocata (cunoscuta și sub numele de vestibulodinia) – apare frecvent in jurul intrarii in vagin (vestibul), unde durerea este cauzata de atingerea sexuala sau non-sexuala (prin act sexaul, inserarea tampoanelor, imbracaminte stramta, ciclism etc.). Problemele tractului urinar sau cele intestinale cum ar fi cistita interstitiala sau sindromul colonului iritabil sunt adesea asociate cu vulvodinia.

Tratamentele medicale includ preparatele topice care sunt aplicate pe zona afectata (steroizi, lidocaina sau estrogen), medicamente injectabile și medicamente orale (unele tipuri de anticonvulsivante și antidepresive). Fizioterapia podelei pelvine sau terapia psihologica pot fi, de asemenea, utile. Chirurgia ar trebui sa fie o ultima solutie.

Micile schimbari in viata ta pot reduce riscul de vulvodinia. Aceste schimbari includ:

  • Minimizarea presiunii/frecarii pe vulva
  • Spalarea vulvei nu mai mult de o data pe zi, folosind sapunuri usoare
  • Evitarea produselor parfumate
  • Evitarea rasului in jurul vulvei
  • Folosirea lenjeriei intime de bumbac 100%
  • Folosirea lichidelor de spalare blande
  • Evitarea purtarii hainelor stramte
  • Evitarea cazilor cu hidromasaj
  • Indepartarea rapia a costumelor de baie umede
  • Incercarea de a gasi o pozitie sexuala confortabila
  • Folosirea unui lubrifiant pe baza de apa
  • Experimentarea diferitelor pozitii sexuale
  • Spalarea zonei intime imediat după actul sexual

Cistita interstitiala

Cunoscuta și sub denumirea de „sindromul vezicii dureroase”, simptomele sale includ nevoia brusca și puternică de a urina și durere severe in pelvis sau abdomen. Nu este cauzata de infectie și poate fi dificil de tratat.

De obicei se recomanda mici schimbari, care includ:

  • Reducerea stresului
  • Evitarea anumitor alimente/bauturi
  • Renuntarea la fumat
  • Limitarea aportului de lichide

Medicul tau iti poate oferi mai multe informatii despre asta. Daca aceste schimbari nu rezolva problema, s-ar putea sa ai nevoie de medicamente. Unele persoane au nevoie de fizioterapie, terapie pshiologica, operatie sau alte proceduri.

Endometrioza

Endometrioza apare atunci cand celulele precum cele care captusesc uterul cresc in alta parte a corpului. Aceste celule se comporta la fel ca cele din uter și urmeaza cilcul menstrual, astfel incat in fiecare luna se construiesc, se descompun, apoi sangereaza. Cu toate acestea, in timp ce sangele in timpul menstruatiei paraseste uterul prin vagin, din alta parte a corpului nu poate iesi.

Endometrioza poate duce la oboseala, durere, depresie, probleme sexuale și infertilitate. Afecteaza femeile și fetele la varsta fertila. Daca medicul tau crede ca este posibil sa ai endometrioza, acesta te va trimite cel mai probabil la un ginecolog pentru a face teste suplimentare. Rezultatele acestor teste vor stabili daca ai nevoie de tratament medical sau chirurgical. Tratamentul medical implica, de obicei, ameliorarea durerii si/sau tratament hormonal.

refuza-sa-faca-sex-pentru-ca-simte-durere

Inflamarea colului uterin

Cunoscuta și sub denumirea de „cervicita”, aceasta poate fi cauzata de alergii sau infectii (transmise adesea in timpul sexului). Cervicita poate sa nu aiba simptome, dar daca nu este diagnosticata și tratata, poate duce la alte probleme cum ar fi boala inflamatorie pelvina. Cele mai frecvente simptome includ secretia vaginala și sangerarea după sex sau intre menstruatii. Infectiile sunt, de obicei, tratate cu antibiotice.

Blocarea trompelor uterine

Trompele uterine leaga ovarele de uter. Daca sunt blocate, este posibil ca un ou sa nu poata trece și astfel fertilitatea va fi afectata. Blocajele pot fi cauzate de infectii pelvine care sunt adesea transmise in timpul sexului, interventiei chirurgicale la bazin sau abdomen și sarcina ectopica. Chirurgia poate fi necesara pentru a trata aceasta problema.

Sindromul colonului iritabil

Sindromul colonului iritabil descrie o varietate de simptome inexplicabile legate de perturbarea intestinului. Simptomele pot include dureri abdominale și spasme, diaree sau constipatie, umflarea abdomenului și gaze.

Tratamentul poate implica modificari ale stilului de viata, medicamente si/sau terapie psihologica/sexuala.

Probleme psihologice

Daca problemele psihologice cauzeaza sau contribuie la dispareunia, acestea pot fi tratate cel mai bine cu terapia sexuala. Cu toate acestea, este important sa consulti medicul, astfel incat acesta sa poata investiga cauza durerii și sa verifice daca ai probleme de sanatate care necesită tratament medical.

Sex Potion 69 – Un afrodidiziac ce cresc apetitul sexual și te ajută să scapi de problemele psihologice precum anxietatea de performanță

Sex Potion 69 Libido Spray – Afrodiziac unisex pentru stimulare sexuala, 15 ml

Terapia sexuala

Terapia sexuala in care un individ sau un cuplu lucreaza cu un terapeut cu experienta pentru a evalua și trata problemele sexuale poate fi de ajutor. Impreuna, ei vor identifica factorii care declanseaza problemele și vor proiecta un program de tratament specific pentru rezolvarea sau reducerea impactului acestora.

Terapia sexuala este considerata extrem de eficienta in abordarea cauzelor principale și a factorilor care contribuie la dificultatile sexuale. In plus, ajuta oamenii sa dezvolte atitudini mai sanatoase fata de sex, sa devina mai increzatori și sa imbunatateasca comunicarea in cadrul relatiei.

Terapia sexuala poate fi utilizată și in combinatie cu alte forme de tratament. Este important sa te asiguri ca terapeutul la care mergi este calificat.

11 afecțiuni care fac provoacă durere când faci sex

Sexul și placerea ar trebui sa mearga mana in mana, dar daca sexul este mereu dureros, ar putea fi un semn ca ai o problema medicala serioasa.

Cand te gandesti la sex, sunt sigur ca ultimul lucru pe care ai dori sa-l experimentezi este durerea (asta daca nu esti adeptul BDSM-ului). In orice caz, sexul ar trebui sa fie in continuare o experiență plăcută pentru toate partile implicate. Durerea nu este adesea o caracteristica asociata sexului si, in ciuda faptului ca sexul dureros este mai frecvent intalnit la femei, barbații risca sa sufere de anumite probleme serioase de sanatate care ar putea face ca penetrarea sa fie mai putin plăcută.

Exista o varietate de motive pentru care barbații pot suferi dureri usoare sau severe in timpul actului sexual. Uneori poate fi vorba doar de un unghi gresit sau o lipsa de lubrifiere, dar daca se intampla frecventa, in ciuda eforturilor pe care le depui s-ar putea sa fii nevoit sa soliciti ajutor medical.

De ce este sexul dureros pentru barbati?

Exista câteva afectiuni asociate cu sexul dureros, iar daca banuiesti ca ai oricare dintre urmatoarele boli, solicita imediat asistenta medicala.

  1. Prostatita – O afectiune caracterizata prin inflamarea prostatei, glanda situata sub vezica. Aceasta conditie poate afecta viata sexuala, deoarece vine cu durere in timpul ejacularii, ceea ce te-ar putea face sa vrei sa eviti de tot sexul.
  2. Infectie cu drojdie – Infectiile cu drojdie nu sunt doar infectii car afecteaza femeile, iar acestea sunt deseori vinovate pentru durerile din timpul sexului. Aceste infectii apar in urma sexului neprotejat cu un partener care a fost deja infectat, sau in urma ingerarii unor tipuri de medicamente. De asemenea, infectia cu drojdie se poate dezvolta și ca urmare a unei igiene precare. Infectiile cu drojdie pot provoca o senzatie de arsura și mancarime la nivelul capului penisului, iar acest lucru ar putea distruge cu adevărat distractia sexuala. Din moment ce o infectie cu drojdie este contagioasa, cel mai bine ar fi sa te abtii de la sex și sa termini antibioticele prescrise de medic inainte de a face sex.
  3. Dermatita – Dermatita afecteaza mai frecvent barbatii necircumcizati și este cauzata de sensibilitatea la alergenii din detergenti, sapunuri. De obicei provoaca umflarea pielii penisului, stricand distractia penetrarii. De obicei, nu ete dificil de diagnosticat și tratat, dar  este important sa mergi la un medic pentru a primi cel mai bun tratament.
  4. Infectii ale tractului urinar – Infectia tractului urinar este o cauza comuna a senzatiilor de arsura in timpul urinarii și este asociata și cu actul sexual dureros. Acestea sunt infectii serioase care necesită tratament medical pentru a preveni raspandirea infectiei in alte parti ale corpului. O astfel de infectie poate deveni nociva pentru santatatea ta daca nu este tratata.
  5. Fimoza și parafimoza – Ambele conditii se caracterizeaza prin probleme cu preputul penisului, acesta fiind neobisnuit de strans și incapabil sa se extinda peste varful penisului. Circumcizia este cel mai bun remediu pentru asta, dar exista și alte tratamente disponibile.
  6. Psoriazis – Aceasta afectiune comuna a pielii poate afecta mai multe zone ale corpului, nu doar fata și mainile. Psoriazisul poate afecta, de asemenea, penisul unui barbat și poate cauza pete rosii, uscate și solzoase. In ciuda faptului ca face sexul dureros și inconfortabil, aceata afectiune paote fi tratata cu medicamente pentru ameliorarea disconfortului.
  7. Herpes sau gonoree – Bolile cu transmitere sexuala sunt și ele responsabile pentru sexul dureros. Pe langa faptul ca herpesul genital este extrem de contagios și dureros, este o infectie destul de grava ce necesită tratament medical. Sexul trebuie evitat pana la finalizarea intregului tratament. In caz contrar, ai putea raspandi boala sau ti-ai putea agrava starea. Daca aceste simptome sunt ignorate, ar putea deveni fatale.
  8. Rani superficiale – Deteriorarea penisului din cauza frictiunii, umflarii sau ruperii in timpul sexului sau a altor activitati fizice intense, pot provoca dureri severe in timpul penetrarii. Este important sa eviti relatiile sexuala pana ce rana se vindeca complet. Problemele in care tesutul cicatricial este inca prezent de la o infectie anterioara sau trauma la nivelul penisului ar putea contribui, de asemenea, la aparitia durerii in timpul penisului. Daca vei continua sa faci sex desi ranile nu sunt vindecate, nu vei face decat sa agravezi problema.
  9. Sensibilitatea după sex – Penisurile anumitor barbati pot deveni hipersensibile după ce ejaculeaza și ajung la orgasm. Acest lucru ar putea face ca runda a doua de sex sa fie foarte incomoda și chiar dureroasa, daca nu se face o pauza necesara. Cu toate acestea, daca penisul tau este inca prea sensibil la mult timp după incheierea actului sexual, ar fi bine sa vorbesti cu medicul tau pentru a gasi anumite modalitati de a reduce sensibilitatea penisului.
  10. Priapism – Aceasta afectiune este mai putin comuna decat celelalalte, insa este la fel de dureroasa. Priapismul este recunoscut ca o erecție care este mentinuta mult timp, chiar și atunci cand barbatul nu este angajat in nicio acitivtate sexuala. Desi poate parea un lucru bun, este dificil sa ai o erecție intreaga zi. In acest caz, erectia prelungita este un lucru rau.
  11. Alergii – Este foarte posibil ca unii barbati sa fie alergici la produsele chimice cum ar fi lubrifiantii, latexul sau unguentele spermicid folosite ca metode de contraceptie. Chiar și lichidele vaginale produse de o femeie pot fi uneori acide și pot provoca o reactie alergica penisului. Reactia ar putea determina pielea sa devina uscata și crapata, sau rosie și inflamata, făcând sexul mai putin ispitiror.

Daca ai dureri in timpul actului sexual, trebuie sa mergi la un medic cat mai repede, deoarece s-ar putea sa ai o infectie grava care iti pune viata in pericol. Nu incerca sa faci sex pana cand nu primesti un tratament pentru oricare dintre bolile mentionate anterior.

Acest lucru este foarte improtant daca durerea este provocata de o infectie severa sau de o boala cu transmitere sexuala. Este responsabilitatea ta sa te abtii de la sex pentru a evita raspandirea infectiei cu care te-ai putea confrunta.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.