Sexul după naștere – Cum poți recăpăta apetitul sexual după ce naști?

sexul dupa nastere

Dupa nastere, apetitul sexual scade dramatic la femei din mai multe motive. In primul rand, femeia trece prin niste schimbari hormonale radicale și foarte obositoare. Organismul are nevoie de timp pentru a se vindeca.

In functie de circumstante, procesul e vindecare poate dura saptamani asu chiar luni. In acest timp, multe femei au probleme sa se bucure de acte sexuale.

La urma urmei, organismul tau deja este devotat unui nou nascut. De la alaptare pana la alinarea unui copil care plange mai tot timpul, toata aceasta experienta poate fi extrem de epuizanta, așadar apetitul sexual are de suferit.

Poti avea dureri fizice sau te poți simti claustorofobica. Poti de asemenea sa simti ca nu vrei nimic altceva decat sa iti protejezi corpul și copilul.

Guarana Zn Special – Afrodiziac natural pentru recuperarea apetitului sexual

Guarana Zn Special – Afrodiziac Exotic Unisex, 100 ml

Toate aceste probleme pot cauza depresia post-natala. Este foarte fals sa te gandesti ca viata ta sexuala va fi la fel după ce vei avea un copil. Chiar daca nu esti atat de afectata, tot nu veti mai face sex la fel de des. De cand se naste copilul pana cand creste suficient de mare incat sa stea la el in camera, viata ta sexuala nu va mai fi la fel.

Afrodiziace ce te ajută să îți îmbunătățești viața sexuală după naștere

Partea buna e ca odata ce te-ai recuperat de la nastere, dorinta ta pentru intimitate placerea ta sexuala și abilitatea de a te bucura de orgasm isi pot reveni (uneori mai puternic ca inainte). Unul din primii pasi este sa realizezi ca daca ai grija de igiena sexuala, de sexualitatea ta, acesta poate fi primul pas care o viata sexuala mai activa.

Pentru inceput, asigura-te ca mananci snatos și ca dormi atat cat trebuie pe noapte. Cand esti gata, avand grija de tine pote ajuta la imbunatatirea vietii sexuale.

Incepe prin a crea o relatie pozitiva cu corpul tau, după nastere. Petrece niste timp singura pentru a invata cum se vindeca organismul. Tu și corpul tau ati trecut prin mult eimpreuna. Si cu toate ca poate parea intimidant sar recuosti aceste schimbari, devenind confortabil cu corpul tau după nastere te ajută să capeti mai multa incredere in tine.

O alta incercare pentru noile amici poate fi acceptarea ca sexualitatea este o parte din identitatea ta ca mama. Asa este! Este ceea ce te-a făcut mama in primul rand. Tine minte ca a fi mama este ceva puternic. Apreciaza noua putere pe care ai capatat-o și obisnuieste-te cu aceasta idee. Astfel iti vei revitaliza sexualitatea și te vei capata mai multa incredere in tine.

Spanish Fly – Picaturi afrodiziace pentru reinceperea vietii sexuale

Spanish Fly – Picaturi Afrodiziace, 15 ml

Odata ce ai depus putin efort pentru a te obisnui cu corpu tau , e timpul sa il pui la incercare. Incepe prin masturbare. Masturbarea este probabil cea mai eficienta metoda prin care iti poți elibera mintea de toate gandurile și prin care poți obtine un orgasm puternic. Prin masturbare, iti poți elibera mintea de ganduri și sa traiesti in prezent. Este de asemenea o metoda extraordinara de a-ti arata tie insati putina compasiune.

Dupa ce te-ai reconectat cu corpul tau in totalitate, e posibil sa fii mult mai deschisa la reconectarea cu partenerul. Poti sa ii arati partenerului cum iti place sa fii atinsa și ce iti place sa faci. Atunci cand faceti dragoste, fa placerea ta o prioritate. De fapt, e o idee buna sa pui nevoie tale pe primul loc acum.

Dupa toate astea, tine mine ca trebuie sa fii rabdatoare cu tine insati. Este OK sa iti iei putin timp pana te siti pregatita. Asa cum este pentru orice alta persoana curajoasa din aceasta lume, noul tau rol de mama poate fi extrem de epuizant și coplesitor, așadar iti va lua putin timp și efort.

Insa cu putina munca, te vei simti mai bine in legatura cu sexualitatea ta.

Cat trebuie sa astepti sa te bucuri iar de sex după nastere?

Nasterea și copilul pot fi foarte coplesitoare atât pentru mintea și psihicul tau, cât și pentru viata ta sexuala. schimbarile hormonale și ale tesutului vaginal (acesta devenind mult mai sensibil), schimarile la nivelul uterului, al vaginului și al colului uterin care trebuie sa „revina” la dimensiunile normale, necesită timp.

De asemenea, chiar și alaptarea poate scadea libidoul. Pe scurt, corpul tau are nevoie de putintimp liber după nastere pentru a se obisnui cu noile schimbari. Sotul tau trebuie sa te inteleaga.

Dupa ce doctorul tau ti-a dat voie sa reiei activitatile sexuale, tot este indicat sa iei lucrururile ușor, pas cu pas. Pe langa recuperarea fizica, trebuie sa te adaptezi și la noi membru al familiei, ceea ce înseamnă mai putni somn și schimbari mari in rutina ta.

Uleiuri de masaj ce sporesc radical cheful de sex

De asemenea, va trebui sa astepti mai mult, mai ales daca ai suferit o epiziotomie. Epiziotomia este o procedura chirurgicala prin care se tale un tesut pentru a largi canalul vaginal. Revenirea la sex prea devreme poate avea complicatii precum risc de hemoratie sau infectie uterina.

Infectia uterina este foarte serioasa și poate pune in pericol fertilitatea ta.

Ce probleme sexuale apar după nastere?

Dupa naster, sxul se va simti multmai diferit. Exista multe probleme ce pot aparea. Printre cele mai comune sunt:

  • uscare vaginala
  • tesut vaginal subtire
  • pierderea elasticitatii a teusutului vaginal
  • leziuni perianale sau epiziotomie
  • sangerari
  • durere
  • oboseala
  • libidou scazut

Hormonii joaca un rol important in nastere și in recuperare, precum și in revenirea la un act sexual normal.

In zilele imediat după nastere, nivelul de estrogen scade la nivele foarte mici. Daca alaptezi, nivelul de estrogen poate scadea chiar la nivele sub cele dinainte de nastere.

cum faci sex după nastere

Estrogenul ajuta la lubrifierea naturala, așadar daca nivelul acestuia e scazut, creste sansa de a suferi de uscaciune vaginala.

Tesutul uscat poate duce la iritatii, durere și chiar sangerari in timpul sexului. Acestea cresc sansele de infectare.

BIOglide – Lubrifiant natural pe baza de apa. Perfect pentru combaterea uscaciunii vaginale. Potrivit cu pielea sensibila. Lubrifiaza natural și eficient vaginul, făcând sexul mai placut.

BIOglide – lubrifiant natural pe bază de apă

Chiar și nasterea cezariana poate afecta senzatiile vaginale. Aceleasi probleme hormonale apar care pot face vaginul mai uscat și mai subtire, foarte probabil cauzand sex dureros.

Mai mult de atat, te vei recupera mai greu de la chirurgia abdominala, așadar e posibil sa vrei sa te asiguri ca incizia s-a vindecat inainte de a incepe sexul.

Cat de repede poți ramane iar insarcinata

Poti ramane insarcinata surprinzator de repede după ce ai nascut. Un studiu a descopreit ca prima ovulatie la femeil care nu alaptau aparea la aproximativ 6 saptamani. Unele femei ovuleaza chiar mai repeede.

Daca alaptezi, beneficiile hormonale pot actiona precum o formă naturala de a controla nasterea, pentru 4-6 luni, dar tine cont ca ovulatia poate aparea in unele cazuri chiar și atunci cand alaptezi.

Alaptarea poate fi eficienta cu pana la 98%, așadar daca esti 100% sigura ca nu vrei un copil, e bine sa iei in considerare și alta forma de contraceptie.

E normal sa sangerezi in timpul sexului după nastere?

In primele saptamani de după nastere, e posibil sa experimentezi unle schimbari. Atunci cand faci sex după nastere, e posibil sa observi sangerari vaginale. Acestea apar de regula atunci cand uterul se vindeca. Sexul poate de asemenea sa cauzeze pierderi aditionale de sange.

Cele mai noi suplimente de masaj, ce cresc radical apetitul sexual

De asemenea, vaginul tau va fi mai uscat și mai sensibil in primele saptamani după nastere. Acest lucru face mușchii mai slabi, ceea ce poate duce la lesiuni sau chiar rani. Vaginul va devemi mai inflama și mai umflat. In aceste cazuri, sangerarile nu sunt normale.

Daca sangerarile din timpul sexului după nastere nu dispar in 4-6 saptamani, mregi la medic. E posibil sa ai o iritatie care are nevoie de tratament inainte sa ai contact sexual iar.

Efectele nasterii asupra libidoului

Hormonii de estrogen și progesteron sunt esentiali pentru dezvoltarea sanatoasa in timpul nasterii. Acestia sunt de asemenea esentiali pentrru viata ta sexuala. Aceste nivele sunt extrem de ridicate in timpul nasterii și scad dramatic după nastere.

Acest lucru înseamnă ca e posibil sa nu simti plăceri sexuale in primele saptamani. Dar ar trebui sa asteti 4-6 saptamani oricum, in timp ce corpul tau se vindeca.

Chiar daca medicul ti-a spus ca poți reincepe activitatile sexuale, nu e o idee rea sa mai astepti putin inainte sa o faci.

Kegel Ball – Bile kegel din silicon pentru reintarirea mușchilor vaginali

Kegel Ball – Bile Kegel din silicon 100%, fără ftalați

Daca alaptezi, iti va lua mai mult timp sa iti refaci libidoul și sa il readuci la nivel normal. Acest lucru se intampla datorită nivelului scazut de estrogen. Suplimentele de estrogen nu sunt recomandate deoarece e posibil sa afecteze productia de lapte.

Sfaturi pentru sex mai bun după nastere

Poti face sex implinitor după nastere. Ai nevoie doar de putina indrumare. Iata câteva sfaturi care te vor ajutaȘ

  • Ia-o ușor. In primele saptamani după nastere, după ce ti s-a spus ca poți incepe iar activitatile sexuale, nu e OK sa intri direct in activitati hardcore sau alte fantezii BDSM. Ia-o ușor. Incearca unele activiati intime, precum masajul pentru a reintra iar in lumea sexualitatii.
  • Creste preludul. Ofera-i vaginului timp sa produca lubrifiant natural. Fa preludium iam mare, incearca masturbare reciproca sau faceti alte activitati inainte de sex prin penetrare.
  • Foloseste un lubrifiant. E posibil sa ai nevoie de ajutorul unui lubrifiant deoarece hormonii tai inca se regleaza. Cauta o varianta de lubrifiant pe baza de apa. Cei din ulei sau din silicon pot deteriora prezervativele și pot irita tesutul extrem de sensibil de după nastere.
  • Practica exerciții kegel. Exercitiile kegel pot ajuta la reconstruirea mușchilor pelvieni. Acest lucru ajuta la combaterea sau prevenirea problemelor de după nastere, precum incontintenta urinara. Antrenarea mușchilor poate de asemenea sa te ajute sa refaci puterea și senzatiile vaginului. Antreneaza-ti mușchii vaginali prin exerciții kegel.
  • Fa-ti timp pentru sex. Chiar daca ai un copil nou in casa, tu și partenerul tau  trebuie sa va bucurati in continuare de sex. In acest fel, vei deveni mai anxios.
  • Vorbeste cu partenerul tau. Sexul după nastere e diferit, insa nu e rau. Sexul diferit poate fi amuzant și excitant dar trebuie sa vorbesti deschis cu partenerul despre ce va place și ce nu. Uneori, poate fi plictisitor sa faci sex diferit sau poate fi stanjenitor din anumite puncte de vedere. Vorbiti deschis despre ce va place in dormitor și ce nu.

Concluzie

Nasterea produce multe schimbari in organism. De aceea este importnat sa astepti intre 4 și 6 saptamani inainte de orice activitate sexuala. Prin activitati sexuale nu ne referim neaparat la sex prin penetrare, ci chiar și la stimularea sau masturbare.

In aceasta perioada, uterul se va micsora, ajungand la dimensiunile sale initiale. Din acest motiv, e posibil ca după reinceperea activitatior sexuale sa apara sangerari in timpul penetrarilor.

Daca expermementezi orice fel de dureri sau simptome care persista, vorbeste cu medicul. Sexul dureros poate fi un semn al altor probleme care nu au legatura neaparat cu recuperarea de după sarcina. Vorbeste cu medicul pentru a te asigura ca totul este in regula. Succes!

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.