Durere Sex – Cauze. Păreri. Soluții. Cum scapam de durerea din timpul sexului?

Cand vorbesc despre evitarea durerii in timpul penetrarii sexuale, am tendinda de a da multe sfaturi. Mergi Incet. Folosesti lubrifiant. Asigura-te ca stai confortabil si ca esti excitata. Incearca sa stai deaspura pentru a controla viteza si adancimea de penetrare. Dar, de asemenea, trebuie sa recunosc ca aceste sfaturi nu functioneaza pentru toata lumea.

Din pacate pentru unii oameni, ei ar putea face totul corect, dar sexul tot va fi dureros. In aceasta situatie s-ar putea sa exista anumite probleme medicale, asa ca in acest articol voi vorbi despre unele dintre cele mai comune afectiuni. In acest articol, vom discuta de la A la Z, despre toate cauzele pentru care poti simti durere in timpul sexului si iti voi prezenta cateva solutii pentru fiecare.

Afectiuni care provoaca dureri in timpul sexului

  1. Vulvodynia – durere cronica a vulvei. Vulvodynia este termenul pentru o intreaga serie de afectiuni ce stau sub umbrela durerii cronice a vulvei. Cel mai comun subset al al acestei probleme medicale este vestibulita vulvulara. Aceasta implica o arsura localizata, o durere ascutita sau dureroasa la si in interiorul vaginului. In multe cazuri este o durere provocata de incercarea de penetrare sau de orice presiune asupra zonei, dar ar putea fi si o durere generalizata. Vulvodynia este tratata deseori cu medicamente antidepresive si antestezice sau creme cu estrogen. Ca o ultima solutie, interventia chirurgicala poate fi folosita pentru a atenua durerea vestibulara prin eliminarea terminatiilor nervoase de la intrarea vaginala.
  2. Vaginismul implica contractia involuntara a muschilor pelvieni ca raspuns la penetrarea iminenta. Chiar daca este vorba de un tampon, un specul in cabinetul medicului, o jucarie sexuala sau un penis, vaginul se poate strange reflexiv intr-un punct in care penetrarea estre dificila si dureroasa. Exista multi factori care pot contribui la aparitia acestei afectiuni, inclusiv traumatisme anterioare, probleme fizice si boli mintale. Tratamentul implica in mod obisnuit terapie fizica prin exercitii Kegel. In cele mai severe cazuri, injectiile cu Botox sunt administate pentru a relaxa muschii pelvieni.
  3. Boala ce inflameaza pelvisul este o infectie a tractului reproducator superior care este cauzata de ITS netratata, in special gonoreea si chlamydia. Simptomele pot include dureri abdominale inferioare, febra, sangerari si dureri in timpul sexului. Daca este diagnostica devreme, boala poate fi tratata cu antibiotice.
  4. Sindtromul congestiei pelviene este o afectiune cauzata de venele varicoase formate in pelvis. Aceasta boala poate provoca o durere cronica in pelvis si se agraveaza in timpul penetrarii. Sindromul congestiei pelviene poate fi tratat hormonal prin embolizarea venelor varicoase. In ultima instanta poate fi necesara o histerectomie.
  5. Cistita interstitiala este adesea denumita si sindromul dureros al vezicii urinare. Aceasta este o afectiune cronica ce se caracterizeaza prin presiunea si durerea vezicii urinare. Actioneaza ca o infectie intensa a tractului urinar si este insotita de o senzatie de arsura in uretra. De asemenea, poate provoca dyspareunia – act sexual dureros. Tratamentul pentru cistita interstitiala poate implica antihistaminice si antidepresive.
  6. Endometrioza este o afectiune in care celulele endometriale din uter incep sa creasca in alte parti ale corpului, de obicei in interiorul regiunii pelviene. Poate provoca leziuni in organism, crampe severe, durere pelviana cronica si chiar dureri in timpul actului sexual. Endometrioza este adesea tratata cu medicamente antiinflamatorii si contraceptive hormonale pentru a diminua sau preveni menstruatia si a permite tesutului endometrial sa se micsoreze. In cele mai severe cazuri, poate fi nevoie de histerectomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *